bazbo – de wereld van Bas Langereis, het middelpunt der aarde

Bas Langereis leest u voor!

28-06-2024

B-log: 29 juni t/m 5 juli 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 19:39



Vrijdag 5 juli:
Vijf uur. Mijn ronde hardlopen gaat door zon en langs Grift en kanaal en gaat fijn soepel. Zeven uur aan het werk. Er is van alles, maar niets urgents en ik kan in alle rust veel achterstalligs wegwerken. Koffie op het balkon. Buiten regent het fors. Meer werk. Meer koffie. Meer werk. Dan lunch. En afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. Meer werk. Half vijf is het klaar. Krant. De Zoon is er om half zes. De Vrouw serveert een gerecht met ei en veel verse groente en daarnaast een verse salade van wortel, tuinboon, ananas en kerstomaat. Allemaal zeer smakelijk. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Webstek. Meer lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Look At Yourself (Uriah Heep), Demons And Wizards (Uriah Heep), Heaven And Hell (Vangelis), The Magician’s Birthday (Uriah Heep), Katakofti (Amsterdam Klezmer Band & The Galata Gypsy Band), Zappa In New York (Frank Zappa), Sála (Kati Rán)



Donderdag 4 juli:
Niet zo heel goed geslapen. Goh. Op tijd op de werkplek. Van alles. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag van alles. Kwart over vijf thuis. De Vrouw is vandaag de deur uit. Kranten. Ik maak avondeten voor mijzelve. Niet moeilijk: eerst pasta koken, dan het restant curry van dinsdag opwarmen, pasta erbij en opeten. Afwasje. Lezen op het balkon. De Vrouw is terug, maar moet gelijk even liggen. Webstek. Lezen op het balkon. Bijpraten met De Vrouw. Zeer vermoeid. Op tijd slapen.
Muziek vandaag: Perilous (Glass Hammer), het derde plaatje uit de set Whisky A Go Go 1968 (Frank Zappa)



Woensdag 3 juli:
Half zeven. Ik loop een ronde hard door de zon en die lukt heel aardig. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Als ik thuis kom, gaat het regenen en dat blijft het grootste deel van de dag zo. Koffie op het balkon. Krant van gisteren. Meer koffie met De Vrouw. We lunchen. Afwasje en huishoudelijks. Ik wandel een klein rondje langs het kanaal. Dan pakken we een bus naar het ziekenhuis. Op de MRI-scan is wel wat te zien, een bobbel boven in de hersenen, waarschijnlijk een goedaardig gezwel, niet ernstig, maar vraagt wel regelmatig controle dat het niet groter wordt. Het verklaart de klachten (dubbelzien) echter niet: dat gebied bevindt zich juist achter in de (kleine) hersenen en daar is op de scan niets te zien. En dus is het nodig om het hersenvliesvocht te onderzoeken, of zich daar mogelijk losse kankercellen in bevinden. Pas over twee weken kan ze terecht voor een lumbaalpunctie en dan weer een week later is er de uitslag. Houdt het dan nooit op? Toch is er ook opluchting dat er niets acuuts nodig is. Buiten is het droog. Bijna aan het eind van de middag zijn we thuis en maak ik avondeten. Eenvoudig. Ik bak aardappelpartjes, shiitake, bosui, aubergine, paprika en courgette. Voor De Vrouw bak ik steak bavette en er is nog een restant salade van gisteren. We eten alles op. Afwasje. Lezen op het balkon in de zon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Last (The Unthanks), Talking With Strangers (Judy Dyble), de eerste twee plaatjes uit de set Whisky A Go Go 1968 (Frank Zappa)



Dinsdag 2 juli:
De wekker gaat (niet) op de gebruikelijke tijd. Zes uur ben ik aan het werk. Thuis, vandaag. Er is nogal wat achterstallig werk weg te werken. Koffie met De Vrouw op het balkon. Kwart over negen lopen we door de regen naar het station en daar pakken we een bus. In het ziekenhuis is De Vrouw twintig minuten op de afdeling radiologie en na de MRI zijn we snel weer weg. Even na elf ook weer thuis. Koffie op het balkon. Nog wat werken. Dan lunch. Afwasje. Verder met werk. Vier uur vind ik het klaar. Even uitrusten. Dan maak ik avondeten: een rode curry van ui, een restje bindsla, aubergine en linzen. Daarnaast een ferme salade van spitskool, mandarijn, ananas en rozijnen. Ik vul portabello’s met bosui en feta en schuif die de oven in. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten er fiks van. Natafelen. Afwasje. Webstek. Pas om half acht fiets ik naar Peter-Jan. Gevieren rijden we naar Klein Noordijk voor de toneelrepetitie. Daar spelen we het hele stuk door en op een paar kleine tekstpunten na loopt het redelijk soepel. Mooi om het op locatie te spelen zodat logistiek en ruimte in ons hoofd gaat zitten. Er is nog veel werk te verzetten, maar we hebben er vertrouwen in. Pas om half twaalf thuis. Even napraten en slapen.
Muziek vandaag: Raum (Tangerine Dream), Natural States (David Lanz & Paul Speer), One Night In Europe (Unitopia), Sála (Kati Rán)



Maandag 1 juli:
Niet zo heel goed geslapen. Op tijd op de werkplek. Daar van alles, waaronder een groot overleg dat me geheel sloopt. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag ook van alles, maar het lukt me nauwelijks om echt productief te zijn. Kwart over vijf thuis. Krant op het balkon. De Vrouw serveert een stoempje van aardappel en spitskool met ernaast een salade van bosui, paprika en kerstomaat. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Cor Cordium (Glass Hammer), Limonchiki (Amsterdam Klezmer Band), de twee bonusplaatjes die mee kwamen met More Than A Dream – The Dream Complete (Unitopia)



Zondag 30 juni:
Half zes. Ik loop een ronde hard langs Grift en kanaal en door miezerregen. Het lukt. Thuis nog terug in bed. Pas om negen uur staan we op. Koffie op het balkon. Kleinigheden in huis. Meer koffie in de zon op de galerij. Lunch. Afwas en stofzuigen. Ik wandel een rondje langs kanaal en door park. Ontspannen op het balkon. Dan is het tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Goat). Erna maak ik avondeten. Ik bak shiitake en ui, daar gaat risottorijst en bouillon overheen en na een kwartier kookt ook het restant van de venkel erbij mee. Voor De Vrouw bak ik steak bavette en ook het restant salade van gisteren gaat op tafel. We eten alles op. Er is nog een klein toetje. Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Levitation Sessions (Goat), Green Leaves – Nick Drake Covered (allerlei), het eerste plaatje (het oorspronkelijke album) van More Than Just A Dream – The Dream Complete (Unitopia)



Zaterdag 29 juni:
Zes uur. Koffie. Lezen op het balkon. Begin van de ochtend wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Dan lopen we het centrum in en bezoeken de markt. Meer koffie. Twaalf uur is De Zoon er. We wandelen naar een eetcafé en daar lunchen we. Na afloop bezoeken we nog een biologische plantenzaak (voor advies; de larven uit onze kruisbesstruiken gaan waarschijnlijk vanzelf weg en eten de plant nooit helemaal leeg) en een ijssalon. Dan via het Amaliapark terug. Ontspannen en lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik leg aardappel en aubergine in een braadslede en dat gaat de oven in. Ook de oven in (maar wat later): een ovenschaal met venkel. Ondertussen heb ik een salade gemonteerd van bosui, koolrabi, komkommer, zilverui en druif. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten er fiks van. Afwasje. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: het bonusplaatje dat mee kwam met Planetary Overload – Part 1: Loss (United Progressive Fraternity), Reflection (Brian Eno), Zoot Allures (Frank Zappa), het derde plaatje (het concert in Madison Square Garden) uit de set Bursting Out – The Inflatable Edition (Jethro Tull), The United States Of America (The United States Of America)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment