bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

10-09-2010

Mireille Mettes

Filed under: bazboekrecensies — bazbo @ 22:25
boekomslag2 Van Bas Langereis had ik nog nooit iets gelezen. Totdat ik zijn boek in handen kreeg en een paar stukjes las. Ik was vrijwel meteen verkocht.

Bas heeft het vermogen om iets te beschrijven alsof ik er direct naast sta. Alsof ik door zijn ogen, neus en huid leef. Soms beschrijft hij een scène in zulke details dat ik vergeet dat het zich in een paar seconden voltrekt. En vaak trekt hij realistische situaties naar het absurde, waardoor ik hardop moet lachen of me soms pijnlijk bewust wordt van hoe belachelijk raar wij mensen met elkaar omgaan. Een geweldige spiegel die me steunt in de zoektocht van wakker worden en bewust worden.

Onlangs bezocht ik zijn boekpresentatie van Zelfmoord is een optie. Tot mijn grote vreugde blijkt Bas Langereis naast schrijven ook nog te kunnen voordragen. Het was me een groot genoegen zijn lezing uit eigen werk bij te wonen.
Ik verheug me op zijn volgende boek!

Mireille Mettes
8 september 2010

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment