bazbo – de wereld van Bas Langereis, het middelpunt der aarde

Bas Langereis leest u voor!

21-06-2024

B-log: 22 t/m 28 juni 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 18:47



Vrijdag 28 juni:
Half zes. Ik loop een ronde hard. Het is afgekoeld en lopen lukt redelijk goed. Koffie en lezen op het balkon. Vanmorgen komt een monteur het modem instellen. Hij is er voor tienen en na een kwartier is hij ook weer weg. We zitten op de glasvezel. Ondertussen heb ik een abonnement op mijn telefoon ingesteld. En De Vrouw was woensdag bij de huisarts, kreeg gisteren het advies naar de neuroloog te gaan en krijgt nu bericht dat ze er vanmiddag al terecht kan. O. Meer koffie op het balkon. Lunch. We fietsen naar het ziekenhuis. Aan de neuroloog legt De Vrouw klachten uit (hoofdpijn, dubbel zien, fysiek uit balans) en die – in combinatie met een verleden van borstkanker – maken dat de neuroloog geen risico neemt: een mri-scan met spoed. Als we thuis zijn, heeft ze al bericht: dinsdag kan ze terecht. Afwasje. Lezen op het balkon: Reikhalzend verlangen (Freek de Jonge) is uit. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst kook ik spliterwtenpasta. Ondertussen monteer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat en zilverui. Dan bak ik ui, aubergine, courgette en bataat. Daar gaat de pasta bij in en uiteindelijk roer ik daar veel knoflookkruidenkaas doorheen. Voor De Vrouw en De Zoon bak ik runderschnitzel. We eten alles op. Er zijn havertoetjes (frambozen en maracuja). Natafelen. Afwas en afval. Krant op het balkon. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: If (Glass Hammer), het eerste plaatje (het reguliere album) Planetary Overload – Part 1: Loss (United Progressive Fraternity)



Donderdag 27 juni:
Slapen lukt goed. Op tijd weer op de werkplek. In de ochtend is het er nog aangenaam qua temperatuur. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag is het er minder aangenaam qua temperatuur. Eind van de middag bezoek ik kort het afscheid van een collega; iemand met wie ik de afgelopen jaren veel heb mogen samenwerken. Kwart over vijf thuis. Krant. De Vrouw serveert het restant soep van gisteren met crackers en kruidenboter en het restant salade van eergisteren. We eten alles op. Afwasje. Zeven uur wandel ik naar de boekhandel hier schuin tegenover. Daar interviewt de directeur van de boekhandel niemand minder dan Freek de Jonge. Wat we krijgen is een overzicht van De Jonges jeugd in de jaren zestig, die hij heeft beschreven in zijn nieuwe deel (3) van zijn memoires. Na afloop spreek ik hem en ik laat mijn exemplaar van het boek én de elpee De Tragiek signeren. Ik vertel hem erbij dat toen de shop op televisie was, mijn moeder halverwege allerkatholiekst de tv uitzette. Toen ik een jaar later (in 1982) de elpee voor mijn verjaardag vroeg, kocht ze hem wel voor mij. ‘Wist ze dat het dezelfde show was?’ vroeg Freek. Alleraardigste avond. Thuis nog lezen op het balkon.
Muziek vandaag: geen



Woensdag 26 juni:
Half zes wakker en op. Koffie. Allerlei. Lezen op het balkon. De Vrouw gaat even de deur uit. Het wachten is op een monteur die een ‘kruising’ uit de glasvezelaansluiting gaat halen. Tegen tien uur is De Vrouw weer terug en wandel ik door brandende zon naar de super. Koffie met De Vrouw. Lezen op het balkon. Meer koffie met De Vrouw. Lunch. De monteur is er om een uur. Hij kan de ‘kruising’ niet verhelpen (daarvoor moet hij ergens onder de grond zijn), maar heeft na een half uur wel een tijdelijke oplossing (die werkt tot de onderdegrondklus is gedaan). Mooi. Nu nog een monteur die het modem instelt. Ik wandel een heel klein rondje door de hete zon en langs het kanaal. Uitrusten op het balkon. Eind van de middag maak avondeten: een soep met ui, wortel, bataat, courgette, biet en linzen. Ernaast rooster ik brood en maak ik kruidenboter. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten er goed van. Afwasje en huishoudelijks. Krant op het balkon. Webstek. Er is bericht van de internetprovider: vrijdagmorgen komt de monteur al om het modem in te stellen. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Tanworth-in-Arden 1967-68 – 18 Rare Home Recordings (Nick Drake), Dream Box (Pat Metheny), Fall In Love With The World (United Progressive Fraternity), Sála (Kati Rán)



Dinsdag 25 juni:
Slapen lukt goed, ook al is het kort. Vroeg weer op de werkplek. Daar van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag wordt het warm in kantoor. Toch van alles. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een mooie salade met onder andere biet, komkommer, aardappel, paprika, wortel, ei en grillkaas. Zeer smakelijk met deze warmte en we eten er fiks van. Afwasje. Kranten. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes (het live-album) van Bursting Out! – Inflatable Edition (Jethro Tull), Sala (Kati Ran)



Maandag 24 juni:
Nog aardig geslapen ook. Vandaag weer op tijd op de werkplek. Allerlei en veel. Tussen de middag wandel ik door bos en veld en zon. In de middag allerlei en veel. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een schotel van paprika, ui, peultjes en een heel klein restant van de pastaschotel van vrijdagavond erbij in. Ernaast een salade van komkommer, radijs, kerstomaat. Smakelijk. Afwasje. Dan fiets ik naar Peter-Jan en met Ingrid rijden we naar Caroline voor de toneelrepetitie. We spreken van alles door en maken uiteindelijk ook nog een wandeling door de beeldentuin van Klein Noordijk. Na half elf thuis.
Muziek vandaag: geen



Zondag 23 juni:
Zes uur. Ik loop een ronde hard. Moeizaam. Thuis nog terug in bed. Koffie en lezen op het balkon. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Daar is het warm. Lezen. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuigen. We lopen naar Gigant. In de popzaal is het jazzcafé en vanmiddag is de laatste keer dat het Guus Essers Quartet er de huisband is, dus dat wil ik graag een keer meemaken. Bijzonder genoeglijke middag. Kwart over vijf zijn we thuis. Ik maak eten: een risotto met shiitake, prei, bosui en broccoli. Ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer en zilverui. Voor De Vrouw bak ik lamsfilet. We eten alles op. Afwas. Op het balkon lees ik De maat van alle dingen (Johannes Westendorp) uit. Wat een boek. (Boekentip iemand?) Webstek. Krant op het balkon.
Muziek vandaag: Pink Moon (Nick Drake), Three Cheers (For The Broken-Hearted) (Glass Hammer),



Zaterdag 22 juni:
Zes uur. Koffie. Begin van de ochtend de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Meer koffie. Dan nogmaals het centrum in voor een andere super, de markt en de Syrische winkel. Koffie met De Vrouw op de galerij. Lunch. Afwas en huishoudelijks. We hebben een trein van kwart voor drie naar Utrecht. We wandelen wat door het centrum en langs de Oude Gracht en tegen vijven zoeken we een Indiaas restaurant op. We eten samosa en pakora, biryani en paneercurry en drinken thee toe. Dan wandelen we langs de Oude Gracht, gaan het spoor onderdoor en op het Jaarbeursplein betreden we het Beatrixtheater. Richard de Leth vertelt in een theaterprogramma zijn visie op gezondheid en hoe we die kunnen vergroten en bewaren. We zijn bekend met zijn theorie. Hij heeft een goed verhaal, maar in twee keer vijftig minuten raast hij daar in sneltreinvaart doorheen en er is zo goed als niets theatraals aan. Toch aardig om een keer gezien en gehoord te hebben. Na afloop hebben we snel een trein en om half twaalf zijn we thuis. Nog geen half uur later ga ik slapen.
Muziek vandaag: 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt), Nocturne (Irmin Schmidt)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment