bazbo – de wereld van Bas Langereis, het middelpunt der aarde

Bas Langereis leest u voor!

04-10-2024

B-log: 5 t/m 11 oktober 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 20:14



Vrijdag 11 oktober:
Slapen gaat beter. De ronde hardlopen wat minder, maar dat is niet erg. Zeven uur ben ik aan het werk. Tussendoor koffie. En meer koffie. Dan lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. Nog wat verder werken. Half vijf is het klaar. Ik maak avondeten. Broccoli koken. Ondertussen prepareer ik een salade van spitskool, mandarijn en moerbei. Dan ui bakken, paprika, kerrie, broccoli en witte boon. Ook zorg ik voor couscous en voor De Vrouw en De Zoon bak ik runderschnitzel. De Zoon is er om half zes en we eten alles op. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Coda (Ryuichi Sakamoto), Sea Airs (Rick Wakeman), Country Airs (rerecorded version) (Rick Wakeman), Heaven’s Above! (Eric Vloeimans’ Gatecrash), Diaspora (Natacha Atlas), Levanter (Eric Vloeimans’ Levanter), het tweede en derde plaatje (het eerste concert) uit de doos apostrophe (‘) – 50th Anniversary Edition (Frank Zappa)



Donderdag 10 oktober:
Niet zo heel goed geslapen. Nekpijn. Niet erg. Op tijd op de werkvloer. Van alles. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag verder. Kwart over vijf thuis. Krant. De Vrouw serveert een schotel van aardappel, mais en tomaat. Ernaast het restant salade van gisteren. We eten er fiks van, want het is smakelijk. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Coda (Ryuichi Sakamoto), Ship Arriving Too Late To Save A Drowning Witch (Frank Zappa), Lifa: Iotungard (Heilung Live At Red Rocks Amphitheatre) (Heilung)



Woensdag 9 oktober:
Half zes. Ik loop een ronde hard. In wintertenue, maar het is niet koud. Lopen gaat moeizaam, maar het lukt. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Half een thuis. Koffie en lunch. Afwasje en huishoudelijks. Ik wandel een rondje door park. Dan even ontspannen. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst prepareer ik een salade van spitskool, mandarijn en moerbei. Ondertussen kook ik broccoli. Dan bak ik ui en paprika en daarbij doe ik de broccoli en rode bonen. Voor De Vrouw bak ik kippendijfilet. Natafelen. Afwas en afval. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Luck And Strange (David Gilmour), Hyper (Eric Vloeimans’ Gatecrash)



Dinsdag 8 oktober:
Het is warm buiten. Zestien graden. Op tijd op de werkplek. Daar van alles om in te halen en af te handelen. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag nog een en ander. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een terrine van ei, paprika en spruit met ernaast een salade van wortel, koolrabi en rozijn. We eten alles op. Afwasje. Krant. Webstek. Foto’s. Lezen.
Muziek vandaag: I Lumia Mo Kher (Antwerp Gipsy-Sky Orkestra), Gatecrashin’ (Eric Vloeimans), Luck And Strange (David Gilmour)



Maandag 7 oktober:
Slapen lukt. Bij het opstaan is het hoofd nog niet op orde. Vol, veel. Op tijd op de werkplek. Daar ook veel. Veel wat veel energie vraagt. Als ik tussen de middag wandel door veld en bos, ben ik al doodop. In de middag is er wat rust en kom ik wat op orde. Wel ben ik zeer vermoeid. In de bus val ik in slaap en ik mis de halte voor de deur. Daardoor half zes thuis. De Vrouw serveert een schotel van Chinese kool en linzen, met ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer, augurk en vijg. We eten alles op. Afwasje. Krant. Webstek. Foto’s. Lezen.
Muziek vandaag: het tiende plaatje uit de doos Love From Planet Gong – The Virgin Years 1973-75 (Gong), Luck And Strange (David Gilmour), Sophomore (D’Virgilio, Morse & Jennings)



Zondag 6 oktober:
Kwart over zes. Ik loop een ronde hard langs kanaal en door koude. Thuis nog terug in bed. Pas rond negen uur staan we op. Koffie. Mijn hoofd zit vol en ik krijg gedachten niet geordend. Niet erg; komt goed. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Ik wandel een rondje langs het kanaal en door zon. Halverwege de middag is de gebruikelijke zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Obradovic Tixier Duo). Erna maak ik avondeten: een risotto van kastanjechampignon ui, tomaat, een restant prei en bindsla, met ernaast een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer, augurk en vijg. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles weer op. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen. Als ik me klaarmaak voor de nacht, overspoelt een golf van zwaarte en angst me. Even ben ik (letterlijk) wankel, maar ik red het.
Muziek vandaag: The Fraternal Order Of The All – Greetings From Planet Love (Andrew Gold is The All), Troika (D’Virgilio, Morse & Jennings), Dominion (Zopp)



Zaterdag 5 oktober:
Kwart over zes. Koffie. Begin van de ochtend loop ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Meer koffie. Dan opnieuw het centrum in voor een bezoek aan de markt en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. Later lunch. Afwasje en huishoudelijks. Ik loop naar de boekenwinkel in de straat en koop Odyssey (Stephen Fry). Erna fiets ik naar Onze Vader. Hij ziet er broos uit, wankelt en vertelt over vergeetachtigheid en slecht zien. Ik spreek mijn zorgen uit en we praten over de toekomst, die hij niet anders kan zien dan hoe het nu met hem gaat. Ik wil er vaker voor hem zijn, maar hij vindt dat het nog niet nodig is. Op zich redt hij het wel, maar ik vraag me af voor hoe lang nog. We besluiten met de afspraak dat als hij écht meer hulp nodig heeft, hij aan de bel trekt. Ondanks dat ik me afvraag of hij dat ook daadwerkelijk gaat doen, nemen we toch goed afscheid. Binnenkort ga ik er opnieuw heen. Thuis maak ik avondeten: truffelaardappel en eryngii uit de oven, met ernaast een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer, kerstomaat en vijg. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles maar weer op. Afwasje. Even lezen. Dan stappen we op de fiets. Heidi viert haar verjaardag. We drinken thee en kletsen bij met allerlei bezoek en zijn om half twaalf weer thuis.
Muziek vandaag: Aeolus: One Hour Duduk Meditation (Theo Travis), Sea Airs (Rick Wakeman)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment