bazbo – de wereld van Bas Langereis, het middelpunt der aarde

Bas Langereis leest u voor!

12-07-2024

B-log: 13 t/m 19 juli 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 19:16



Vrijdag 19 juli:
De wekker gaat. Ik loop een ronde hard langs Grift en kanaal. Het is al erg warm en benauwd. Koffie met De Vrouw. Even na half acht wandelen we naar het station en daar nemen we de bus naar het ziekenhuis. We worden ontvangen, krijgen een kamer toegewezen en om negen uur meldt zich de neuroloog van dienst. Die doet bij De Vrouw vier (!) pogingen tot een lumbaalpunctie door middel van een ruggenprik, maar het lukt hem niet om vocht af te tappen. Na dik een half uur geeft hij het op. Over een week staat er een afspraak met de eigen neuroloog en die gaat met ons bespreken wat het verdere plan is. Kwart over tien hebben we een bus terug. Thuis koffie op de galerij in de zon. Het is zeer warm. Lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum. Lezen op het balkon. Dan maak ik avondeten. Bamisoep vandaag. De Zoon is er om half zes. We eten alles op. Toe is er nog ijs. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Sleep Dirt (Frank Zappa), Passion And Warfare (Steve Vai)



Donderdag 18 juli:
Slapen gaat aardig. Op tijd op de werkplek. Daar veel. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Erna, in de middag, ook veel. Op tijd thuis. Krant op het balkon. De Vrouw serveert de kliekendag met de restanten schotels van gisteren en eergisteren. Ernaast salade van bosui, komkommer, paprika, tomaat en feta. Smakelijk. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Katla (Amsterdam Klezmer Band), Swaken (Bab’l Bluz), Maisha (Zawose Queens)



Woensdag 17 september:
Kwart over zes. Ik loop een ronde hard die wat moeizaam gaat, maar het lukt. Krant van gisteren op het balkon. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. De Vrouw is de deur uit. Ik doe allerlei klussen in huis: van de was ophangen en een deur bijvijlen tot aan planten uit de bakken op de galerij halen en die in de groene container stoppen. Tussendoor koffie. De Vrouw is terug om half een en we lunchen. Afwasje en ander huishoudelijks. De Vrouw gaat opnieuw de deur uit. Ik wandel een kort rondje langs het kanaal. Als De Vrouw terug is, doen we huishoudelijks. Eind van de middag maak ik avondeten: ik bak ui en paarse bataat en courgette, doe daar een klein restant risotto van zondag bij in en vul het aan met linzen. Het restant salade van gisteren vul ik aan met radijs en komkommer. Voor De Vrouw heb ik een kabeljauwfiletpakketje uit de oven. We eten fiks van de schotel en maken de salade op. Afwasje en afval. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Tea For The Tillerman (Deluxe Edition) (Cat Stevens), Summer Dancing (Judy Dyble & Andy Lewis), Valkyrie (Glass Hammer), Flex-Able (Steve Vai)



Dinsdag 16 juli:
Redelijk geslapen. Op tijd weer op de werkplek. Het lukt me net als gisteren nauwelijks om echt productief te zijn, maar toch doe ik van alles en veel. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag van hetzelfde. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een nasi-achtige schotel met veel groenten en quinoa en met een salade ernaast. Zeer smakelijk. Afwasje. Ik fiets door regen naar Peter-Jan en daarna rijden we naar Wilp voor de toneelrepetitie. We spelen het hele stuk door en weten er weer wat verbeteringen in aan te brengen. Dat gaat goed zo. De voorstellingen van eind september komen nu steeds meer in beeld. Elf uur thuis. Er is schriknieuws: Zwager is vandaag in het ziekenhuis opgenomen met een inwendige bloeding en hij ligt op de intensive care. Oei.
Muziek vandaag: geen



Maandag 15 juli:
Op tijd weer op de werkplek. Veel van alles. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. In de middag veel van alles. Pas om kwart voor zes thuis. De Vrouw serveert een plaattaart met bosui, knoflookkruidenkaas en vegashoarma; ernaast een salade van eikenbladsla, wortel, komkommer en zonnebloempitten. Smakelijk. Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Er is nieuws van Gigant over De verjaardag van Anja: we mogen in 2025 een reeks voorstellingen blijven geven onder dezelfde voorwaarden als de afgelopen jaren: mooi. Lezen op het balkon. Vermoeid en verward vandaag. Toch lukt het.
Muziek vandaag: Double Live (Glass Hammer), Zaraza (Amsterdam Klezmer Band)



Zondag 14 juli:
Kwart voor zes. Mijn ronde hardlopen gaat moeizaam, maar het lukt. Thuis nog terug in bed. Rond negen uur staan we op. Koffie en lezen op het balkon. Dan met De Vrouw in de zon op de galerij. Aldaar meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Daarna lopen De Vrouw en ik naar een ijssalon en een rondje door het centrum. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten: een risotto met shiitake, prei, courgette en tomaat. Ernaast een salade van bosui, radijs, komkommer en quinoa. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op. Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: New Dawn – Live 1973 (Pat Smythe Quartet), Sála (Kati Rán)



Zaterdag 13 juli:
Kwart over zes. Koffie. Begin van de ochtend loop ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik ga opnieuw het centrum in voor een bezoek aan een andere super, aan de markt en aan de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Later lunch. Afwasje en huishoudelijks. Ik wandel een rondje langs kanaal en door park. Het gaat vreemd: op zich ben ik niet heel somber, maar er zijn gedachten aan hoe welkom het levenseinde zou zijn. Het slaat nergens op, want ik durf niks en tegelijkertijd wil ik nu de deur uit en even alleen zijn, terwijl ik voortdurend angstig ben om het idee dat de persoon die ik heb achtergelaten er ooit niet meer is. Er is muziek in het Oranjepark en er zijn meer orkestleden op een enorm podium dan dat er luisteraars onder een tent zijn. Uitrusten op het balkon. Dan maak ik avondeten. Ik leg aardappel in een braadslede in de oven, na vijfentwintig minuten gaat daar kastanjechampignon, rode ui en courgette bij in. Ik vul het restant salade van gisteren aan met mandarijn en voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op. Afwasje. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: The Sinking Of The Titanic (Gavin Bryars), Studio Tan (Frank Zappa), het derde, vierde en vijfde plaatje uit Morsefest 2022 – The Ultimate Whirlwind (Transatlantic)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment