bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-10-2007

Gemengde groenteschotel

Filed under: Luuk = Lekker — bazbo @ 20:10

Ik moest voor het vak biologie een kookopdracht doen. Dat is op zich niet erg, maar ik moest er ook een verslag over schrijven, en dat vind ik minder.
Voor de liefhebbers staat hieronder het recept dat ik moest maken.

Ingredienten:
2 aubergines
2 vleestomaten
2 courgettes
2 paprika’s
1 deciliter olijfolie
1 teen knoflook
zout en peper
1 blaadje laurier
1 takje tijm
peterselie
1 deciliter koud water

Dit is voor een weeshuis. Ik was samen met mijn vader en wij hebben iets minder dan de helft van de ingrediënten gebruikt. We hadden ook geen takje tijm en verse peterselie, dus dat hebben we gewoon uit een potje gehaald. De hoeveelheid knoflook hebben we wél hetzelfde gehouden.

Pel de aubergines en vleestomaten. (Ik heb de aubergine niet gepeld. Dat is een heel gedoe boven de gaspit, of in de oven. Bovendien heb ik de aubergine pas als laatste gesneden, omdat het vruchtvlees heel snel bruin wordt.) Snijd ze in blokjes.
Snijd de courgettes en paprika’s in blokjes. Verwijder van de paprika’s wel eerst de zaadlijsten.
Doe alles in een ruime bakpan.
Giet de olijfolie erover.
Pers de knoflookteen en doe die ook in de pan.
DOe er zout, peper, blaadje laurier, tijm en peterselie bij.
Voeg dan het water toe.
Breng alles aan de kook.
Laat de schotel drie kwartier stoven.

Wij aten het met rijst en een koteletto. Eet smakelijk!

Zet alle benodigdheden vast klaar - Da’s handigSnijd de courgette in plakken en dan in blokjesSnijd de paprika open, haal de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in blokjesOntvel de tomaten en snijd deze in blokjesSnijd als laatste de aubergine in blokjes … dat moet als laatste, want het vruchtvlees wordt gauw bruinDoe alle groente in de pan en giet er de olijfolie overDoe geperste knoflook, zout, peper, laurierblad, tijm en peterselie erbijVoeg het water toe en breng het aan de kookLaat het gerecht drie kwartier stoven en lees ondertussen de Donald DuckHet eindresultaat in de panWij aten het met rijst en een kotelettoEet smakelijk!

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment