bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

21-05-2007

La Troba Kung-Fú – ‘Clavell Morenet’

Filed under: MuziekTIPS - Recommended music — bazbo @ 14:51

Dé leukste zomerfeest-cd van 2007! - The finest summer party album of 2007!La Troba Kung-Fú is het nieuwe project van zanger-accordeonist Joan Garriga. U weet wel, van de band Dusminguet die verantwoordelijk was voor de aanstekelijkste Spaanse mestizomuziek. Nadat Dusminguet in 2003 ophield te bestaan, heeft Garriga een nieuwe band samengesteld die het begrip wereldmuziek een nieuwe dimensie geeft. Clavell Morenet is een groot feest. Je hoort verschillende genres zoals Catalaanse rumba, reggae, cumbia, salsa, vallenato en rock. Hoogtepunt van de plaat vind ik zelf het springerige Oriente Miedo waarin een verslavende accordeon de hoofdrol vervult. Kijk ook op de website van de band, www.latrobakungfu.net !!! Die is net zo mooi als het album …

La Troba Kung-Fú is the new project by singer-accordeonist Joan Garriga. Remember him, from the band Dusminguet? That band was responsible for the most infective Spanish mestizomusic. After Dusminguet’s existance stopped in 2003, Garriga formed a new band, in which the term ‘world music’ gets a new dimension. Clavell Morenet is one big party. One hears different styles like Catalonian rumba, reggae, cumbia, salsa, vallenato and rock. To me, the highlight of the album is the jumpy tune Oriente Miedo in which an addictive accordeon plays the lead role. Please visit the band’s website www.latrobakungfu.net !!! It’s as gorgeous as the album …

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment