bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

15-10-2007

Beirut – The Flying Club Cup

Filed under: MuziekTIPS - Recommended music — bazbo @ 17:10

Beirut - The Flying Club Cup

Oooooh! Dit is de tweede plaat die de jonge knul Zach Condon uitbrengt onder de naam Beirut. Hij is totaal bevangen door de Romana-muziek en ook op deze plaat is dat veelvuldig te horen. Was het eerste album Gulag Orkester nog wat jengelig vanwege de trompet die de stem voortdurend dubbelt; hier is alles perfect in balans. We horen invloeden uit balkan- en zigeunermuziek, maar ook uit de Joodse traditie. Dit alles is overgoten met een jaren twintig/dertig sfeertje. De sfeer is nog steeds triest, maar nergens wordt het té. Troostrijk is een beter woord. Enige minpuntje aan dit meesterwerk: met achtendertig minuten is het natuurlijk véél te kort!

Ooo0h! This is the second album that young bloke Zach Condon releases under the name of Beirut. He’s totally hooked on the Romana music and on this new album you can hear that intensely. The first album Gulag Orkester was a bit too much soaring because of the trumpet constantly doubling the voice; here everything is very well balanced. We hear influences from Balkan and gypsy music, but also from the Jewish tradition. Everything is surrounded by a 20s or 30s atmosphere. Overall the mood is sad, but it never gets too exaggerated. It’s comforting, that’s a better expression to it. The only negative thing about this masterpiece is its length: of course 38 minutes is way too short!

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment