bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

25-06-2007

Optreden tijdens de Lange Midzomer Cultuurnacht in Roermond – 23 juni 2007

bazbo

Kunstwinkel / galerie ‘Pittstowe’ in RoermondSimone Helle, Duitse jazz-zangeresDe commissie VVV komt beoordelen …Danny Danker draagt haar gedichten voorBilly leest zijn verhalen en columns voorJohn Holsgens draagt zijn poëzie voorJohn Holsgensbazbo

Op zaterdagnacht 23 juni van 23.00 tot 03.30 uur lazen vier schrijvers voor uit eigen werk. Alles vond plaats tijdens de Lange Midzomer Cultuurnacht, in kunstgalerie ‘Pittstowe’ in Roermond. Zie ook: hier . De schrijvers waren:
John Holsgens, Danny Danker, Tim Op Het Broek (beter bekend als Billy of TheGrandWazoo) en bazbo.

Met de Duitse jazz-zangeres Simone Helle in het voorprogramma, lazen de schrijvers hun gedichten, columns en verhalen. Ondanks dat het niet storm liep, waren de reacties van het publiek toch positief.

Zelf las ik twee verhalen en vier columns voor.
Setlijst:

Set 1: ‘Flink genaaid; dubbel de lul’ (podiumversie van het tweede deel van het hoofdstuk ‘Kind of geen kind’ uit het boek ‘Alles kan kapot’)
Set 2: ‘Leeg’ (een verhaal uit 1994, heeft zijn definitieve plaats gevonden in ‘Alles kan kapot’.)
Set 3: ‘Mijn grandioze voetbalcarrière’ (podiumversie van een fragment uit het boek ‘Alles kan kapot’ en een toen nog ongepubliceerde column) en ‘Je gróéit in het onderwijs!’ (column, geplaatst: hier)
Set 4: ‘Influenza’ (podiumversie van het verhaal uit het boek ‘Alles kan kapot’, maar ook gepubliceerd als column, geplaatst: hier) en ‘Telefonische enquête’ (column, geplaatst: hier, is later gepubliceerd in ‘Zelfmoord is een optie’.)

Foto’s van dit evenement zijn nu dan te zien, nadat het fototoestel heeft gelogeerd in Roermond. Bij een taxibedrijf. Met dank aan Billy voor terugbezorgen …

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment