bazbo – de wereld van Bas Langereis, het middelpunt der aarde

Bas Langereis leest u voor!

14-06-2024

B-log: 15 t/m 21 juni 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 19:17



Vrijdag 21 juni:
De wekker gaat. Ik sta op. Eerst een ronde hardlopen en die lukt redelijk. Zeven uur aan het werk. Koffie tussendoor. Verder. Meer koffie tussendoor. Meer verder. Lunch. Afwasje. In de middag is er een monteur van onze internetprovider die de glasvezel komt installeren. Hij legt een nieuwe kabel vanaf het glasvezelkastje in de woonkamer naar het modem. De boel kan nog niet aangesloten, want er blijkt wel een verbinding te zijn, maar geen data door te komen. Dat betekent: andere monteur moet eerst de juiste poort vinden en als de gegevens inderdaad naar ons kastje komen, dan pas kunnen we modem opnieuw instellen en gebruikmaken van de glasvezelverbinding. Och, zo. Ik werk nog een uurtje en dan is het klaar. Dan avondeten maken. Eerst speltspiralen koken. Ondertussen monteer ik een salade van bosui, koolrabi, radijs en komkommer. Vervolgens een saus van bosui, paprika, courgette en aubergine met tomatenblokjes. Die laat ik wat inkoken. Apart bak ik blokjes kippendijfilet. De Zoon is er om half zes. We eten alles op. Toe is er nog cake met fruitsalade. Afwas en afval. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: 3396/Strange Familiar (Undark/Russell Mills), Pearl + Umbra (Undark/Russell Mills), Unifaun (Unifaun), Seguire caMinando (Amparanoia), het tweede en derde plaatje uit de set Whisky a Go Go, 1968 (Frank Zappa)



Donderdag 20 juni:
Redelijk geslapen. Op tijd op de werkplek. Daar weer veel. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag veel. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een schotel van sperzieboon, aardappel, paprika en tomaat. Smakelijk. Ernaast een aangevuld restant salade van gisteren. Er is cake met watermeloen, nectarine en abrikoos na. Ook smakelijk. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Culture Of Ascent (Glass Hammer), het eerste plaatje van de set Whiskey a Go Go, 1968 (Frank Zappa)



Woensdag 19 juni:
Zes uur. Ik loop een ronde hard langs Grift en kanaal en het lukt zowaar. Koffie. Dan wandel ik naar de super. Erna naar de boekhandel in de straat. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Het is een prachtige dag. Later lunch. Afwas en huishoudelijks. Ik loop een rondje langs kanaal. Krant op het balkon. In de namiddag regelen we een telefoonabonnement en binnenkort ben ik van mijn prepaidkaart en wifiafhankelijkheid af. Eind van de middag maak ik avondeten: de groentetorentjes met falafel uit de oven. Ernaast een salade van bosui, koolrabi, radijs en komkommer. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten alles op. Afwasje. Op het balkon in de zon lees ik De stad en zijn onvaste muren (Haruki Murakami) uit. Wat een boek. Webstek. Meer lezen.
Muziek vandaag: Bryter Layter (Nick Drake), Ziezo (UK Subs), Tree House Fire (Nits), Riverhead (Ulver)



Dinsdag 18 juni:
Redelijk geslapen. Ik sta met nekpijn op. Op tijd op de werkplek. Daar van alles, waaronder een ergotherapeut die kijkt hoe mijn zit- en werkhouding is. Geen gelegenheid om tussen de middag te wandelen. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert opnieuw een nasiachtig gerecht, zij het dit keer een andere. Restant salade van gisteren ernaast. We eten alles op. Afwasje. Ik fiets door lichte regen naar Peter-Jan. We zijn vanavond met z’n drietjes, lezen het script door en noteren bepaalde logistiek. Uiteindelijk spelen we gedrieën nog een tweetal scènes door. Half elf thuis. Even napraten en slapen.
Muziek vandaag: geen



Maandag 17 juni:
Op tijd op de werkplek. Buiten is het aangenaam. De wind is gaan liggen. Veel te doen. Tussen de middag wandel ik door bos. Kwart over vijf thuis. Krant. De Vrouw serveert een nasiachtig gerecht vol verse groenten en ernaast een salade. Zeer smakelijk. Afwasje. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Night After Night (UK), La Vida Te Da (Amparanoia),



Zondag 16 juni:
Half zes. Ik loop een ronde hard langs kanaal en die gaat aardig. Thuis nog terug in bed. Pas om half tien staan we op. Koffie. Krant. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor vaderdaglunch. Afwas en stofzuigen. We gaan even het souterrain in om heel weinig water te hozen. Ik wandel een rondje door park. De zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden gaat niet door om dat we met z’n tweeën zijn. Restje krant. Ik maak avondeten: risotto met shiitake en broccoli, met ernaast een salade van bosui, radijs, komkommer en kerstomaat. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Mixing Colours (Brian Eno & Roger Eno), Five Leaves Left (Nick Drake), The Inconsolable Secret (Glass Hammer), Under An Endless Sky (Dorothy Moskowitz & The United States Of Alchemy)



Zaterdag 15 juni:
Kwart over zes. Koffie. Allerlei. Begin van de ochtend wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan loop ik opnieuw het centrum in en bezoek de markt en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. Lunch. Afwasje en huishoudelijks. We fietsen naar Onze Vader. Het gaat goed met hem; we wisselen veel verhalen uit. Eind van de middag maak ik avondeten. Aardappelen in de oven, later oesterzwam, courgette en paprika erbij. Ondertussen monteer ik een salade van bosui, radijs, komkommer en kerstomaat. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op, met uitzondering van de salade. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Amazonia (Jean-Michel Jarre), Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), Danger Money (UK), Live On Tour In Europe (Billy Cobham & George Duke Band), 90124 (Trevor Rabin), Raum (Tangerine Dream)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment