bazbo – de wereld van Bas Langereis, het middelpunt der aarde

Bas Langereis leest u voor!

28-04-2019

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – zondag 28 april 2019

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 19:12



bazbo 0620: Clannad – Dúlamán
Clannad 1976. De band speelt de Keltische folk waarmee het ooit begon. Pas veel later schakelden ze over naar de synthesizerzwijmelarij en werden ze bekend. Dit is authentiek werk, gearrangeerd door Cíarán Ó Braonáin. Harp, mandoline, whistles, gitaar en meerdere stemmen bepalen het geluid. Niet eens echt opzienbarend, maar wel degelijk werk. Het titelnummer is wat dat betreft wel representatief. De Vrouw heeft een originele Ierse versie uit 1976 met een uitklaphoes van verrekte dun karton. Ze betaalde er ooit f21,50 voor.

0620



bazbo 0619: The Chieftains – Live!
Aha, de legendarische Ieren! De Vrouw betaalde ooit f24,90 voor een Canadese herpersing uit 1983. De hoes heeft jarenlang ingelijst op een prominente plaats in de woonkamer gehangen. Paddy Moloney en de zijnen geven hier een staaltje Keltische folk van hoog niveau ten beste, opgenomen in de Massey Hall in Toronto in 1977. We horen jigs en reels en een enkele air, uitgevoerd op fiddles, bodhrans, whistles, harp en pipes. Prachtig, prachtig.



bazbo 0618: Chickenfeed and guests – The Best Of What?
Chickenfeed was een Nederlands bandje dat vooral westernmuziek speelde. Je zou het in eerste instantie niet zeggen, want het klinkt zeer origineel. Tot halverwege de eerste plaatkant ’t Boemeltje van Purmerend klinkt. Dit album komt uit 1977 en er staat een bonte verzameling vertolkingen op. Van Honky Tonk Blues (Hank Williams) tot en met de Maple Leaf Rag (Scott Joplin). Allemaal hoogst vermakelijk. Het instrumentarium is breed: banjo, mandoline, blazers, gitaren, viool, enzovoorts. Op youtube niets te vinden. De band heeft ook maar een plaat gemaakt. Jammer, want het is aanstekelijk! De hoes vermeldt: ‘Recorded At Fendal Sound Studios, Loenen (NL), 1977’ en de plaat is uitgebracht op een label dat Stoof heet.

0618



bazbo 0617: Bleizi Ruz – Bleizi Ruz
Begin jaren tachtig bestond er in ons zo majestueuze Apeldoorn een heuse folkscene en De Vrouw maakte daar fanatiek deel van uit. Niet dat ze muziek maakte, maar ze bezocht concerten in de folkclub van Gigant en het gebeurde wel eens dat muzikanten overnachtten in het (studenten)huis waarin ze een kamer had. De leden van Bleizi Ruz sliepen op de gang, zo gaat het verhaal. Meer wil ik niet van het verhaal weten. De Vrouw zegt dat dit jarenlang haar favoriete elpee is geweest. Ik begrijp het wel: het is aanstekelijke Keltische volksmuziek uit Normandië op viool, accordeon, fluit, bodhran, gitaar en meer van zulks. Deze elpee komt uit 1980 en De Vrouw heeft de originele Franse uitgave (daarnaast is er slechts nog een Spaanse). Obscuur spul, maar leuk!

0617



bazbo 0616: Joan Baez – A Package Of Joan Baez
De Vrouw vraagt waarom dit bij de folk staat. ‘Het repertoire is hetzelfde als op die plaat van Harry Belafonte!’ zegt ze fel. Ja, en die staat bij de pop-rock-jazz. Joan Baez werd vooral bekend als folkie in de jaren zestig. Ik probeer nog een vergelijking met Dylan te maken, maar De Vrouw heeft met Dylan niks te maken. Dit album is een heruitgave van Joan Baez in San Francisco uit mei 1964. De Vrouw heeft een Duitsche versie uit 1978. Tijdens het concert zingt mevrouw allerlei traditionals en covers. Niet bijster origineel, maar daar gaat het in de folk ook niet om. Waar het wel om gaat, weet ik zo even niet. Mooie stem, maar mij grijpt het niet zo. Gelukkig duurt het album net een half uurtje.

0616



bazbo 0615: Africa Soli – Bamoulé
We zijn bij de volksmuziek, folk en wereldmuziekskes! Gelijk de eerste weet ik niet meer van hoe ik eraan kom. Ik vrees dat ik hem heb afgepakt van iemand die zijn hele vinylverzameling bij het oud vuil wilde zetten. Ik heb hem nog nooit gedraaid. Tot vandaag, dan. Africa Soli is volgens mij een Nederlandsche aangelegenheid. De band bestaat uit zes muzikanten waaronder een Nederlander, de plaat is opgenomen in de Vuurland Studio in Utrecht in 1988, de producent heet Stefan van Compenhout en de hoes is ontworpen door Jan Willem Baggerman uit Rotterdam. Op de plaat hoor ik voornamelijk negergetrommel. Leuk voor even, maar na een plaatkant ben ik het wel zat. Gelukkig is er wat afwisseling doordat er af en toe wat negergezang is. Er is maar één versie van deze plaat en gezien het aanbod op Discogs is het niet echt een heel bijzonder iets.

0615



bazbo 0614: OST – De Stratemakeropzeeshow – Originele liedjes uit de gelijknamige VARA TV-serie
Deze kreeg ik een jaar of wat geleden van iemand, maar ik zou niet meer weten van wie. Slordig. Het is een elpee uit 1973 en er is maar één versie van. Erop zingen Aart Staartjes (‘De Straat’), Wieteke van Dort (de Deftige Dame) en Joost Prinsen (Erik Engerd) de liedjes met teksten van Willem Wilmink en Hans Dorrestijn. Over jeugdsentiment gesproken. Als kind zag ik het programma op televisie, al mocht de aflevering over seks niet aan. Die over poep en pies nog net. Vandaag de dag onbegrijpelijk dat dit ooit zo controversieel was… Mooi werk, dit.

0614



bazbo 0613: OST – Sesamstraat
Hoe komen we hier nu weer aan? De Vrouw denkt dat hij van haar zus is geweest. Toen die uit de kleine kinderen raakte, zaten wij er net in (eentje). Het zou kunnen. Deze elpee komt uit 1976. Ernie heeft nog een lage en bijna fluisterende stem, Tommie juist een hoge, Pino is onherkenbaar en Bert is Bert. Er staan een zwik liedjes op, afgewisseld met dialoog. Wij hebben overigens een heruitgave uit 1981, zie ik nu. Dat u het even weet.

0613
• • •
 

27-04-2019

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – zaterdag 27 april 2019

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 14:39



bazbo 0612: OST – De bekendste liedjes uit Ja Zuster, Nee Zuster – De geschiedenis van een rusthuis vol herrie
Deze heb ik meegenomen uit de kleine platenverzameling van mijn ouders toen ik definitief het huis uit ging op 5 mei 1989. Deze elpee komt uit 1968 en ik kan me niet anders herinneren dan dat we hem thuis hadden. Ik ben van 1965, dus mijn ouders – ik vermoed Onze Vader – moeten hem toen hebben gekocht. Moeders had een koffergrammofoon en we draaiden deze plaat veel op onze slaapkamer, luid de liedjes van de Vara-televisieserie meezingend. De teksten zitten nog altijd voor in mijn geheugen. Dit is Hollandsch erfgoed. Stuk voor stuk klassiekers: Hendrik Haan, Wilt u een stekkie?, Bello, Bello, Bello, M’n Opa, Duifies, duifies en Lodewijk, waar zit je?. Van de televisieserie kan ik me niets herinneren en het is eeuwig zonde dat de originele banden gewist zijn. Maar ik heb de elpee, de enige uitgave ervan. Jeugdsentiment, dit.

0612



bazbo 0611: OST – James Bond Grootste Hits
Ik wist niet dat James Bond zelf ook hits had gescoord. O wacht, een of andere Hollandsche platenmaatschappij heeft deze verzamelaar een wat misleidende titel meegegeven. Op deze plaat die De Vrouw ooit kocht staat wat je mag verwachten: de bekendste titelsongs uit de Bondfilms. Van het instrumentale thema tot Goldfinger en van Diamonds Are Forever tot For Your Eyes Only. Wat mij opvalt, is dat de twee stukken met Shirley Bassey met kop en schouders boven alle andere uitsteken. Deze verzamelaar uit 1981 is wereldwijd uitgegeven en wij hebben – zoals de titel doet vermoeden – een Nederlandsche versie ervan.

0611



bazbo 0610: OST – The Music Of Cosmos
Cosmos: A Personal Voyage was een dertiendelige Amerikaanse televisieserie, uitgezonden van september tot en met december 1980 door de Public Broadcasting Service omroep. In de serie kwamen allerlei wetenschappelijke onderwerpen aan de orde, van de oorsprong van het leven tot en met de positie van de mens in het heelal. Zelf heb ik die serie van Carl Sagan nooit gezien. Voor de muziek in de serie maakte men gebruik van bestaande klassieke en synthesizermuziek. Bach, Stravinsky en andere klassiers gaan fijn samen met Tomita, Synergy en Vangelis. Hoe ik aan dit album kom: geen idee. Ik vrees dat ik hem heb meegepikt uit een collectie van iemand die al zijn vinyl bij het oud vuil ging zetten. Er is zowaar een Nederlandse versie van het album uit 1981 en die heb ik. Leuk!

0610



bazbo 0609: OST – Labyrinth
Deze elpee staat verkeerd in de kast. Moet voor de vorige, want hij komt uit 1986. Nou ja. Ik zag deze door Jim Henson geregisseerde rolprent met David Bowie in de hoofdrol in dat jaar in de bioscoop samen met een toenmalige filmvriendin. Op 4 maart 1987 vond ik de soundtrack voor een mooi prijsje. Op deze elpee staan zes stukken die David Bowie (deels) heeft gecomponeerd, de andere muziekskes zijn van filmmuziekmaker Trevor Jones. Nu ik mijn Europese versie uit het jaar van verschijnen zo na dik vijfentwintig jaar weer eens terug hoor, vind ik het alleraardigst. De Bowienummers blijven overeind, maar de instrumentaaltjes ook. Underground was de grote hit voor Bowie. Onder de liefhebbers heerst de opvatting dat de rol van Bowie in de film niet eens zijn allerslechtste is. Van die hele film kan ik me eigenlijk bijna niets herinneren. Hij staat hier al jaren op dvd in de kast en hij zit nog altijd in het plastic. Wie weet …

0609



bazbo 0608: OST – Cry Freedom
Juli 1988. Ik ben nogal verliefd op een leuk meisje en neem haar mee naar de film. Niet de meest romantische, deze rolprent van Sir David Attenborough met Kevin Kline en Denzel Washington in de hoofdrollen. Gebaseerd op het verhaal van Donald Woods, de journalist die halverwege en eind jaren zeventig de Zuidafrikaanse vrijheidsstrijder Steve Biko volgt. Als Biko in een politiecel sterft, schrijft Woods daar kritisch over en dat moet hij bijna met de dood bekopen, maar na een hachelijk ontsnappingsavontuur komt alles goed. Met het leuke meisje en mij ook. Na afloop van de film gaan we bij haar thuis nog iets drinken en dan gebeurt het. Nog geen maand later, op 15 augustus koop ik dit album, de Britse versie. De stemmige muziek van George Fenton en Jonas Gwangwa heb ik bijna dertig jaar niet gehoord en maakt gelijk weer diepe indruk. Krijg zin om de film weer eens te gaan bekijken. Met het leuke meisje en mij loopt het later nóg beter af. Inmiddels zijn we bijna negenentwintig jaar getrouwd.

0608
• • •
 

26-04-2019

B-log: 27 april t/m 3 mei 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 15:53



Vrijdag 3 mei:
Geen wekker en om kwart voor zeven op. Half acht de werklaptob open. Ik werk lekker en stevig door. Koffie met De Vrouw en vinyl. Na het middaguur lunchen we, haal ik het groentepakket en doe ik een paar boodschapjes bij een supermarkt. Dan weer verder werken. Alles lukt. Maandag verder. Half vijf doe ik de werklaptob weer dicht. Even de krant lezen. Marja is bij De Vrouw op visite. Ik maak alvast avondeten: een fiks goede chili met prei, paprika en ananas. Ook een salade van komkommer, bosui, augurk, olijven, rucola en bladsla. De Zoon is er om kwart voor zeven en een half uurtje later zitten we aan tafel. De fiks goede chili is heet. En goed. Maar dat zei ik al. De afwas is te overzien en erna breng ik afval naar de containers. Het regent, dus ik ga niet een ronde hardlopen. Morgenochtend als het beter is. Ik werk de webstek bij, lees en luister en ga rond half elf slapen.
Muziek vandaag: de eerste drie plaatjes uit de doos The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), Selected Jigs, Reels & Songs – Established 1975 (De Danann), On Stage (The Dubliners), Fifteen Years On (The Dubliners), Together Again (The Dubliners), The History Of Fairport Convention (Fairport Convention), het vierde en vijfde plaatje uit de doos The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), Retropolis (The Flower Kings)



Donderdag 2 mei:
De wekker gaat. Twaalf minuten later word ik opnieuw wakker. Verder gaat alles goed. Op de werkvloer is het stil, weinig collega’s om me heen. Toch zeer veel te doen aan overleggen. Tussen de middag heb ik net even gelegenheid om te wandelen door veld en bos. Het regent een heel klein beetje. Ook in de middag volop overleg. Half zes thuis. De Vrouw serveert stevige soep van knolselderij en selderij, kalfschnitzel en salade. De afwas is te overzien. Dan bel ik Onze Vader. Het gaat goed met hem, heeft nog niet zo veel energie, maar de stoelgang komt weer op gang. Mooi. Vanavond komt Jaap op bezoek. Niet erg. Tien uur is hij weg. Snel werk ik de webstek bij en dan ga ik om half elf slapen.
Muziek vandaag: geen.



Woensdag 1 mei:
Geen wekker en toch om zeven uur op. Ik doe al wat voorwerk voor de Kap. Kwart voor negen ben ik daar in kantoor en doe ik nog meer. Rond tien uur wandel ik naar de biowinkel voor wat boodschappen. Thuis koffie en lunch met De Vrouw. De Vrouw gaat rond half een naar haar werk. Ik heb dan afgewassen en de krant gelezen. Vervolgens werk ik de webstek bij (vakantieverslag), loop ik naar een supermarkt in het centrum, lees en luister ik wat. Half vijf loop ik mijn ronde hard. Dan eten maken. Rode ui bakken, courgette en tomaat erbij in, twee eieren eroverheen, peper, zout: genoeg. Dan ga ik verder lezen en luisteren. De Vrouw is er om half negen. We kletsen wat bij. Ik lees het boek van Buwalda uit (duurde even voordat ik erin zat, maar eenmaal erin is-ie wel erg meeslepend), begin in Meneer Foppe en het gedoe (Wim de Bie) en ga om tien uur slapen.
Muziek vandaag: BTTB (Ryuichi Sakamoto), Hidden Details (Soft Machine), The Story Of I (Patrick Moraz), Planetary Overload Part 1: Loss (United Progressive Fraternity), Mékaník Destruktíw Kômmandôh (Magma), het vierde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr), South Of Reality (The Claypool Lennon Delirium)



Dinsdag 30 april:
Word ik wakker? Vooruit. Met moeite. Zoals altijd: eenmaal op = geen probleem. Op de werkvloer is het stil. Veel collega’s om me heen zijn niet om me heen. Ik kan in alle rust van alles doen. Tussen de middag wandel ik door bos. Ook in de middag is het rustig. Net als ik in de bus zit, ontdek ik dat ik mijn twee telefoons op mijn werkplek heb laten liggen. Wat doe ik? Terug? Ach nee, ik red het ook wel tot donderdagmorgen zonder. Als je nog geen foto’s hieronder ziet, dan klopt dat dus. Zie je wel foto’s hieronder, dan heb ik die later ingevoegd. Half zes thuis. Krant. De Vrouw serveert een quiche van bladerdeeg, roomkaas, courgette, selderij en kerstomaatjes. Met een salade erbij. De Zoon helpt mee met opeten. De afwas is klein. Op tijd kan ik dus de webstek bijwerken en lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Octane Twisted (Porcupine Tree), Back In The World Of Adventures (The Flower Kings)



Maandag 29 april:
Mistig vanochtend. De markt staat in de straat maar ik zie ‘m bijna niet. Dat komt niet door de mist, maar doordat de markt zo klein is, dat hij helemaal achterin de straat staat. Ik moet wel bij een andere bushalte instappen. Op de werkplek ligt van alles. Dat alles doe ik. Niet alles, maar het meeste wel. Op de vraag of ik mijn tijdelijke urenuitbreiding wil verlengen, antwoord ik tot uiterlijk 1 juli en dat is akkoord. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. Ook in de middag van alles, maar niet alles. Morgen verder. Half zes thuis. Eerst een ronde hardlopen. Dat gaat moeizaam, maar het lukt me wel goed. Dan maak ik avondeten: een roerbak van oesterzwam, rode ui, paprika en courgette. Net als ik de parmesan over het gerecht heb gestrooid, komt De Vrouw thuis. Ze kon eerder weg. Even bijkletsen. Dan was ik af en ga ik de webstek bijwerken. Ook lees en luister ik en om tien uur is het bedtijd.
Muziek vandaag: The Story Of I (2019 remastered) (Patrick Moraz), het derde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr)



Zondag 28 april:
Geen wekker en toch rond kwart voor zeven uit bed. Ik drink koffie, eet iets en ga dan een ronde hardlopen. Het is zonnig en fris, maar het loopt heerlijk. Ik kies de iets kortere route, maar het gaat zó goed, dat ik eigenlijk wel verder had gekund. Thuis nog even in bed kruipen. Tien uur opstaan. Weer koffie, nu met De Vrouw en vinyl. De Zoon is er om een uur voor een eenvoudige lunch. Na de afwas fiets ik naar de wijk Orden. Eerst even een klein boodschapje doen in de supermarkt aldaar, dan naar Onze Vader. Hij doet niet open. Kan zijn dat hij even aan het slapen, op zolder of op de wc is. Na tien minuten ga ik toch echt terug. Niet erg, want het is nog steeds goed weer. Thuis bel ik hem voor de zekerheid even. Hij neemt op. Het gaat heel goed met hem. De dakkapel is vrijdag keurig afgewerkt en alles is mooi opgeruimd. Lichamelijk gaat het ook beter: ontlasting komt nu op gang dankzij de medicatie en hij weet zich ertoe te zetten om meer te drinken. Fijn om te horen. De rest van de namiddag hoor ik vinyl en lees ik. Dan ga ik avondeten maken: een salade van bosui, komkommer, tomaat, feta en bladsla, plus een curry van ui, pastinaak, knoflook, paprika en rookworst. Blijkt zeer smakelijk. Ik was af en breng afval naar de containers. Dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik tot het tien uur is.
Muziek vandaag: 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt), Magma 2 – 1.001 Centigrades (Magma), Sesamstraat (OST), De Stratemakeropzeeshow – Originele liedjes uit de gelijknamige VARA tv-serie (OST), Bamoulé (Africa Soli), A Package Of Joan Baez (Joan Baez), Bleizi Ruz (Bleizi Ruz), The Best Of What? (Chickenfeed and guests), Live! (The Chieftains), Dúlamán (Clannad), de eerste twee plaatjes uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr)



Zaterdag 27 april: Koningsdag
Half acht op. Koffie. Wat later wandel ik over de markt, die voor de deur is. Mijn vaste kramen kan ik nergens vinden. Bovendien is het koud en regent het. Plu ophalen dus. Als ik naar de bioslager en winkel loop, is het weer droog. Beide winkels blijken gesloten. Bij een Turks winkeltje koop ik brood en dat is het dan voor vandaag. Thuis koffie met De Vrouw en vinyl. De Zoon is er om een uur voor lunch. Erna was ik af en gaan De Vrouw en De Zoon naar de bioscoop. Ik werk de webstek bij, lees en luister. Half zeven is De Vrouw pas terug. We lopen naar een restaurant in het centrum. Daar nuttigen we een vijfgangendiner. Eerst een amuse van forellenmousse met foreleitjes en kwartelei en kruidenmayo. Her eerste voorgerecht is een watermeloencarpaccio met broccoli en romanesco en tomaatjes en geitenkaas. Het tweede voorgerecht is waterkerssoep. Markeelfilet met asperges en aardappel en sauce hollandaise vormt het tussengerecht. Voorts een hoofdgerecht van hertenbiefstuk met doperwtenpuree en knolselderij en pompoen. Ten slotte een nagerecht: bluf van rabarber met merengue en sorbet van framboos. Uiterst smakelijk, allemaal! Zowaar, op de weg terug is het redelijk rustig in het centrum. Thuis werk ik de webstek verder bij en lees en luister ik nog iets en om half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Siwan (Jon Balke), het bonusplaatje dat mee kwam met Planetary Overload Part 1: Loss (United Progressive Fraternity), Cry Freedom (OST), Labyrinth (OST), The Music Of Cosmos (OST), James Bond Grootste Hits (OST), De bekenste liedjes uit Ja Zuster, Nee Zuster – De geschiedenis van een rusthuis vol herrie (OST), het bonusplaatje dat mee kwam met Empath (Devin Townsend), The Flower King (Roine Stolt), Silhouettes (Klaus Schulze)

• • •
 

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – vrijdag 26 april 2019

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 15:32



bazbo 0607: OST – The Last Emperor
Ik zag de film uit 1987 toen hij net uit was in Nederland en niet lang daarna kocht ik de filmmuziek, op 6 juni 1988 om precies te zijn. Ryuichi Sakamoto verzorgt de eerste plaatkant en zijn materiaal vind ik werkelijk schitterend. Orkestraal met de traditionele instrumenten erin en de zo typische Sakamotomelodieën. Op kant twee staan vijf stukken van David Byrne en eentje van Cong Su. Daarnaast twee marcheerstukjes uit de film en een versie van The Emperor’s Waltz vertolkt door The Ball Orchestra Of Vienna. Ik kan me niet veel meer herinneren van de film, behalve dat ik hem destijds zeer indrukwekkend vond. Mijn versie van de filmsoundtrack is een Britse versie. Vreemd dat ik dit later nooit op cd heb gekocht, want ik vind het nog steeds prachtige muziek.

0607



bazbo 0606: OST – Als Je Begrijpt Wat Ik Bedoel – De Bommelplaat
Nee, dan dit! Ik kocht deze op 13 juli 1984, tijdens een van mijn laatste vakanties met mijn ouders, broertje en zusje, in Vlissingen. Er is slechts één versie van deze elpee uit 1983. Ik ben lange tijd een aardige Bommelfanaat geweest. De plaat is een korte geluidsversie van de film. Ik had het leuker gevonden als er slechts muziek op zou staan, want die klinkt goed maar zeer op de achtergrond. De stemmen van veel grote Nederlandse namen zijn te horen: Fred Benavente, Luc Lutz, André van den Heuvel, Arnold Gelderman, Joan Remmelts en Harry Geelen. Maar het leukst zijn die van Paul Haenen en van Fred Emmer (die nieuwslezer speelt). De film is een tijdlang (zal jaren negentig zijn geweest) bijna wekelijks op televisie te zien geweest en dus kwam hij me toen redelijk de keel uit. Voor die tijd wel revolutionair, het was de eerste ‘avondvullende’ tekenfilm van Nederlandsche bodem. Een klein uurtje Hollandsch filmglorie dit en leuk om weer eens terug te horen na meer dan dertig jaar.

0606



bazbo 0605: OST – The Kids From Fame
Starmaker was de grote hit van de televisieserie uit 1982. Kan me herinneren dat ik begin jaren tachtig een paar afleveringen heb gezien, maar ik haakte ook al snel af vanwege het zeer voorspelbare karakter van de serie. De muziek voldoet ook aan die verwachtingen. Ik vind het niet wat en De Vrouw volgens mij ook niet meer. Wat houd ik van haar. En wat is Starmaker een kwijlnummer, zeg.

0605



bazbo 0604: OST – Fame
De Vrouw was destijds nogal gek van deze film uit 1980. En van de televisieserie. Ik niet. Op zich alleraardigste jarentachtigmeuk. Met grote hit voor Irene Cara. In de hoes staat met pen geschreven dat ze deze kreeg van ene Janny en André. Wie zijn dat nou weer?

0604
• • •
 

25-04-2019

Oostende – dag 1 – zaterdag 20 april 2019: van Apeldoorn naar Oostende

Filed under: Fotogalerij 2019,Vakantie 2019 - Oostende — bazbo @ 17:19

• • •
 

Oostende – dag 2 – zaterdag 20 april 2019: Mercatorhaven en Maritiem Plein

Filed under: Fotogalerij 2019,Vakantie 2019 - Oostende — bazbo @ 17:18
• • •
 

Oostende – dag 3 – zondag 21 april 2019: De Panne en De Haan

Filed under: Fotogalerij 2019,Vakantie 2019 - Oostende — bazbo @ 17:17
• • •
 

Oostende – dag 4 – maandag 22 april 2019: Zuidelijke strekdam, Venetiaanse gaanderijen, Japanse tuin, Leopoldpark + Steve Hackett in Kursaal

Filed under: Fotogalerij 2019,Vakantie 2019 - Oostende — bazbo @ 17:16
• • •
 

Oostende – dag 5 – dinsdag 23 april 2019: Van Oostende naar Apeldoorn

Filed under: Fotogalerij 2019,Vakantie 2019 - Oostende — bazbo @ 17:13

Tekst en foto’s volgen

• • •
 

24-04-2019

Steve Hackett – Kursaal, Oostende – maandag 22 april 2019

Filed under: Muziek - Music - LIVE — bazbo @ 19:28

Featuring the 40th anniversary of the Spectral Mornings album, highlights from the new album At The Edge Of Light (2019), plus Genesis’ Selling England By The Pound in its entirety!

Set 1:

Every Day
Under the Eye of the Sun
Fallen Walls and Pedestals
Beasts in Our Time
The Virgin and the Gypsy
Tigermoth
Spectral Mornings
The Red Flower of Tachai Blooms Everywhere
Clocks – The Angel of Mons

Set 2 (Selling England by the Pound):

Dancing With the Moonlit Knight
I Know What I Like (In Your Wardrobe)
Firth of Fifth
More Fool Me
The Battle of Epping Forest
After the Ordeal
The Cinema Show
Aisle of Plenty

Deja Vu
Dance on a Volcano

Encore:
Myopia / Los Endos / Slogans

• • •
 
Volgende pagina »