bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

03-06-2016

Overige publicaties

Filed under: — bazbo @ 09:40

Badkamer en suite
Plukseizoen Cahiers 5
(door Willem Bierman)
Uitgeverij Prado 2021

(gastbijdrage: Badkamerjournaal)

CoverKZB KZBboek_mockup

Kunst-Zinnig-Brein: door kunst weer perspectief
(Redactie, eindredactie en een hoofdstuk plus achterflaptekst geschreven. Daarnaast alle publiciteit en communicatie rondom het verschijnen van het boek.)
11 mei 2016
ISBN 978-94-92199-89-8

Voor mensen die Niet Aangeboren Hersenletsel oplopen, verandert de wereld rigoureus. Bij velen is sprake van een breuk in de levenslijn. Hoe krijg je je leven weer op de rit? Niet alleen de persoon zelf, maar ook de directe en indirecte omgeving krijgt te maken met de zichtbare en onzichtbare gevolgen van hersenletsel. Juist die onzichtbare beperkingen leveren vaak het grootste probleem op. Want wat in eerste instantie niet zichtbaar is, geeft vaak onbegrip bij de ander.

Kunst-Zinnig-Brein is een boek vol beelden en verhalen, gemaakt door kunstenaars die allen Niet Aangeboren Hersenletsel hebben. Het is daardoor een boek voor alle mensen die zelf of in hun omgeving met Niet Aangeboren Hersenletsel te maken krijgen.
De schilderijen en verhalen maken Niet Aangeboren Hersenletsel zichtbaar. Ze laten zien wat de schilders en vertellers ondanks de beperkingen kunnen bereiken: door kunst weer perspectief.

Dit doe ik gewoon

‘Dit doe ik gewoon’ – Verhalen van mantelzorgers
(Vier interviews afgenomen en geschreven, titel en achterflaptekst.)
10 november 2014, de Dag van de Mantelzorg

Hoe ziet het leven eruit als je moeder, je echtgenoot, je kind of een ander familielid veel zorg, hulp en ondersteuning vraagt?
In dit boek vertellen tien mantelzorgers over hun leven. Aan het woord komen onder anderen de moeder van een autistische jongen, de vrouw van wie de echtgenoot hersenletsel heeft opgelopen en de dochter van een mevrouw met dementie.

Wat komen zij tegen? Wat is het dat hen drijft? Hoe kijken zij zelf tegen hun leven en dat van hun dierbare aan? Het levert bijzondere verhalen op, maar bovenal zijn het verhalen over het leven van alledag.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment