bazbo – de wereld van Bas Langereis, het middelpunt der aarde

Bas Langereis leest u voor!

09-08-2024

B-log: 10 t/m 16 augustus 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 20:26



Vrijdag 16 augustus:
Wekker. Ik loop een ronde hard langs Grift en kanaal. Het lukt. Zeven uur ben ik aan het werk. Tussendoor koffie en een klein boodschappenrondje. Twaalf uur klaar. We lunchen en bereiden avondeten voor. Tegen twee uur zijn Inge en Peter er. We praten enorm bij en serveren een uitgebreide maaltijd. Het is een bijzonder mooie middag en avond. Tegen negen uur vertrekken zij weer en een half uur later zijn we op orde. Even zitten en dan slapen.
Muziek vandaag: Bomba Pop (Amsterdam Klezmer Band), Sheik Yerbouti (Frank Zappa), Hystory Mix Vol. 1 (Godley & Creme)



Donderdag 15 augustus:
De wekker wekt (goh). Ik ben op tijd op de werkplek. Daar werk. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag werk. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert het restant moussaka van gisteren met een salade van koolrabi, komkommer, kerstomaat en feta. We eten alles op. Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Merlin Atmos (Van Der Graaf Generator)



Woensdag 14 augustus:
Zes uur. Als ik een ronde ga hardlopen, is het nog steeds zeer warm en benauwd, ondanks de stortbui gisterenavond. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie met De Vrouw op het balkon. We lopen het centrum in, bezoeken een kledingzaak en daarna nog een super. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Lunch. Afwasje en huishoudelijks. Ik bereid vast iets voor het avondeten voor: ik bak plakken aubergine en laat die uitlekken op keukenpapier. In de middag wandel ik een klein rondje door park. Krant op het balkon. Dan maak ik avondeten. Ik kook plakken aardappel. Ondertussen bak ik ui, paddenstoelen, kaneel, oregano en tomatenblokjes. Ook monteer ik een bechamelsaus. De aardappelplakjes leg ik op de bodem van een ovenschaal, daaroverheen een laag tomatensaus, dan een laag aubergine en ten slotte giet ik daar de bechamelsaus overheen. Dit schuif ik veertig minuten de oven in op 200C. Ondertussen maak ik een salade van koolrabi, komkommer, paprika, druif en feta. Voor De Vrouw zet ik een pakketje kabeljauwfilet in de oven. We eten er fiks van en er blijft voldoende moussaka over voor morgen. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Birds Of Prey (Godley & Creme), Live In Europe 2023 (The Flower Kings)



Dinsdag 13 augustus:
Weer vroeg wakker en op en op de werkplek. Daar is het heel warm en broeierig. Toch doe ik er van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag nog meer van alles. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een schotel van linzen en paprika met ernaast salade. Smakelijk. Afwasje. Dan fiets ik naar Peter-Jan en met hem gaat het naar Wilp voor de toneelrepetitie. Van de mimografie weet ik bijna niets meer, dus dat vraagt nogal wat repetitie, maar de rest verloopt bijzonder soepel. We maken alvast plannen voor de laatste twee weken vóór de uitvoering in het weekend van 27/29 september. Kwart voor elf thuis. Even bijpraten, om half twaalf slapen.
Muziek vandaag: geen



Maandag 12 augustus:
Voor de wakker weer wekker. Op tijd op de werkplek. Daar al snel erg warm. Er is werk. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag is er ook werk. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een schotel van aardappel, cobraboon en knoflookkruidenroomkaassaus en een salade van wortel en sultana. Zeer smakelijk, dus we eten alles op. Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Lifa: Iotungard (Heilung Live At Red Rocks Amphitheatre) (Heilung), Fortuna (Amsterdam Klezmer Band)



Zondag 11 augustus:
Half zes. Ik loop een ronde hard langs kanaal en buiten het centrum. Het is zeer benauwd. Thuis nog terug in bed. Kwart voor negen staan we op. Koffie op het balkon. Het wordt een warme dag. Lezen op het balkon. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Ik loop het centrum in en haal snel een paar kleine boodschappen bij een super. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Ik wandel een rondje langs het kanaal, door de zon en de warmte. Vier uur is er de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (DRH). Erna maak ik avondeten: een risotto van shiitake, ui, wortel, aubergine en een restje bindsla. Ernaast een salade van komkommer, paprika en kerstomaat, aangevuld met het restant salade van gisteren. Voor De Vrouw bak ik biefstuk. We eten alles op. Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Ismism (Godley & Creme), het vierde plaatje uit The Box (Van Der Graaf Generator), MoonDial (Pat Metheny)



Zaterdag 10 augustus:
Half zes. Koffie. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie op het balkon. Dan loop ik het centrum in en bezoek Syrische winkel en markt. Erna nog naar een andere super. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. We lunchen. Afwasje en huishoudelijks. Uitrusten op het balkon. Ik wandel een rondje langs kanaal en door park. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik leg aardappel in de oven en monteer een salade van bosui, koolrabi, komkommer en paprika. Ten slotte warm ik de restanten stoof en gnocchi van gisteren op. We eten alles op. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit The Box (Van Der Graaf Generator), Sheik Yerbouti (Frank Zappa), het derde plaatje uit The Box (Van Der Graaf Generator)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment