bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

08-11-2007

Avondje FOK!ken

Filed under: Publicaties voor FOK! - 2008 — bazbo @ 23:32

(Je kent het wel. Je wil, zo vlak na het weekend, wel even een rustige avond. Geen avond zonder spanning, maar wel eentje die je lichamelijk niet zo sloopt als een stapavond die om vijf uur in de shoarmatent eindigt. Eentje zonder belofte van een kater. En wat doe je dan? Je gaat met een lekker glaasje gerstenat achter je computer zitten om een avondje te FOK!ken. Geen opwinding, maar lekker rustig ouwehoeren…
Een waarschuwing.

Een column door tuvokki én bazbo.)

Het is een doordeweekse avond. Ik zit achter mijn computer en open FOK! Uiteraard open ik FOK! Ik wil FOK!ken! Mijn hele leven draait om de commentaren op commentaren op OP’s die het forum maken wat het is. Mijn leven dus. Het gaat lekker. We hebben een paar diepgaande discussies in WFL, een juichtopic over Frank Zappa in MUZ en de gebruikelijke pulp in ONZ. Ik bedenk me een briljant idee! Ram op de reageer-knop en …

Sorry, onze databaseservers zijn momenteel te druk. Schenk even wat te drinken in en probeer dan de pagina eens te herladen.

“Schenk even wat te drinken in?” vraag ik me hardop af. “Goed idee.”
Ik loop naar de keuken. Daar staat de koelkast. Als ik de deur opendoe, merk ik tot mijn opluchting dat er een fikse voorraad bierflesjes in ligt. Maar goed dat ik gisteren even die kratjes ging halen. Deze keer was ik niet te lam en heb ik alles al koud gelegd. Je weet immers maar nooit wanneer je koud bier nodig hebt.
Ik pak een flesje en giet mijn glas vol. Ondertussen loop ik terug naar de pc in de woonkamer. Ik ga zitten en zet het flesje naast me. Na drie ferme slokken druk ik op F5. Het briljante idee dat ik had begint al te vervormen. Snel leeg ik mijn glas, en ja hoor:

Sorry, onze dasabaseservers szijn momenteel te druk. Szchenk even wat te driknen in en probeer dan de pagina eens te herladhen.

Wederom, trouw als ik ben, ren ik naar de koelkast voor een nieuw biertje. Inschenken en meteen de dorst lessen. Voor de zekerheid neem ik een nieuw biertje mee. Er staat alleen dat je het moet inschenken, niet dat je je voorraad niet naast je computer mag hebben staan. De reply die ik in mijn hoofd had wordt steeds korter. Van eloquent verhaal met prachtige bijzinnen is het verworden tot een statement met een simpele clou. De essentie is er gelukkig nog. F5 …

Slorry, oonz dasabaseserevers szijn meentomeel ze druk. Szchenk heel wat te driknen in en probeer dasn de vagina eens te herladhen.

“Sjesus, waar zijn die klotedataservers in gotsnaam te druk mee? Wie sit hier de boel klem te houwen? Zóó leuk is het hier op FOK! toch ook niet? Laten al die lui eens lekker aan hun pieleman gaan zjorren en mij efen de gelegenheid gefen om te FOK!ken! ja!” Ik ren nog maar een keer naar de koelkast en pak mijn zoveelste bruine buis.
Ik plemp snel het biertje in mijn glas. Gulzig hap ik met schuim en al de inhoud in mijn keelgat. Mijn statement is zijn clou inmiddels ook al kwijt. Ik denk erover om alles wat nog is blijven hangen in hoofdletters te typen om het belang aan te geven. Na een lange boer ram ik wanhopig weer op F5:

Slorry, oonz dasabaseserevers szijn meentomeel ze drunk. Szchenk heel wazza driknen en en pr .. probier dasn de vagina eens te herlikken eh!

“FOK! FOK! FOK!” roep ik en ik sla met mijn vlakke hand op het bureau, vlak naast het toetsenbord. De flesjes naast mijn monitor rammelen tegen elkaar. Het kan me niks schelen. Mijn briljante antwoord is verworden tot een enkel woord: “FOK!” oh, nee: “KUT!”
Deze keer weet ik het zeker, F5 gaat me redden van mijn twaalfde biertje van deze avond!
“Godzallahmachtig,” lispel ik. “En dan steets die lekkere tieten in dat topje bofen in beeld … je sou er gijl van worre…”

Slorry, oozzah dasabarasesereversz szijss meentomseels ze drunk. Szchenk nogmeer bierzz wazza driknen en en pr .. probier dasn de vagina eens te herlikken eh! *buurp*

“Goffedomme, da’s nou al de feertiende keer dat ik wat te drinken moet pakken … dat gaat nooit goet so op een afond.”
Vooruit dan maar. Nog eentje dan. Als ik terug kom met mijn twaaldduizenddriehonderdvierenvijftigste biertje druk ik op een toets. F5. Hoop ik.

Szgenk heef wa te drinkeh hinn … *hik* whaa!

Ik ram wat op mijn toetsenbord in de hoop dat het iets zinnigs is. In welk forum zit ik eigenlijk? ‘Keiharde porno voor Danny 18+’. “Ah, fijn. Danny is folwazzen. Kan mij het schelen. Iedereen gedraagt zig hier als een klein kind. Wat? Kun je hier je piemol laten zien?”
Ik sta op en trek mijn broek naar beneden. Ik moet meteen even pissen. Het lucht op. Heerlijk klatert het vocht van mij af. Het spettert op mijn toetsenbord en vooral tegen het beeldscherm. Wat een ontspanning, zeg. Alleen uitkijken dat ik zelf niet nat word.
Ineens begint mijn pc nogal rare geluiden te maken. Er springen vonken uit mijn toetsenbord.
Met mijn eikel sla ik random op de F5 toets. Ik heb al geen idee meer of ik ‘m raak.
Een schok gaat door mijn liezen, maar ik wil herladen. Mijn ogen tranen van de rook uit mijn pc. Dan voel ik even niks. Een drukgolf slingert me tegen de muur van mijn kamer. Ik hoor de klap als ik tegen de muur kwak. Overal om me heen zie ik scherven, stukken plastic en toetsen van mijn ontplofte computer. Ik ben dizzy. Alleen mijn beeldscherm flikkert nog zachtjes in het duister:

Sorry, onze databaseservers zijn momenteel te druk. Schenk even wat te drinken in en probeer dan de pagina eens te herladen.

Ik geloof dat ik even wat te drinken ga inschenken.

Eindhoven en Apeldoorn, september 2007

(Deze is geschreven door tuvokki en mijzelf, in ongeveer veertig minuten tijd … uiteindelijk is hij hier geplaatst op 14 september 2007!)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment