bazbo – de wereld van Bas Langereis, het middelpunt der aarde

Bas Langereis leest u voor!

05-07-2024

B-log: 6 t/m 12 juli 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 18:42



Vrijdag 12 juli:
Op tijd op. Ik loop een ronde hard langs Grift en kanaal en het lukt redelijk. Bericht: mijn tante Ruth is overleden. Slechts 96 jaar. Veel te jong. Zeven uur aan het werk. Van alles. Koffie. Meer van alles. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Nog meer van alles. We lunchen. Afwasje. Ik wandel door de stortregen en haal het groentepakket op. In de middag nog veel meer van alles. Vier uur is het klaar. Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van spitskool, mango, mandarijn en sultana. Dan een Marokkaanse groentestoofschotel met ui, aubergine, courgette, paprika, kerstomaat, het restant van de schotel van dinsdag en linzen. Ernaast quinoa. Voor De Vrouw en De Zoon bak ik runderschnitzel. De Zoon is er om half zes. We eten de schotel helemaal op; van de salade en de quinoa blijft over. Afwas en afval. Krant op het balkon. Mailwerk voor De verjaardag van Anja. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: The Itself Of Itself (Bass Communion), Bad Leroy Brown (Quartet Guus Essers), Remixed (Amsterdam Klezmer Band), Under An Endless Sky (Dorothy Moskowitz & The United States Of Alchemy), Anam Cara (Oliver Wakeman), de eerste twee plaatjes (het eerste concert) uit de set Morsefest 2022The Ultimate Whirlwind (Transatlantic)



Donderdag 11 juli:
Nog redelijk goed geslapen ook. Minder nekpijn. Op tijd op de werkplek. Daar veel. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag weer veel. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een schotel van mie met kastanjechampignon, ui, paprika en sperzieboon en ernaast het restant salade van gisteren. Zeer smakelijk. Afwas. Krant op het balkon. Dan naar Gigant voor een ontmoeting met Willem en Reinier. We bereiden De verjaardag van Anja van 22 september voor (programma was al af), bespreken of we willen doorgaan in 2025 (ja) en nog een paar zaken. Daarnaast is het ontspannen op het terras van Gigant. Half tien thuis. Even napraten en dan slapen.
Muziek vandaag: geen



Woensdag 10 juli:
Kwart voor zes. Mijn ronde harlopen gaat moeizaam, maar het lukt. Lichte regen, maar benauwd. Koffie met De Vrouw op de galerij. Halverwege de ochtend wandel ik naar de super. Meer koffie met De Vrouw op de galerij. Dan lunch. Afwasje en huishoudelijks. Ik wandel een klein rondje langs kanaal. Verder nauwelijks energie. Uitrusten op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van spitskool, mandarijn, mango en sultana. Dan bak ik kastanjechampignon, aardappel, ui, aubergine en courgette. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten – met uitzondering van de salade – alles op. Afwas. Toe is er ijs. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Songs In Waiting (Judy Dyble), The Breaking Of The World (Glass Hammer), het derde plaatje (het concert in Madison Square Garden) uit Bursting Out – The Inflatable Edition (Jethro Tull)



Dinsdag 9 juli:
Niet zo heel goed geslapen. Op tijd op de werkplek. Daar veel. Veel pijn hoog in de rug, ook. Daarom afwisseling in houding, werkzaamheden, enzovoorts. Tussen de middag wandel ik door bos en zon en warmte. In de middag ook veel. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een verse tomatensoep met crackers, smeersels en salade. Het is zeer smakelijk met dit warme weer en we eten alles op. Afwasje. Lezen op het balkon. Webstek. Meer lezen op het balkon.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes (het originele album) van Bursting Out – The Inflatable Edition (Jethro Tull)



Maandag 8 juli:
Redelijk geslapen. Een weinig nekpijn. Op tijd op de werkplek. Van alles. Veel, ook. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en zon. In de middag van alles. Veel, ook. Minder nekpijn. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert aardappel uit de oven met een schotel van tomaat en tuinboon en daarnaast een salade van komkommer, mango, ananas en appel. Zeer smakelijk allemaal. Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Ode To Echo (Glass Hammer), Niittoaika (Uzva), Son (Amsterdam Klezmer Band)



Zondag 7 juli:
Kwart voor zes. Mijn ronde hardlopen gaat langs het kanaal en gaat rustig en redelijk soepel. Thuis nog terug in bed. Om kwart over negen zijn we op. Koffie op het balkon. Dan naar de galerij in de zon. Niet lang. Veel nekpijn. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuigen. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Vier uur is er de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Ringo Starr). Erna maak ik avondeten. Eerst blancheer ik bimi; dan bak ik shiitake en ui en giet daar bouillon op. Dat pruttelt een tijdje en de laatste tien minuten gaat de bimi erbij in. Voor De Vrouw bak ik lamsfilet. Ik zet het restant salade van gisteren erbij op tafel en we eten alles op. Afwasje. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Tammikuinen Tammela (Uzva), The Itself Of Itself (Bass Communion)



Zaterdag 6 juli:
Kwart over zes. Koffie. Begin van de ochtend loop ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik heb spierpijn in mijn rug. Nogal erg. Ik loop het centrum in naar een andere super, de markt en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Later lunch. Afwas en huishoudelijks. Uitrusten op het balkon. De rugpijn is erger. Ik wandel een ronde langs kanaal en door parken. Eind van de middag maak ik avondeten: eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, mango en ananas, dan een chili van ui, bosui, aubergine, courgette, eikenbladsla, tomaat en bruine boon en voor De Vrouw bak ik lamsfilet. We eten fiks. Natafelen. Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: de drie plaatjes van de set Gathering The Threads – Fifty Years Of Stuff (Judy Dyble), Rattle And Hum (U2)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment