bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

26-04-2019

B-log: 27 april t/m 3 mei 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 15:53Vrijdag 3 mei:
Geen wekker en om kwart voor zeven op. Half acht de werklaptob open. Ik werk lekker en stevig door. Koffie met De Vrouw en vinyl. Na het middaguur lunchen we, haal ik het groentepakket en doe ik een paar boodschapjes bij een supermarkt. Dan weer verder werken. Alles lukt. Maandag verder. Half vijf doe ik de werklaptob weer dicht. Even de krant lezen. Marja is bij De Vrouw op visite. Ik maak alvast avondeten: een fiks goede chili met prei, paprika en ananas. Ook een salade van komkommer, bosui, augurk, olijven, rucola en bladsla. De Zoon is er om kwart voor zeven en een half uurtje later zitten we aan tafel. De fiks goede chili is heet. En goed. Maar dat zei ik al. De afwas is te overzien en erna breng ik afval naar de containers. Het regent, dus ik ga niet een ronde hardlopen. Morgenochtend als het beter is. Ik werk de webstek bij, lees en luister en ga rond half elf slapen.
Muziek vandaag: de eerste drie plaatjes uit de doos The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), Selected Jigs, Reels & Songs – Established 1975 (De Danann), On Stage (The Dubliners), Fifteen Years On (The Dubliners), Together Again (The Dubliners), The History Of Fairport Convention (Fairport Convention), het vierde en vijfde plaatje uit de doos The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), Retropolis (The Flower Kings)Donderdag 2 mei:
De wekker gaat. Twaalf minuten later word ik opnieuw wakker. Verder gaat alles goed. Op de werkvloer is het stil, weinig collega’s om me heen. Toch zeer veel te doen aan overleggen. Tussen de middag heb ik net even gelegenheid om te wandelen door veld en bos. Het regent een heel klein beetje. Ook in de middag volop overleg. Half zes thuis. De Vrouw serveert stevige soep van knolselderij en selderij, kalfschnitzel en salade. De afwas is te overzien. Dan bel ik Onze Vader. Het gaat goed met hem, heeft nog niet zo veel energie, maar de stoelgang komt weer op gang. Mooi. Vanavond komt Jaap op bezoek. Niet erg. Tien uur is hij weg. Snel werk ik de webstek bij en dan ga ik om half elf slapen.
Muziek vandaag: geen.Woensdag 1 mei:
Geen wekker en toch om zeven uur op. Ik doe al wat voorwerk voor de Kap. Kwart voor negen ben ik daar in kantoor en doe ik nog meer. Rond tien uur wandel ik naar de biowinkel voor wat boodschappen. Thuis koffie en lunch met De Vrouw. De Vrouw gaat rond half een naar haar werk. Ik heb dan afgewassen en de krant gelezen. Vervolgens werk ik de webstek bij (vakantieverslag), loop ik naar een supermarkt in het centrum, lees en luister ik wat. Half vijf loop ik mijn ronde hard. Dan eten maken. Rode ui bakken, courgette en tomaat erbij in, twee eieren eroverheen, peper, zout: genoeg. Dan ga ik verder lezen en luisteren. De Vrouw is er om half negen. We kletsen wat bij. Ik lees het boek van Buwalda uit (duurde even voordat ik erin zat, maar eenmaal erin is-ie wel erg meeslepend), begin in Meneer Foppe en het gedoe (Wim de Bie) en ga om tien uur slapen.
Muziek vandaag: BTTB (Ryuichi Sakamoto), Hidden Details (Soft Machine), The Story Of I (Patrick Moraz), Planetary Overload Part 1: Loss (United Progressive Fraternity), Mékaník Destruktíw Kômmandôh (Magma), het vierde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr), South Of Reality (The Claypool Lennon Delirium)Dinsdag 30 april:
Word ik wakker? Vooruit. Met moeite. Zoals altijd: eenmaal op = geen probleem. Op de werkvloer is het stil. Veel collega’s om me heen zijn niet om me heen. Ik kan in alle rust van alles doen. Tussen de middag wandel ik door bos. Ook in de middag is het rustig. Net als ik in de bus zit, ontdek ik dat ik mijn twee telefoons op mijn werkplek heb laten liggen. Wat doe ik? Terug? Ach nee, ik red het ook wel tot donderdagmorgen zonder. Als je nog geen foto’s hieronder ziet, dan klopt dat dus. Zie je wel foto’s hieronder, dan heb ik die later ingevoegd. Half zes thuis. Krant. De Vrouw serveert een quiche van bladerdeeg, roomkaas, courgette, selderij en kerstomaatjes. Met een salade erbij. De Zoon helpt mee met opeten. De afwas is klein. Op tijd kan ik dus de webstek bijwerken en lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Octane Twisted (Porcupine Tree), Back In The World Of Adventures (The Flower Kings)Maandag 29 april:
Mistig vanochtend. De markt staat in de straat maar ik zie ‘m bijna niet. Dat komt niet door de mist, maar doordat de markt zo klein is, dat hij helemaal achterin de straat staat. Ik moet wel bij een andere bushalte instappen. Op de werkplek ligt van alles. Dat alles doe ik. Niet alles, maar het meeste wel. Op de vraag of ik mijn tijdelijke urenuitbreiding wil verlengen, antwoord ik tot uiterlijk 1 juli en dat is akkoord. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. Ook in de middag van alles, maar niet alles. Morgen verder. Half zes thuis. Eerst een ronde hardlopen. Dat gaat moeizaam, maar het lukt me wel goed. Dan maak ik avondeten: een roerbak van oesterzwam, rode ui, paprika en courgette. Net als ik de parmesan over het gerecht heb gestrooid, komt De Vrouw thuis. Ze kon eerder weg. Even bijkletsen. Dan was ik af en ga ik de webstek bijwerken. Ook lees en luister ik en om tien uur is het bedtijd.
Muziek vandaag: The Story Of I (2019 remastered) (Patrick Moraz), het derde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr)Zondag 28 april:
Geen wekker en toch rond kwart voor zeven uit bed. Ik drink koffie, eet iets en ga dan een ronde hardlopen. Het is zonnig en fris, maar het loopt heerlijk. Ik kies de iets kortere route, maar het gaat zó goed, dat ik eigenlijk wel verder had gekund. Thuis nog even in bed kruipen. Tien uur opstaan. Weer koffie, nu met De Vrouw en vinyl. De Zoon is er om een uur voor een eenvoudige lunch. Na de afwas fiets ik naar de wijk Orden. Eerst even een klein boodschapje doen in de supermarkt aldaar, dan naar Onze Vader. Hij doet niet open. Kan zijn dat hij even aan het slapen, op zolder of op de wc is. Na tien minuten ga ik toch echt terug. Niet erg, want het is nog steeds goed weer. Thuis bel ik hem voor de zekerheid even. Hij neemt op. Het gaat heel goed met hem. De dakkapel is vrijdag keurig afgewerkt en alles is mooi opgeruimd. Lichamelijk gaat het ook beter: ontlasting komt nu op gang dankzij de medicatie en hij weet zich ertoe te zetten om meer te drinken. Fijn om te horen. De rest van de namiddag hoor ik vinyl en lees ik. Dan ga ik avondeten maken: een salade van bosui, komkommer, tomaat, feta en bladsla, plus een curry van ui, pastinaak, knoflook, paprika en rookworst. Blijkt zeer smakelijk. Ik was af en breng afval naar de containers. Dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik tot het tien uur is.
Muziek vandaag: 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt), Magma 2 – 1.001 Centigrades (Magma), Sesamstraat (OST), De Stratemakeropzeeshow – Originele liedjes uit de gelijknamige VARA tv-serie (OST), Bamoulé (Africa Soli), A Package Of Joan Baez (Joan Baez), Bleizi Ruz (Bleizi Ruz), The Best Of What? (Chickenfeed and guests), Live! (The Chieftains), Dúlamán (Clannad), de eerste twee plaatjes uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr)Zaterdag 27 april: Koningsdag
Half acht op. Koffie. Wat later wandel ik over de markt, die voor de deur is. Mijn vaste kramen kan ik nergens vinden. Bovendien is het koud en regent het. Plu ophalen dus. Als ik naar de bioslager en winkel loop, is het weer droog. Beide winkels blijken gesloten. Bij een Turks winkeltje koop ik brood en dat is het dan voor vandaag. Thuis koffie met De Vrouw en vinyl. De Zoon is er om een uur voor lunch. Erna was ik af en gaan De Vrouw en De Zoon naar de bioscoop. Ik werk de webstek bij, lees en luister. Half zeven is De Vrouw pas terug. We lopen naar een restaurant in het centrum. Daar nuttigen we een vijfgangendiner. Eerst een amuse van forellenmousse met foreleitjes en kwartelei en kruidenmayo. Her eerste voorgerecht is een watermeloencarpaccio met broccoli en romanesco en tomaatjes en geitenkaas. Het tweede voorgerecht is waterkerssoep. Markeelfilet met asperges en aardappel en sauce hollandaise vormt het tussengerecht. Voorts een hoofdgerecht van hertenbiefstuk met doperwtenpuree en knolselderij en pompoen. Ten slotte een nagerecht: bluf van rabarber met merengue en sorbet van framboos. Uiterst smakelijk, allemaal! Zowaar, op de weg terug is het redelijk rustig in het centrum. Thuis werk ik de webstek verder bij en lees en luister ik nog iets en om half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Siwan (Jon Balke), het bonusplaatje dat mee kwam met Planetary Overload Part 1: Loss (United Progressive Fraternity), Cry Freedom (OST), Labyrinth (OST), The Music Of Cosmos (OST), James Bond Grootste Hits (OST), De bekenste liedjes uit Ja Zuster, Nee Zuster – De geschiedenis van een rusthuis vol herrie (OST), het bonusplaatje dat mee kwam met Empath (Devin Townsend), The Flower King (Roine Stolt), Silhouettes (Klaus Schulze)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment