bazbo – de wereld van Bas Langereis, het middelpunt der aarde

Bas Langereis leest u voor!

25-05-2024

B-log: 25 t/m 31 mei 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 05:59



Vrijdag 31 mei:
Werkdag vandaag. Extra. En nog op de werkplek ook. Ik merk dat mijn hoofd nog wat vol is, er zit af en toe ook druk op. Op de werkplek is redelijk veel te doen. Tussen de middag wandel ik niet, maar ik ga wat eerder weg. Kwart over vier thuis. Lezen op het balkon. De Zoon is er kwart voor zes en De Vrouw serveert bamisoep. Afwas. Ik fiets naar Peter-Jan voor de toneelrepetitie. Aad is erbij, om regieaanwijzingen te geven. Die gaan zeker iets toevoegen. Die gaan veel toevoegen. Dinsdagavond is hij er weer. Kwart voor elf thuis. Even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: geen



Donderdag 30 mei:
Het is nog niet goed in het hoofd. Op de werkplek is gelukkig veel te doen. Heel veel. Geen gelegenheid om tussen de middag te wandelen. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een schotel van rijst en groenten, met ernaast een salade van komkommer en wortel. Natafelen. Afwasje. Kranten op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Live In Japan (21st Century Schizoid Band), Under An Endless Sky (Dorothy Moskowitz & The United States Of Alchemy)



Woensdag 29 mei:
Kwart over zes pas wakker. Ik loop een ronde hard door lichte regen die nog aardig lukt ook. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. Dan naar de super. Vanmorgen heb ik de (laatste) repetitie (van dit seizoen) van Wirwar afgezegd; De Vrouw moet voor een consult naar een kaakchirurg in het ziekenhuis en ik ga graag even mee. Gezien de regen kiezen we ervoor met de bus te gaan. Eind van de ochtend ziet de kaakchirurg haar en blijkt er gelukkig niets ernstigs aan de hand; wel een behandeling met een spoelmiddel nodig. Thuis lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje langs kanaal en door park. Uitrusten. Eind van de middag maak ik avondeten: een stoemp van aardappel, ui en wortel met kerrie. Ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten er goed van. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: de drie plaatjes uit de uitgebreide heruitgave van It’ll All Work Out In Boomland (T2), One Size Fits All (Frank Zappa)



Dinsdag 28 mei:
Als ik bij de bushalte sta, overvalt me een angstvlaag en ervaar ik druk op en pijn in de kop. Dit gaat niet goed. Zaak om afleiding te vinden. Dat lukt niet helemaal op de werkplek, ondanks het vele werk dat er is. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag ben ik vooral vermoeid en niet zo productief. Ook nog wat hoofdpijn en angstig, maar het lukt. Kwart over zes thuis. Krant. De Vrouw serveert het restant preisoep en quiche en salade van gisteren. Natafelen. Afwasje. Restant krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Double Cream (DeWolff & Dawn Brothers), Under An Endless Sky (Dorothy Moskowitz & The United States Of Alchemy), To Another Horizon (Gandalf)



Maandag 27 mei:
Slapen lukt. Opgewekt. Op tijd op de werkplek. Veel. Tussen de middag verplaatst het hele team zich naar een brasserie in Park Sonsbeek. Daar lunchen we gezamenlijk. Aansluitend maken we een wandeling door het park, onder aanvoering van een tweetal gidsen. Na afloop een drankje in de brasserie. Half zeven thuis. De Vrouw heeft eten bereid, maar gaat zelf de deur uit naar de algemene ledenvergadering van onze vereniging van eigenaren. Ik ben te vermoeid. Ik eet preisoep en quiche. Afwasje. Webstek. Krant. Negen uur is De Vrouw weer terug. Even bijpraten, dan slapen.
Muziek vandaag: Somos Viento (Amparanoia), Heaven And Hell (Vangelis)



Zondag 26 mei: De verjaardag van Anja
Half zes. Ik loop een ronde hard langs kanaal en buiten centrum. Het lukt vrij redelijk. Koffie met De Vrouw. Ik bereid me voor op vanmiddag. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om half elf voor brunch. Afwas en stofzuigen. Dan op de fiets naar Gigant. Aad en ik hebben zaal De Walvis zeer vlot ingericht. Niet veel later zijn Willem, Reinier en Ernst er ook. Doorspreken programma loopt heel soepel. Dan komen ook de podiumgasten binnen en met hen testen we licht en zaal. Die zaal loopt vanaf kwart over twee mooi vol. Het programma is wederom mooi afwisselend. We lezen wat korte stukken uit eigen werk; daarna is het aan de podiumgasten: Resi zingt en speelt, Pier vertelt over zijn werkzaamheden en Angela en Robert spelen (met Reinier) akoestische songs. Helemaal aan het eind draagt Aad een gedicht voor over eenzaamheid. Dat doet hij in het donker. Ter voorbereiding steek ik tijdens de voordracht van Pier twee kleine lantaarntjes aan. Ik zit te pielen in het donker verscholen achter de piano. Iemand ziet een steekvlam, een ander ruikt een doordringende brandlucht. Gelukkig gaat het goed en merkt niemand dat ik mijn haar deels in de fik heb gestoken. De voordracht van Aad is stemmig en indrukwekkend én geestig. En dan is De verjaardag van Anja afgelopen. Even snel als we de zaal hebben ingericht is hij ook weer opgeruimd. In de foyer houden we de afterparty en praten en drinken we met bezoekers nog wat na. Zes uur thuis. Ik maak avondeten: risotto met kastanjechampignon, krulandijvie en groene asperge. Ernaast watermeloen en voor De Vrouw bak ik steak bavette. Natafelen. Afwasje. Kort lezen op het balkon.
Muziek vandaag: The Turning Year (Roger Eno), the skies, they shift like chords (Roger Eno)



Zaterdag 25 mei:
Zes uur. Webstek. Begin van de ochtend loop ik gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan gaan we naar beneden. In het entree ontmoeten we verscheidene medebewoners en gezamenlijk maken we veel gezamenlijke ruimtes schoon en ruimen we op. Na vijf minuten al bots ik tegen een metalen balk en loopt het bloed me uit het hoofd. Oeps. Even schoonmaken en opfrissen en weer verder. We zijn met nog geen anderhalf uur klaar, drinken koffie en nemen afscheid. Even uitblazen op het balkon. Dan lunch. Afwasje en huishoudelijks. Ik ben vermoeid en rust uit op het balkon. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten: groenten uit de oven, een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat en meloen, en voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Muziekfilm.
Muziek vandaag: Live At Royal Theatre Carre (DeWolff & Metropole Orkest), Visions (Gandalf), de eerste bluray (het eerste concert) uit de set Morsefest 2022 – The Ultimate Whirlwind (Transatlantic)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment