bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

05-01-2015

B-log: 1 t/m 2 januari 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 10:33

Vrijdag 2 januari: van Vlissingen naar huis
De wekker gaat om half negen. Na een ontbijt pak ik de koffers weer in. Om tien uur zijn we gereed. Pas om twaalf uur komt de beheerder. We bedanken hem voor het verblijf, hij is blij dat we zijn gasten waren en we nemen afscheid. We wandelen naar de supermarkt, leveren de lege flessen in en nemen de bus naar het station. De reis verloopt voorspoedig en om kwart over vier zijn we in Apeldoorn. De Zoon haalt ons van het station. Koffers uitpakken en dan wandelen we gedrieën naar de grillzaak op de hoek om shoarma en döner te eten. De rest van de avond lees ik. Het is stil.
De vakantie is voorbij. Het was heerlijk rustig en ik heb geen enkel moment van spanning gehad. Niets hoefde, alles kon. Toch weer wat gezien en gedaan. Ik voel me tot rust gekomen. Nu de harde werkelijkheid weer in. Zucht.

Donderdag 1 januari: Vlissingen
Laat uit bed. Ik lees het boek van Breytenbach uit en begin in Poppy en Eddie en Manon (Herman Brusselmans). We brunchen en gaan dan naar buiten. Onze wandeling loopt door de duinen naar het Nollehoofd. Het waait stevig en het is koud. Ons eerste plan was om langs de boulevard verder te lopen naar het centrum, maar daar zien we vanaf. In plaats ervan gaan we terug naar het appartement. Daar doen we rustig aan. Als het donker is geworden, gaan we opnieuw de boulevard op en bij een brasserie eten we lasagne en saté. Erna weer terug. De rest van de avond is het kalm. Ik lees.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment