bazbo – de wereld van Bas Langereis, het middelpunt der aarde

Bas Langereis leest u voor!

26-07-2024

B-log: 27 juli t/m 2 augustus 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 19:38



Vrijdag 2 augustus:
Het is nog donker als ik opsta. Mijn ronde hard langs Grift en Kanaal lukt goed. Daarna start ik de werklaptob op en ga ik kort aan het werk. Kwart voor acht lopen De Vrouw en ik naar het busstation en een half uur later zijn we in het ziekenhuis. Het duurt even voordat de neuroloog het sein meester geeft: de röntgenkamer, het apparaat, de laborant en radioloog zijn paraat. Na nog geen half uur is De Vrouw weer terug. Ik weet het: ook deze lumbaalpunctie met röntgendoorlichting is niet gelukt. Er is sprake van scoliose, een lichte vergroeiing in de rug, waardoor de neuroloog niet tussen de wervels door kon. We mogen even bijkomen in de behandelkamer van haar spreekkamer en krijgen er zelfs koffie. Dan legt de neuroloog uit dat we moeten accepteren dat de punctie gewoon niet lukt en dat we overgaan op het tweede plan: donderdag is de afspraak met de oncoloog-internist en de dag erna weer met de neuroloog om verdere strategie te bepalen. Half twaalf zijn we weer thuis. Koffie op de galerij in de zon. Vervolgens ga ik weer aan het werk; De Vrouw doet rustig aan. Rond een uur lunchen we. Afwasje. Ik wandel een kort rondje langs kanaal. Verder aan het werk. Vier uur is het welletjes. Even kletsen met De Vrouw op het balkon. Dan ga ik avondeten maken. Eerst een fruitsalade van watermeloen, aardbei en blauwe bes. Dan een salade van bosui, koolrabi, komkommer, zilverui en geroosterde kikkererwt. Vervolgens bak ik ui, courgette en knoflook. Daar roer ik krulandijvie, tomatenblokjes en het restant groenteschotel van gisteren doorheen. Aan het eind leg ik er blokjes feta in. Voor De Vrouw en De Zoon bak ik kipfilet. De Zoon is er om kwart voor zes. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Benja (Amsterdam Klezmer Band), het tweede plaatje (de remaster van het album Passion And Warfare) van Modern Primitive (Steve Vai), MoonDial (Pat Metheny)



Donderdag 1 augustus:
Geslapen. Zeer op tijd op de werkplek. Van alles. Tussen de middag wandel ik door bos. Van alles. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een schotel van tuinboon en tomaat met ernaast een salade van komkommer, koolrabi, zilverui en geroosterde kikkererwt. Toe is er het restant fruitsalade van gisteren. We eten alles op. Er is bericht over Zwager: opnieuw een inwendige bloeding, spoedoperatie en naar de IC. Oei. Afwas en afval. Krant op het balkon. Ik bel Onze Vader. Met hem gaat het goed; ik vertel over De Vrouw en het maakt indruk op hem. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Camembert Electrique (Gong), het eerste plaatje van Modern Primitive (Steve Vai)



Woensdag 31 juli:
Gefeliciteerd, Zuster. Zes uur. Ik loop een ronde hard, die nog heel aardig gaat ook. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Het is aangenaam zonnig. Koffie op het balkon. Dan zet ik de werklaptob aan en ga ik kort aan de slag. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Daarna lunch. Afwasje en huishoudelijks. De Vrouw gaat even de deur uit. Ik rond werkzaamheden af en wandel een rondje door park. Lezen op het balkon. De Vrouw is weer terug. Ik maak avondeten. Eerst een fruitsalade van watermeloen, aardbei en rode bes. Dan een salade van bosui, koolrabi, komkommer en geroosterde kikkererwten. Vervolgens prepareer ik een Marokkaanse groentepot van prei, gele paprika en lupineboon. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. Smakelijk! Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: The Tooth Mother (Mick Karn), Sound Theories Vol. I & II (Steve Vai)



Dinsdag 30 juli:
Ik sta op de gebruikelijke tijd op en om half zeven ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Vrouw gaat de deur uit en ik ga verder aan het werk. Er liggen een paar zaken; heel druk is het niet. Meer koffie op het balkon. Het is heel warm buiten. De Vrouw is rond 12.30 uur terug. We lunchen. Afwasje. Ik wandel een klein rondje buiten het centrum en door de hete zon. Nog wat verder aan het werk. Marja is even bij De Vrouw op visite. Vier uur is het werk klaar. We eten zeer op tijd. Kwart voor zes fiets ik naar Peter-Jan. We halen Aad op en rijden naar Wilp. Gedrieën studeren we een choreografie in die Peter-Jan en ik tijdens ons stuk gaan uitvoeren. Half acht zijn Ingrid en Bertus er ook en hervatten we de repetitie van vorige week. Wederom geeft Aad zeer relevante regieaanwijzingen die we gretig ter harte nemen. Kwart over elf pas thuis. Even napraten en dan slapen.
Muziek vandaag: MoonDial (Pat Metheny), de vijf plaatjes uit de set Consequences (Godley & Creme), Bestial Cluster (Mick Karn), Jazz Sabbath (Jazz Sabbath)



Maandag 29 juli:
De wekker gaat op de gebruikelijke tijd. Ontbijt en koffie. Half acht stappen we op de fiets en rijden we naar het ziekenhuis. De ct-scan is snel gemaakt en nog voor negen uur zijn we weer thuis. Koffie op het balkon. Het is warm vandaag. Ik stap op een bus en ben om elf uur in kantoor. Daar allerlei. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een schotel van rijst met witte en sperziebonen. Ernaast een salade van komkommer, koolrabi, tomaat en gele paprika. Allemaal zeer smakelijk. Afwas. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Chronomonaut (Glass Hammer), MoonDial (Pat Metheny), Vai: Piano Reductions Vol. 1 (Mike Keneally)



Zondag 28 juli:
Kwart voor zes. Ik loop een ronde hard langs kanaal en buiten het centrum. Thuis nog terug in bed. Om negen uur staan we op. Koffie op het balkon. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuigen. De Vrouw gaat de deur uit. Ik wandel een rondje langs kanaal. Vier uur is er de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden. (Ik ben aan de beurt: Pat Metheny & Metropole Orkest tijdens het North Sea Jazz Festival, 2003) Erna maak ik avondeten. De Vrouw is inmiddels terug. Een risotto met champignon en krulandijvie, plus een salade van bosui, koolrabi, komkommer, rode bes en geroosterde kikkererwten. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Meer krant op het balkon.
Muziek vandaag: het tweede plaatje van Tea For The Tillerman (Deluxe Edition) (Cat Stevens), Between A Breath And A Breath (Dyble Longdon), The Elusive Light And Sound Vol. 1 (Steve Vai)



Zaterdag 27 juli:
Half zes. Allerlei. Begin van de ochtend wandel ik een gebruikelijk zaterdagmorgenronde langs super. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Ik loop het centrum in en bezoek markt en Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. We lunchen. Afwasje en huishoudelijks. Ik wandel een rondje langs kanaal en door park. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst rooster ik kikkererwten. Ondertussen kook ik plakken venkel en vul ik paprikahelften met het restant van de preilinzenschotel van gisteren. De venkel en paprika leg ik in een braadslede en die gaat de oven in. Het kleine restant salade van gisteren vul ik aan met komkommer, rode bes en wat geroosterde kikkererwten. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten alles op. Afwasje en afval. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek: Sleep Dirt (Frank Zappa), Sála (Kati Rán), Alive In An Ultra World (Steve Vai), het eerste plaatje van Tea For The Tillerman (Deluxe Edition) (Cat Stevens)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment