bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

27-04-2007

Raapstelenstamppot!

Filed under: Gastronomie - Gastronomy — bazbo @ 20:56

RaapstelenRaapstelen in het echt op de snijplank!Snijd de raapstelen en was ze goedSchil de aardappelen en kook ze gaarZet klaar: melk, olie, nootmuskaat, peper en de stamper/staafmixerGiet de aardappels af en voeg een scheut melk toePureer de aardappelenVoeg een scheut olie toe, en vers gemalen zwarte peper en nootmuskaat. Roer tot een egale puree. Doe dan ook de raapstelen erdoorheen en roer even goed door!Roer alles goed door elkaarSnel opdienen, want anders wordt het koud. Lekker met worst en salade!

Ingrediënten:
600 – 800 g raapstelen
1 kg aardappelen
melk
olie
nootmuskaat
vers gemalen zwarte peper

Snijd de raapsteeltjes in kleine stukjes en was ze goed.
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af. Voeg melk toe. Pureer de aardappelen. Voeg een flinke scheut olijfolie toe, zwarte peper en nootmuskaat. Roer tot een gladde puree is ontstaan.
Roer dan de raapstelen erdoorheen.
Eet smakelijk!

(In plaats van raapstelen kun je ook postelein, rucola, spinazie, andijvie of gekookte pastinaken, wortelen, bieten of wat dan ook gebruiken. Roer er gebakken uitjes en/of spekjes doorheen voor de ‘bite’!)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment