bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

19-04-2007

Griekse bietensalade – voor Jolande

Filed under: Gastronomie - Gastronomy — bazbo @ 21:30

Kook de bieten gaar en ontvel ze.Snijd de bieten in schijfjes of kleine stukjes en leg ze op een bord of schaal.Zet klaar: olijfolie, peper, zout, citroen(sap), vloeibare honing, knoflooktenen en gepelde walnoten.Pel het ei, snijd het in schijfjes en leg deze over de bieten.Hak de walnoten fijn, pers de knoflook en mix dit in een kom.Voeg vloeibare honing toe …. flinke kneep uit de fles.Laat de olijfolie in een dun straaltje in de kom lopen.Breng op smaak met peper en zout …. goed roeren.Schenk het mengsel vlak voor het opdienen over de bieten en het ei.Strooi er flink veel dille(top) over. Eet smakelijk!

Ingrediënten:

zwik gekookte rode bieten
2 (hard) gekookte eieren
olijfolie
acaciahoning (of een andere goed vloeibare honing)
2 tenen knoflook
walnoten
citroensap
peper en zout
dilletop (vers of gedroogd)

Snijd de gekookte bieten in blokjes, reepjes of schijfjes. Snijd de gekookte eieren in plakjes. Leg de bieten op een groot bord. Leg de eierplakjes er mooi verspreid op.
Maak een dressing als volgt. Hak walnoten fijn. Pers teentjes knoflook uit. Doe walnoten en knoflook in een kom. Doe een scheut citroensap erbij in. Knijp acaciahoning uit de fles erbij. Laat nu de olijfolie in een een dun straaltje in de kom lopen. Breng op smaak met zout en peper. Goed doorroeren.
Giet de dressing vlak voor het opdienen over de bieten en eieren. Garneer met flink veel dilletop.

 

• • •
 

1 reactie »

  1. Hoi Baz,

    Bedankt voor je overheerlijke bietensaladerecept
    Ga hem gauw eens maken, in Turkije!

    Jolande

    Reactie by Jolande — 20-04-2007 @ 21:53

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment