bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

15-04-2007

Luuk’s barbecue April 15, 2007

Filed under: Luuk = Lekker — bazbo @ 21:34

olie heetmaken en uien en boontjes roerbakkengoed doorroeren en heet laten worden!boemboe uit een pakje erbijlekker door laten garengarnalenspiesjes ook op de grilldit is het resultaatmaar daarna gewoon weer een lekkere hamburger, hoor!

Ik heb pittige boontjes gemaakt, en spiesjes van gamba’s in spek gerold. Die spiesjes waren simpel. Rol de gamba’s in ontbijtspek en rijg ze aan een spies. Verdere voorbereiding: (rode) ui snijden.

Maak de barbecue heet. Zet een grote pan met een vuurbestendig heft op de barbecue. Goed heet laten worden. Doe er dan olie in. Het mag olijfolie zijn, maar ook zonnebloemolie, hoor. Hoeveelheid? Een eetlepel of twee, maar mijn vader zegt dat je er best een fikse scheut in mag doen. Goed heet laten worden. Als de olie begint te dampen, is hij heet. Gooi dan de uitjes erin en roerbak deze een minuut of twee. Ik wilde professioneel doen en wilde schudden met de pan, maar ik gooide de helft van de uien in het vuur. Beetje stom, dus. Gebruik gewoon een houten of plastic spatel om te roeren. Gooi na twee minuten de (sperzie)boontjes of peultjes erin. Wij hadden vanavond peultjes. Lekker een paar minuten roerbakken. En dan pak je zo’n pakje Conimex pasta voor boemboe mix. Mijn vader vindt het niks; mijn moeder zweert erbij. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking, dus twee deciliter water erbij en dan maar roeren. Na vijftien minuten is het klaar.

Wij hadden er spiesjes van gamba’s gerold in ontbijtspek erbij. Die kun je zo op de barbecue leggen, maar wij gebruiken zo’n schaal met gaten. Daar leg je die dingen zo in. Het teveel aan olie lekt dan in de barbecue, maar je spiezen blijven mooi mager.

Lekker met een groene salade. Daar houd ik niet van, maar brood met kruidenboter is ook lekker. We hadden nog groene saus, en kruidensaus erbij ook. Kijk maar wat je lekker vindt. Ikzelf houd ook wel van knoflooksaus bij die garnalen.

Wel uitkijken dat je niet teveel gezonde bonen en salade eet. Want daarna wil ik wel gewoon weer van die dikke hamburgers, hoor!

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment