bazbo – de wereld van Bas Langereis, het middelpunt der aarde

Bas Langereis leest u voor!

18-05-2024

B-log: 18 t/m 24 mei 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 06:26



Vrijdag 24 mei:
Wekker op gebruikelijke tijd. Ik loop een ronde hard langs Grift en kanaal en het lukt goed. Zeven uur ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. Die Vrouw gaat de deur uit. Ik loop naar een supermarkt. Meer koffie. Dan lunch. Afwasje. De Vrouw is alweer terug. Ik wandel een rondje langs het kanaal en door regen. Half vijf is het werk klaar. Ik maak avondeten. Een goedgevulde chili. Ernaast salade van bosui, radijs, komkommer en een klein restant van de salade van gisteren. Voor De Vrouw en De Zoon bak ik runderschnitzel. De Zoon is er om half zes. We eten alles op. Afwasje. Krant. Rond half acht verplaatsen we naar de buren. Daar praten we bij. Ik verlaat het gezelschap om half elf en ga slapen.
Muziek vandaag: Trio 99->00 (Pat Metheny), When In Rome… (Penguin Cafe Orchestra), Raum (Tangerine Dream), One Size Fits All (Frank Zappa), Junction Seven (Steve Winwood), Heaven And Hell (Vangelis), 12 (Ryuichi Sakamoto)



Donderdag 23 mei:
Tja. Weer op tijd op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door bos. Kwart over vijf thuis. Tja. De Vrouw serveert een flammkuchen met diverse groente erop en een salade van komkommer, kerstomaat en perzik. Toe is er mascarpone met kletskop en fruit. Smakelijk. Natafelen. Afwas. Kranten. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het derde, vierde en vijfde plaatje (het tweede concert) uit de set Morsefest 2022 – The Ultimate Whirlwind (Transatlantic)



Woensdag 22 mei:
Kwart voor zes. Ik loop een ronde hard. Wederom: niet gemakkelijk, maar het lukt. Begin van de ochtend wandel ik de gebruikelijke woensdagmorgenronde naar de super. Koffie met De Vrouw. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Opnieuw nieuwe teksten die inspireren tot mogelijk nieuwe scènes. Het einde van het seizoen komt in zicht. Kwart over twaalf thuis. Koffie en lunch met De Vrouw. Afwasje en huishoudelijks. De Vrouw gaat de deur uit. Ik doe allerlei. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten: een stoemp van aardappel, ui, witte boon en eikenbladsla. Ernaast staat het restant fruitsalade van gisteren. Voor De Vrouw bak ik kippendijfilet. We eten (bijna) alles op. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Wolffpack (DeWolff), Bomba Pop (Amsterdam Klezmer Band), de eerste twee plaatjes (het eerste concert) uit de set Morsefest 2022 – The Ultimate Whirlwind (Transatlantic), Swaken (Bab L’Bluz)



Dinsdag 21 mei:
Op tijd op de werkplek. Veel. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Veel. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een ovenschotel van bataat, courgette, paprika, bloemkool en kaas. Ernaast een fruitsalade van abrikoos, mango en meloen. Smakelijk. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Swaken (Bab L’Bluz), 80/81 (Pat Metheny)



Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag
Zes uur. Ik loop een ronde hard langs kanaal. Het gaat moeizaam, maar het lukt. Thuis nog terug in bed. Na negen uur staan we op. Koffie. Ik wandel het centrum in. Vandaag is de traditionele grote platenbeurs in enkele straten en ik snuffel er rond en doe ideeën op. Thuis koffie en lunch. Afwasje. Dan wandelen De Vrouw en ik opnieuw het centrum in. Bij een paar kramen doe ik boodschappen: 90124 (Trevor Rabin) en Live – On Tour In Europe (Billy Cobham & The George Duke Band). Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten: een risotto met kastanjechampignon, krulandijvie en paarse asperge. Ernaast het restant salade van gisteren. Voor De Vrouw bak ik steak d’Avignon. Afwasje. Dan op de fiets naar Peter-Jan voor de toneelrepetitie. Tekstueel staat het ondertussen als een huis; we maken ons nu druk om er meer beweging in te krijgen. Volgende twee repetities kijkt regisseur Aad mee. Half elf thuis. Even bijpraten en een half uur later lig ik in bed.
Muziek vandaag: geen



Zondag 19 mei:
Zes uur op. Koffie. Allerlei. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Lezen. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Ik wandel een klein rondje langs het kanaal en om het centrum. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten: het voorgerecht is het kleine restant van de wortel-linzensoep van gisteren, ondertussen gaart de aardappel, bataat, paprika en oesterzwam uit de oven, met ernaast een salade van radijs, komkommer, kerstomaat, veldsla en rucola. Voor De Vrouw bak ik steak d’Avignon. Afwas. Krant op het balkon. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: City – Works Of Fiction (Jon Hassell), Changing Hands (Jansen Barbieri Takemura), _ism (Jansen Barbieri Karn), Tascam Tapes (DeWolff), Bomba Pop (Amsterdam Klezmer Band), Bloom (Bill Laurance & The Untold Orchestra)



Zaterdag 18 mei:
Kwart voor zes toch wakker en op. Koffie en ontbijt. Begin van de ochtend loop ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie op het balkon. Dan opnieuw het centrum in naar andere super en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Lunch. Afwasje. We bereiden van alles voor vanmiddag voor. Na half drie mogen we de gasten verwelkomen. Heel blij met de komst van de buren, de vrienden, de toneelclub, de familie en de schoonfamilie. Bij vlagen is het me wat te vol en lawaaierig, maar we hebben een balkon en een keuken. Zeven uur zijn we weer alleen en een uur later is het huis weer op orde. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Roxy & Elsewhere (Frank Zappa), Trio 99->00 (Pat Metheny), Anam Cara (Oliver Wakeman), Heaven And Hell (Vangelis)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment