bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

15-04-2007

Iets onverwachts met zuurkool – Something unexpected with sauerkraut

Filed under: Gastronomie - Gastronomy — bazbo @ 02:00

Het resultaat - The result

Bak gerookte spekjes in een pan een beetje uit. Voeg uitgelekte (wijn)zuurkool toe en trek die goed los. Roerbak de zuurkool enkele minuten mee. Voeg een flinke hand karwijzaad (kummel), en een fikse scheut droge witte wijn toe. Laat het geheel even sudderen. Open een groot blik witte bonen, laat de bonen uitlekken en doe ze in de pan. Goed doorwarmen maar. En dan heeft men een zeer bijzondere smaakcombinatie: het zoute van de spekjes, het zure van de zuurkool en het zoete van de bonen. Lekker met een worst of zo.

Bake some chopped pieces of pork (speck!) in a large pot/pan. Add sauerkraut, ‘karwijzaad’ and a glass of dry white wine. Make sure the sauerkraut is loosened. Open a large tin can of white beans (NOT in tomato sauce) and delete the water. Put the beans in the pot/pan and heaten up. Now you’ve got a real sensation of different flavours: the salty pork, the sauer kraut and the sweet beans. Serve this dish with sausage or something else you think that will fit with it.

Het resultaat 2 - The result 2

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment