bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-11-2007

Sofia Karlsson – Visor Fran Vinden

Filed under: MuziekTIPS - Recommended music — bazbo @ 19:10

Schone Zweedse dame maakt bijzonder mooie plaat! - Cute Swedish lady makes especially beautiful album!Potjandosie, het kostte me heel wat tijd om uit te vinden hoe ik dat kleine cirkeltje op die ‘a’ moet zetten en nog is het niet gelukt. Ik ben het Zweeds dan ook niet machtig. Maar allemensen, wat ziet deze dame er op de hoesfoto schoon uit. En dan heb ik het nog niet eens gehad over wat ze op deze cd doet.
Ik heb Visor Fran Vinden (Liederen Van De Zolder) nu twee keer gedraaid en ik ben bijzonder onder de indruk. Sofia Karlsson maakt stemmige folkliederen. Ze heeft een prachtige, wat breekbare, maar heldere en indringende stem.
Het openingslied is een Zweedse vertaling van Charles Baudelaires Les Vin Des Amants en zet de toon voor de rest de cd. Het hele album is trouwens nogal poëtisch. De instrumentatie is bijna geheel akoestisch. Sofia speelt fluiten, bouzouki, Hammond en traporgel. De overige muzikanten staan haar bij met citer, strijkinstrumenten, basklarinet en slagwerk.
We horen vrolijke folkliedjes, maar ook stemmige ballads. Opvallend is de bijdrage van pianiste Sofie Livebrant, die ook veel van de muziek schreef.
Dit is een bijzonder sfeervolle plaat die niet alleen op zondagochtend prettig aandoet!

Damn, it took me quite some time to find out how to put that small circle on top of the ‘a’, and I still haven’t succeeded. Swedish is not my language. But lawd, does this lady look beautiful on the cover picture! And I haven’t said anything yet on what she does on the cd itself.
I’ve played Visor Fran Vinden (Songs from the attic) twice now and I’m very impressed. Sofia Karlsson performs moody folksongs. She has a gorgeous, bit fragile, but clear and intense voice.
The opening song is a Swedish translation of Charles Baudelaire’s Les Vind Des Amants and sets the tone for the rest of the cd. By the way, the whole album is kind of poetic. The instrumentation is almost completely acoustic. Sofia plays flutes, bouzouki, Hammond and harmonium. The other musicians support her with citer, string instruments, bass clarinet and percussion.
Happy folktunes but also moody ballads are to be heard. There is a major contribution of piano player Sofie Livebrant, who also wrote a lot of music on this album.
This is a remarkably atmospheric album that isn’t only nice to be heard on a Sunday!

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment