bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

21-05-2007

Clara Moreno – ‘Meu Samba Torto’

Filed under: MuziekTIPS - Recommended music — bazbo @ 15:58

Sfeervolle Braziliaanse traditie voor uw oren …. - Moody Brazilian tradition for your ears ….Prachtige traditioneel klinkende samba en bossanova van deze dochter van Joyce (Silveira Palhano de Jesus), de bekende Braziliaanse zangeres. Bijgestaan door onder andere gitarist Celso Fonseca en natuurlijk haar moeder maakt Clara Moreno, ondanks de eenvoudige opzet, een broeierige en opwindende plaat. De eenvoud zit hem in de instrumentatie: enkel de zwoele zang, Een of soms twee akoestische gitaren, en af en toe wat percussie. Meer is er niet nodig. Mijn vrouw vindt het niks, maar ik ga ervoor. Ideaal voor de zondagmorgen of de hete avonden.

Gorgeous traditionally sounding samba and bossa nova is what Clara Moreno offers us on this album. She’s the daughter of Joyce (Silverira Palhano de Jesus), a well known Brazilian singer. She gets help from – among others – guitarist Celso Fonseca and of course her mother. The album is brooding and exciting, despite its simplicity. The simpleness can be found in the instrumentation: just the moody vocal, one or two acoustic guitars, and some percussion every now and then. Nothing more is needed. My wife doesn’t like it at all, but I go for it! Ideal for Sunday morning or your hot nights.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment