bazbo – de wereld van Bas Langereis, het middelpunt der aarde

Bas Langereis leest u voor!

13-09-2024

B-log: 14 t/m 20 september 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 20:07

Lees hier mijn avonturen, fouten, misstappen, paniekbuien, angstaanvallen en ander engs.

Bas
maart 2024



Donderdag 19 september: pas vierendertig jaar gehuwd
Van harte gefeliciteerd, Tim en Chantal! Ik ben weer op tijd op de werkplek en verricht daar werkzaamheden. Tussen de middag wandel ik door bos en veld en zon. In de middag verricht ik werkzaamheden. Kwart over vijf thuis.
Muziek vandaag:



Woensdag 18 september:
Kwart voor zes. Ik loop een ronde hard en die gaat niet eens onaardig. Krant van gisteren. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. De groep gaat fiks aan de slag voor een uitvoering van Ik pas! half november in het Hoftheater in Raalte. Veel zit er nog in; voor de zekerheid oefenen we met ‘stand ins’ mocht iemand afvallen. Mooi om iedereen weer te zien en de groep is nog altijd zeer gemotiveerd. Twaalf uur thuis. Koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwasje en huishoudelijks. Ik wandel een klein rondje. Even ontspannen. Eind van de middag maak ik avondeten: een ferme chili met courgette en ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer en zilverui. Voor De Vrouw bak ik tartaar. We eten er goed van. Afwasje. Krant. Webstek. Foto’s. Lezen.
Muziek vandaag: All This And Heaven Too (Andrew Gold), 1492 – Conquest Of Paradise (Vangelis), A Flare On The Lens – Live In London (Big Big Train)



Dinsdag 17 september:
Het is weer donker als ik de deur uitga. Op de werkplek is weer van alles om te doen. Tussen de middag wandel ik door bos. Ook in de middag van alles te doen en in betrekkelijke rust ook. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert het restant van de daal van gisteren met een salade ernaast. Opnieuw zeer smakelijk. Afwasje. Dan fiets ik naar Peter-Jan en vervolgens gaat het naar Klein Noordijk voor de full dress rehearsal. Hans bedient licht en geluid en Aad is er voor de laatste regieaanwijzingen. Qua spel is alles dik in orde; aan de overgangen van de scènes moeten we de komende laatste repetities nog schaven. Pas om elf uur thuis. Even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: geen



Maandag 16 september:
De wekker gaat weer even na vijf uur. Geen probleem. Op tijd op de werkplek. Daar valt de hoeveelheid die ik bij mag werken erg mee. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag werk ik in alle rust het laatste bij en dan is het klaar. Op de terugweg koop ik in een plaatselijke platenwinkel mijn bestelling. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een goede daal met ernaast een frisse salade. Zeer smakelijk. Natafelen. Afwasje en afval. Webstek. Foto’s. Lezen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de doos Apostrophe (‘) – 50th Anniversary Edition (Frank Zappa), Aeolus (Theo Travis)



Zondag 15 september:
Kwart voor zes. Mijn ronde hardlopen gaat langs kanaal en lukt redelijk. Thuis nog terug in bed. Om negen uur staan we op. Koffie. Allerlei. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Foto’s. Eind van de middag maak ik avondeten: zapallitorisotto met kastanjechampignon. Het restant salade van gisteren vul ik aan met komkommer en kerstomaat. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten alles op. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Chariots Of Fire (Vangelis), What’s Wrong With This Picture? (Andrew Gold), Storia, Storia (Mayra Andrade), Soil Festivities (Vangelis)



Zaterdag 14 september:
Half zeven. Koffie en allerlei. Begin van de ochtend loop ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan opnieuw het centrum in naar een andere super, de markt en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. Tussendoor foto’s. Lunch. Afwasje en huishoudelijks. We wandelen naar een winkelstraat, alwaar een soort van eindzomermarkt is. Er is niet veel. Aan. Na een uurtje zijn we weer terug. Verder met foto’s. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik leg aardappel in de oven. De restanten van gisteren en eergisteren gaan ook in de oven. Voorts maak ik een fikse salade van bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat en artisjok. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. Op de salade na eten we alles op. Afwasje. Foto’s. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Sála (Kati Rán), Earth (Vangelis), Heaven And Hell (Vangelis), Tinsel Town Rebellion (Frank Zappa), de twee audiodvd’s die mee kwamen met Bursting Out! – The Inflatable Edition (Jethro Tull)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment