bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

15-06-2009

Recensie van BELASTING (FOK!)

Filed under: bazboekrecensies — bazbo @ 21:21

boekomslag Echt simpel vind ik het niet om een recensie te gaan schrijven voor Bas Langereis. Het boek laat vele kanten zien van het leven, over hoe wij mannen over vrouwen denken en dat wij ze gewoon niet kúnnen begrijpen.

Hij schrijft ook over dingen waar een hoop mensen niet eens over durven te praten. Neem bijvoorbeeld zijn eerste keer. Natuurlijk laat hij het grootste deel achterwege, maar toch vertelt hij zonder blikken of blozen wat hij op zijn hart heeft.

Het beste is nog dat je het boek niet vanaf het begin hoeft te lezen. Er zit wel een duidelijke verhaallijn in, maar het gebeuren van heden naar verleden loopt drastisch door elkaar. Dus als je een bepaald hoofdstuk terug wilt lezen hoef je niet eerst terug te lezen waar het ook alweer over ging.

Langereis is iemand die weet hoe je een boek moet schrijven, en hoe en waar je de interpunctie leggen moet. Hij vertelt allerhande over zijn hele leven. Van jeugd tot nu. Van de geboorte van zijn zoon tot een festival als Bosvolpop. Ook komt er een hoofdstuk voorbij waar hij het over zijn scouting jaren heeft, weer iets wat weinig mensen zouden vertellen.

‘Alles Kan Kapot’ is een titel die een zoektocht laat zien naar alles wat kapot kan. En Langereis laat dat zien ook.

Bas
(Fok!ker BELASTING, Amstelveen)
Juni 2009

Maar wat vónd je ervan? Heb je genoten, gebaald, gejankt, geweetikveelwat?

“Ja, ik heb echt van het boek genoten! Echt veel gelachen en ook verbaasd dat je die val uit die flat heb overleefd. Ook dat jullie zo zat waren en over de nok van een dak gingen lopen was geniaal! Maar dat was het hele boek wel, eigenlijk heb ik geen minpunten kunnen ontdekken. Je hebt gewoon een lekkere schrijfstijl.”

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment