bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

04-07-2010

Rondleiding door Luuks stagebedrijf – June 24, 2010

Filed under: Luuk = Lekker — bazbo @ 21:14

Op donderdagmorgen 24 juni, zijn laatste stagedag van het schooljaar,  gaf Luuk een rondleiding op zijn stagebedrijf, boomkwekerij Menkveld. Aanwezig waren Rina (begeleider van fa. Menkveld), Marc (docent van school) en Jaap (ambulant begeleider).

Eerst zie je de foto’s. Onderin bespreekt Luuk werkprocessen, gekoppeld aan filmpjes die we op het stagebedrijf hebben gemaakt. Het is een opdracht voor het tweede jaar MBO niveau 2: ‘Growing up – open teelt’.

Start rondleiding - vlnr: Marc, Rina, Luuk & ELuuk laat de verkooptuin zienMarc en Luuk bij de containertuinMarc en Luuk in de schaduwkasRina, Luuk, Marc en Jaap in de schaduwkasLuuk - oppotten in de kas Marc en Luuk leggen uit hoe je moet oppottenin de kasLuuk legt Marc uit wat er allemaal in de kas gedaan wordt.GallenLuuk en Marc in de kasLuuk en Jaap bij de bananenplanten in de kas.In de kas.Marc en LuukLuuk en MarcLuuk en MarcBoomkwekerij Menkveld, Apeldoorn

Werkprocessen:

1.1 Bodem bereiden

1.2 Zaaien, gewassen planten/poten
filmpje 07: stekken

1.3 Gewassen verzorgen
filmpje 01:  gewassen verzorgen 1
filmpje 03: gewassen verzorgen 2
filmpje 04: gewassen verzorgen 3
filmpje 06: gewassen beschermen

2.1 Oogst
filmpje 09: opgazen en rondsteken

2.2 Producten verkoopklaar maken
filmpje 05: oppotten

4.1 Gebouwen en terreinen onderhouden
filmpje 02:  onderhoud terreinen
filmpje 08: onderhoud terreinen

4.2 Watergangen en drainage onderhouden

4.3 Landschapselementen onderhouden

Uitleg: Luuk Langereis
Interview: Marc Wolterink
Camera: Bas Langereis

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment