bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

05-01-2012

Mailigheid

Filed under: Publicaties voor FOK! - 2012 — bazbo @ 06:50

Hoi Willem,
Alles oké nog? Waar ik voor bel, is het volgende.
Ik heb een nieuwe bundel verhalen klaar. De bundel is nieuw; de verhalen niet. Zou jij plaats willen nemen in een ‘panel’ en mijn selectie willen beoordelen? Graag wil ik jouw mening horen, zodat ik uiteindelijk een goed afge- en overwogen product kan aanbieden aan de uitgeverij.
Laat je me snel weten of je belangeloos mee wilt werken? Als dat het geval is, stuur ik je een digitale versie van het concept manuscript.
Ondertussen de groeten,

From: Bas Langereis
To: Willem Bierman
Sent: Tuesday, November 15, 2011
Subject: Vraagje: ik zoek leden voor een beoordelingspanel
Hoi Willem,
Alles oké nog? Waar ik voor bel, is het volgende.
Ik heb een nieuwe bundel verhalen klaar. De bundel is nieuw; de verhalen niet. Zou jij plaats willen nemen in een ‘panel’ en mijn selectie willen beoordelen? Ik zocht naar afwisseling in stijl en sfeer, naar hoge kwaliteit (ahum) en vermakelijkheid, naar humor en ernst. Graag wil ik daarover jouw mening horen, zodat ik uiteindelijk een goed afge- en overwogen product kan aanbieden aan de uitgeverij.
Laat je me snel weten of je belangeloos mee wilt werken? Als dat het geval is, stuur ik je een digitale versie van het concept manuscript. Ondertussen de groeten,
b

From: Willem Bierman
Sent: Wednesday, November 16, 2011
To: Bas Langereis
Subject: Re: Vraagje: ik zoek leden voor een beoordelingspanel
Stuur maar, Bas. Hoop wel dat je me even de tijd geeft in deze drukke tijden voor Pasen.
Verder alles quits en wij hopen van ganser harte en wederzijds.
Groet Willem

From: Bas Langereis
To: Willem Bierman
Sent: Thursday, November 17, 2011
Subject: Vraagje: ik zoek leden voor een beoordelingspanel
Hoi Willem,
Heel erg bedankt dat je dit wilt doen. Bij dezen mijn bijdrage in de bijlage.
Zou het je lukken om je bevindingen vóór januari naar mij terug te sturen?
En let je dan speciaal op de volgende punten?
* Afwisseling in stijl en karakter: humor en ernst, sfeer, vermakelijkheid
* Hoge kwaliteit (graag aanvinken)
Ik zie je reactie met belangstelling tegemoet.
Groets,
b

From: Willem Bierman
Sent: Saturday, November 19, 2011
To: Bas Langereis
Subject: manuscript
Hoi Bas,
Heb je manuscript ontvangen. Ik zal kijken wat ik doen kan vóór de door jou genoemde termijn. Feit is dat ik niet te lang achter elkaar tekst op een scherm kan lezen zonder horendedol, voelendedwaas en ziendegek te worden. En de hele zooi uitprinten is me echt te veel van het goede.
Kortomo, me kijke wel hoever me kome.
Goed weekend + les balles W

From: Bas Langereis
To: Willem Bierman
Sent: Saturday, November 19, 2011
Subject: manuscript
Dag Willem,
Het is geen probleem. Je mag er ook best een dagje langer over doen. Als je liever een enorm dik pak papier ontvangt, dan hoor ik het graag. Regel ik dat voor je. Sommige stukjes zullen je bekend voorkomen
Groetsjens en dergelijke,
b

*****

From: Willem Bierman
Sent: Sunday, November 27, 2011
To: Bas Langereis
Subject: manuscripta manent
Hadibas,
Het werkt zo niet. Heb 4 teksten gelezen en daar ongeveer een halve dag over gedaan. Twee keer op de canapé moeten gaan liggen om m’n netvlies rust te gunnen. Koppijn houdt nog wel drie dagen aan. En uit de aantekeningen die ik gemaakt heb, kom ik nu al niet meer.
Kortom: bezorg me een pak geprint papier waarop ik mijn kanttekenende graffiti kan splashen. Misschien heb je met je werkgever gunstige tertiaire arbeidsvoorwaarden afgesproken. Een mooie printregeling bijvoorbeeld. Zeg maar dat het voor een goed doel is, dan begrijptie het wel. En als de premies AWBZ extra omhoog moeten, dan moet dat maar.
Gooi maar een keer in de brievenbus. En onze excuses voor de overlast.
Groet Willem

From: Bas Langereis
To: Willem Bierman
Sent: Monday, November 28, 2011
Subject: Re: manuscripta manent
Hoi Willem,
Geen probleem. Komt voor elkaar. Ik ga deze week een poging doen. Precieze adres? Nogmaals: mooi dat je het wilt doen; dáár gaat het om.
Enne: ik ken het probleem. Beeldschermen zijn niet om grote lappen op te lezen. Daar hebben ze ooit boeken voor uitgevonden.
Boules,
b

From: Willem Bierman
Sent: Monday, November 28, 2011
To: Bas Langereis
Subject: Re: manuscripta manent
Xxxxweg (naast de oude ingang van Xxxx; 1e bruggetje, vanuit xxxxlaan gezien), 73xx xx
gr yourway

From: Bas Langereis
To: Willem Bierman
Sent: Friday, December 02, 2011
Subject: Re: manuscripta manent
Ik ben er zo!
b

From: Willem Bierman
Sent: Sunday, December 04, 2011 4:46 PM
To: Bas Langereis
Subject: Re: manuscripta manent
trouvé flakoverké
wee

From: Bas Langereis
To: Willem Bierman
Sent: Sunday, December 04, 2011
Subject: Re: manuscripta manent
Ik had er toch niet per ongeluk én abusievelijk een usb-stick bij ingedaan, hè?
Ik ben de mijne kwijt en er staat tamelijk belangrijk materiaal op. Vier hele boeken, bijvoorbeeld. En geen back-up. Of hoe heet dat?
Sterkte met het doorworstelen! Ik zie uit naar uw papieren opmerkingen, aanmerkingen en afzeikingen.
b

From: Willem Bierman
Sent: Sunday, December 04, 2011
To: Bas Langereis
Subject: Re: manuscripta manent
nee bas, helaas, alleen een paar kilo papier aangetroffen
handige dingen die sticks maar ze moesten een meter langer zijn
goede terugvondst toegewenst
gr wee

From: Bas Langereis
To: Willem Bierman
Sent: Monday, December 05, 2011
Subject: Re: manuscripta manent
Hij is al terecht! Verslag binnenkort!
(Valt buiten het manuscript.)

*****

From: Willem Bierman
Sent: Tuesday, December 27, 2011
To: Bas Langereis
Subject: Wat een wijk wat een wijk
Ongeveer anderhalf uur aan het dolen geweest door de Apeldoornse wijk De Maten en omgeving, na 8 keer vragen een nummer xxx gevonden, met twee bellen, met geen naambordje en met een dooie ragebol in een pot ter verwelkoming. Maar volgens mij kan het ook de xxxxdreef of de xxxxdreef of de xxxxplaats of hoe al die straten in Tuigdorp ook mogen heten, geweest zijn. Als je dus nikx op je deurmat gevonden hebt vanmiddag, moet je die andere straten maar even langs gaan. Netjes vragen dan en met twee woorden spreken.
Fijne Pasen verder nog.

From: Bas Langereis
To: Willem Bierman
Sent: Tuesday, December 27, 2011
Subject: Re: wat een wijk wat een wijk
Wat een grap, wat een grap!
Je hebt ze beter gemaakt. Niemand gaat tijdens de kerstdagen op ontdekkingsreis in de wijk die De Maten heet. Zeker geen tomtom op je fiets? Domdom. Maakt niet uit. Je hebt de enveloppe vast nog in handen. Kom ik hem binnenkort even ophalen. Laat je weten wanneer je thuis bent? Ik niet.
Liefst,

From: Willem Bierman
Sent: Tuesday, December 27, 2011
To: Bas Langereis
Subject: Re: wat een wijk wat een wijk
nu even serieus bas: heb je hem wel of niet gekregen? ik heb hem bij nummer xxx in de bus gepropt, een hofje (?) waar links vooraan een houtkubus-busje staat, huis rechts achteraan – een passerende man met een kindje zei dat dit xxxxdreef was

From: Bas Langereis
To: Willem Bierman
Sent: Tuesday, December 27, 2011
Subject: Re: wat een wijk wat een wijk
Neen. Helaas.
???
b

From: Willem Bierman
Sent: Tuesday, December 27, 2011
To: Bas Langereis
Subject: Re: wat een wijk wat een wijk
mooi lullig – ik ga morgen wel even kijken of ik dat huis weer kan vinden, en dan hopen dat ze die vlop nog hebben liggen

From: Bas Langereis
To: Willem Bierman
Sent: Tuesday, December 27, 2011
Subject: Re: wat een gezeik wat een gezeik
Dat zou zeer lief zijn als u dat wilt doen.
Een houten kubusje, dat zegt mij helaas niets. (Nu heb ik al enige tijd een straatverbod.)
Misschien ter ondersteuning: zie bijgevoegde kaartje.
Eerste weg rechts is de xxxxdreef en dan gelijk eerste hofje links. Nummer xxx is da plees toe bie. En dit is mijn garagedeur. [Als ik hier geen plaatje heb ingevoegd, dan ben ik dat vergeten.]
Smakelijks maar weer en danks,
b

*****

From: Bas Langereis
To: Willem Bierman
Sent: Wednesday, December 28, 2011
Subject: Nogmaals: wat een gezeik wat een gezeik
Willem!
Geen moeite meer doen! Of zit je al op je scooter?
Een vriendelijke meneer van een totaal andere dreef nog geen halve straat verderop kwam zojuist je enveloppe bezorgen.
Wat een avonturen weer,
b

From: Willem Bierman
Sent: Wednesday, December 28, 2011
To: Bas Langereis
Subject: Re: wat een wijk wat een wijk
Bas!
Ik stond vanmorgen al voor een dichte deur aan, hoe heet het hier dan wel… de xxxxdreef. Heb een briefje achtergelaten, met een telefoonnummer. De goede man belde een kwartier nadat ik weer thuis was, dat hij vanmorgen etc.
Mooie schuurdeur.
w

From: Bas Langereis
To: Willem Bierman
Sent: Thursday, December 29, 2011
Subject: Eind goed, al goed
Goed, ik had van tevoren kunnen weten dat je het een kutboek vindt.
Wie weet tot ooit. Denk het niet. Vaarwel,

Apeldoorn, januari 2012

Met dank aan Willem Bierman, Apeldoorns stadsdichter van januari 2009 tot 26 januari 2012.
(Willem Bierman is op zondagmiddag 8 april 2012 in Art Café ‘Sam Sam’ in Apeldoorn te zien en te horen in de voorstelling ‘Bas, Willem en ik weer’, samen met Reinier Groenendijk en Bas Langereis.)

Hier lees je ‘m op FOK!.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment