bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

26-01-2012

Nationale Gedichtendag in Apeldoorn – afscheid stadsdichter Willem Bierman

Filed under: Fotogalerij 2012 — bazbo @ 21:10

Tijdens Nationale Gedichtendag nam Apeldoorn afscheid van stadsdichter Willem Bierman. De plechtigheid vond plaats in CODA. Wethouder Olaf Prinsen was aanwezig om Willem te bedanken en om zijn opvolger voor te stellen: Ria Borkent.

Zie ook mijn recensie op Apeldoorn Direct, met daarbij schitterende foto’s van Peter Vroon.

Aan het eind van de middag presenteerde Karla de Boer de door haar samengestelde bundel Water en vuur; beelden en gedichten in boekhandel Nawijn&Polak aan het Marktplein in Apeldoorn. Verschillende dichters droegen hun gedichten voor, waaronder Johanna Geels en Willem Bierman.

 

YouTube:

01 Johanna Geels en Mark Beumers – gedichten: De zwevende maagden, gevolgd door diverse gedichten uit de bundel Detox (Van verre – Detox – Naar het licht – Observatie – Inleiding tot groot worden – Na de zondvloed – In Epe gebeurt het) (cut)

02 Johanna Geels en Mark Beumers – vervolg (In Epe gebeurt het)

03 Willem Bierman – Knallen muur knal

04 Willem Bierman – Mooi Nederland Apeldoorn

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment