bazbo – de wereld van Bas Langereis, het middelpunt der aarde

Bas Langereis leest u voor!

17-08-2024

B-log: 17 t/m 23 augustus 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 07:07



Vrijdag 23 augustus:
Kwart voor zes. Ik loop een ronde hard langs Grift en kanaal. Niet onaardig. Allerlei. Rond negen uur zet ik de werklaptob even aan en handel ik wat urgente zaken af. Dan ontdooi ik de vriezer en maak ik hem en de planken en laden schoon. Koffie op het balkon. Nog heel even wat werken en dan is het klaar tot 16 september. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. Meer koffie met De Vrouw. We lunchen. Afwasje. Er is bericht van de plaatselijke platenwinkel in Arnhem dat mijn bestelling klaar is. Ik stap op de bus en haal het op. Om vier uur ben ik terug en heb ik True (Jon Anderson & The Band Geeks) in huis. Ik maak avondeten. Ik bak tomaten en pureer die tot een saus. Vervolgens kook ik bimi. Ondertussen bak ik ui, courgette, een restje bindsla en daar doe ik de tomatensaus en de bimi bij in. Dit laat ik inkoken. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, zilverui en vijg en een fruitsalade van watermeloen en witte druif. Dan kook ik noedels. Voor De Vrouw en De Zoon heb ik een pakketje in de oven met kabeljauwfilet. De Zoon is er even na zes en we eten alles op. Afwasje. De nieuwe Jon Anderson is zo ongeveer de plaat van het jaar: een perfecte mix van Yes en de solozweverigengelenliedjes. De band klinkt als Yes. Geweldig. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Three Part Species (Mick Karn), True (Jon Anderson & The Band Geeks), het vijfde plaatje uit de set Body Of Work (Godley & Creme)



Donderdag 22 augustus:
Redelijk geslapen. Op tijd op de werkplek; klaar voor de laatste werkdag voor de vakantie. Er is nog veel af te handelen en af te ronden. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag nog veel af te handelen en af te ronden. Om kwart heb ik alles gedaan wat ik moet afhandelen en afronden, sluit ik af en vertrek ik. Kwart voor vijf thuis. Krant op het balkon. De Vrouw serveert het restant van de schotel van gisteren en eergisteren. We eten alles op. Erna is er nog water- en galiameloen. Afwasje. Ik bel Onze Vader. Hij vertelt dat het goed met hem gaat, er geen bijzonderheden zijn en alles zijn gangetje gaat. We spreken af dat ik zaterdagmiddag bij hem op bezoek ga. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Masterpiece Guitars (Steve Howe & Martin Taylor), Live In Europe 2023 (The Flower Kings), Powder Dry (Tim Bowness)



Woensdag 21 augustus:
Kwart over zes. Ik loop een ronde hard en die gaat zowaar zeer soepel. Krant van gisteren op het balkon. Begin van de ochtend wandel ik door de zon naar de super. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. We lunchen. Afwasje en huishoudelijks. Dan koppelen we onze treinreizen aan onze interrailpas in de telefoonapp. Het is in een paar minuten gebeurd. Nu kunnen we onze kaarten digitaal laten controleren in de treinen. We kunnen op reis. Ik wandel een rondje langs het kanaal en door een park. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook parelcouscous. Dan bak ik ui, bleekselderij en courgette, voeg daar wat bouillon aan toe, laat het goed koken en pureer het tot een saus. Ik bak kastanjechampignon en puntpaprika en die voeg ik samen met de parelcouscous toe aan de saus. Voor De Vrouw bak ik kippendijfilet. Ernaast maak ik nog een salade van bosui, radijs, komkommer en feta. We eten er fiks van. Toe is er nog water- en galiameloen. Afwasje en afval. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Goodbye Blue Sky (Godley & Creme), Lifa Iotungard (Heilung Live At Red Rocks Amphitheatre) (Heilung), Israeli Jazz (Marbin)



Dinsdag 20 augustus:
Niet zo heel goed geslapen. De wekker wekt. Op tijd op de werkplek. Daar veel om af te handelen voor de vakantie. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag ook nog veel. In een pauzemoment ontdek ik dat we treinreserveringen in Spanje gemakkelijk kunnen boeken via een treinreiswinkel en er zijn nog plaatsen. Mooi. Half zes thuis. De Vrouw serveert een schotel van rijst met tomatengroentesaus en het restant salade van gisteren. Toe is er aardbeien met mascarpone. Zeer smakelijk. Afwasje. Binnen tien minuten hebben we de stoelreserveringen voor de treinen in Spanje volgende week geregeld en betaald. (Nou ja.) Dan naar Peter-Jan en van daaruit met Bertus en Ingrid naar Caroline voor de toneelrepetitie. Het verloopt ondertussen zeer soepel en qua spel zit het er nu goed in (behalve mijn mimografie). Volgende week – tijdens mijn afwezigheid – bezig met licht, overige techniek en decor. Als we om tien uur stoppen, regent het nogal. Even na half elf thuis. Bijpraten en om half twaalf slapen.
Muziek vandaag: geen



Maandag 19 augustus:
En weer redelijk geslapen. Minder warm vanmorgen. Op tijd op de werkplek. Daar veel. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag veel. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een schotel van ui, sperzieboon, aardappel in kokosmelk, met ernaast een salade van tomaat en mango. Toe is er aardbeien-mascarpone. Zeer smakelijk. Natafelen. Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon. We besluiten om een volgende week geboekt appartement te annuleren (te veel gedoe met sleutel en contract, enorme borg) en vinden een (goedkoper) hotel op een toplocatie in de stad. Half tien slapen.
Muziek vandaag: Powder Dry (Tim Bowness), Trout Mask Replica Replica (The One Eighty G’s)



Zondag 18 augustus:
Kwart over zes. Niet heel goed geslapen. Ik loop een ronde hard langs het kanaal. Thuis nog terug in bed. Pas om half tien staan we op. Koffie op het balkon. Meer koffie op de galerij in de zon. We voeren de laatste gegevens in de Interrailapp in. De Zoon is er half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Dan proberen we toch een treinreservering voor de twee ritten in Spanje te maken. Dat lukt niet. Ook contact met het treinbedrijf kan niet anders dan telefonisch en pas 72 uur van tevoren. Oei. We kijken naar een alternatief – een trein waarvoor we niet hoeven te reserveren – en dat is ook een optie, maar zeer vroeg op en lang onderweg. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Net op tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Madness). Erna maak ik avondeten. Dit keer een risotto van shiitake, ui, wortel en allerlei restgroenten. Een restant salade van gisteren vul ik aan met bleekselderij, komkommer, kerstomaat en feta. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten alles op. Toe is er water- en galiameloen. Afwasje. Krant van gisteren op het balkon. Webstek. Restant krant van gisteren op het balkon.
Muziek vandaag: Do Not Disturb (Van Der Graaf Generator), You (Gong)



Zaterdag 17 augustus:
Half zeven op. Koffie. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie op het balkon. Ik wandel naar de Syrische winkel. Erna lopen De Vrouw en ik de markt over (die is voor de deur). Meer koffie op de galerij in de zon. Nogmaals het centrum in en dan meer bepaald een klerenwinkel. Lunch. Afwasje en huishoudelijks. Vervolgens bereiden we onze vakantiereis voor door de geplande treinritten in te voeren in de interrail-app. Als we eenmaal doorhebben hoe het werkt, schiet het op en we komen een heel eind. Tegen vieren stoppen we voor vandaag. Ik maak avondeten: het restant van de bloemkoolpaprikacourgettemangosultanalinzensalade met tahinknoflookdressing warm ik op in de oven, ik monteer een radijskoolrabikerstomaatzilveruifetasalade en voor De Vrouw bak ik steak bavette. Voor het het nagerecht zet ik het restant fruitsalade van watermeloen, galiameloen en blauwe bes ik op tafel met ernaast een restant ijs. We eten alles op. Afwasje. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: More Better Different (Mick Karn), After The Flood – At The BBC 1968-1977 (Van Der Graaf Generator), Israeli Jazz (Marbin)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment