bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

05-01-2015

B-log: 3 t/m 9 januari 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 10:49

Vrijdag 9 januari:
Ik zou willen dat ik een lange nacht gemaakt heb, maar dat is niet zo. Veel wakker geweest. Als ik eenmaal op ben, voel ik me wel redelijk fit. Van de sombere bui is geen sprake meer. Met dank aan medicatie? Ik hoop het. Op het werk gaat het z’n gangetje: veel te doen, maar geen stress. Om twee uur zit ik in de bus terug. Thuis heeft de Zwager de keukenkraan vervangen (dank!) en een heleboel spullen afgeleverd. De Vrouw en ik fietsen naar de psycholoog. Ik vertel over hoe het gaat en over mijn klachten; hij seint de psychiater in. Het zou wel eens kunnen zijn dat de dosering nog te laag is. Ook dringt hij erop aan dat ik ontspanning ga zoeken door meer te bewegen. Oké, dan ga ik hardlopen. Waarom ook niet? Schoenen, broek, shirt en ergens een geschikt opbouwschema uitzoeken. En dan maar aan de slag. Aansluitend doen we een paar boodschapjes en dan gaan we door de gierende wind naar huis. Ik warm de schotel van gisteren op, maak een salade en braad verse worst. Na het eten lees ik in de vandaag binnengekomen PROG totdat het elf uur is geweest.
Muziek vandaag: If (Glass Hammer), het plaatje dat meekwam met de PROG, Neroli (Eno)

Donderdag 8 januari:
Slecht slapen gaat me nog ’s opbreken. Toch lukt het overdag goed. Van alles te doen, lekker bezig. Tussen de middag regent het nogal, dus blijf ik binnen. Onderweg in de bus terug naar huis, voel ik druk op mijn hoofd, beklemming en komt alles op mij af. Daarnaast nek- en rugpijn, zware vermoeidheid. Thuis zak ik in en overvalt een neerslachtige vlaag me. Ik huil. Eten gaat niet. De bui zet niet door, maar ik ben echt doodmoe. Na het eten zit ik even aan de keukentafel. Half negen ga ik naar bed.
Muziek vandaag: geen.

Woensdag 7 januari:
Weer geen goede nacht, maar het gaat. Op het werk weer van alles te doen. Een korte dag; om een uur heb ik de bus. Vanmiddag naar de mondhygiëniste, vandaar. Via de supermarkt en de Turkse winkel terug. Dan eten maken. Het wordt een fikse chili, die zeer goed uitpakt. We zien journaal en dan lees ik het tijdschrift Onze Taal tot het kwart voor tien is en ik probeer te gaan slapen. Niet dat het lukt.
Nog altijd gaat het wel. Ik voel me niet vervelend, maar het is allemaal vlak. Geen dieptepunten, maar ook geen hoogtepunten. Nou ja.
Muziek vandaag: Fourth (Soft Machine), Parallel Universe (Mike Keneally & Metropole Orchestra), The Road Home (Jordan Rudess), Secret Story (Pat Metheny).

Dinsdag 6 januari:
Aanvankelijk lijkt het dat ik niet goed slaap, later in de nacht wordt het beter en als de wekker gaat, moet ik echt veel moeite doen om wakker te worden. Op het werk een dag vol klussen en taken en overleggen. Tussendoor wandel ik een rondje buiten.

007 150106 Schaarsbergen 008 150106 Schaarsbergen

009 150106 Schaarsbergen 010 150106 Schaarsbergen

Ik heb een gesprek met de leidinggevende. Voorlopig is er genoeg werk op de huidige werkplek, dus is er nog geen haast mijn boventallige uren elders in te zetten. Fijn. Om zes uur ben ik thuis. Er is een spruitenschotel die verrassend goed is. Na het eten is er journaal en dan lees ik Poppy en Eddie en Manon (Brusselmans) uit. Ik heb me er uitstekend mee vermaakt. Het is bijna tien uur en ik ga naar bed.
Muziek van vandaag: The Universe Will Provide (Mike Keneally & Metropole Orchestra), Wandermünde (David Sylvian).

Maandag 5 januari:
Onrustige nacht. De wekker gaat voor half zes. Het lukt om op te staan. Om kwart voor acht ben ik op de werkplek. Veel nieuwjaarsbegroetingen. Tussen de middag vlucht ik een half uurtje naar buiten.

003 150105 Schaarsbergen 004 150105 Schaarsbergen

005 150105 Schaarsbergen 006 150105 Schaarsbergen

Zowaar, de rest van de dag kom ik ook door. Als ik om half vijf naar buiten loop, valt de vermoeidheid als een enorme zandzak over me heen. Ik red het. Thuis maken De Zoon en ik eten. Als De Vrouw ook thuis is, gaan we aan tafel. Die bamisoep smaakt. Erna ruim ik op en dan kan ik nog een uur wat lezen en is het kwart voor tien. Pffft.
Muziek vandaag: The Endless River (Pink Floyd), Pale Communion (Opeth), In The Eye Of The Storm (Roger Hodgson).

Zondag 4 januari:
Weer laat op. Niet zo heel goed geslapen, weer. Ik maak mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal.

001 150104 langs het kanaal 002 150104 langs het kanaal

We brunchen. Ik heb bacon and eggs gemaakt. Ik zet ook het avondeten vast een uur in de oven: fazantenbout. Halverwege de middag fietsen we naar Sam Sam. Peter opent een expositie met foto’s van muzikanten. Mooi werk. Maar het is er zeer druk. Ik voel me onrustig worden. Anderhalf uur houd ik het vol; dan moet ik echt weg. Thuis gaat de fazant nog een uur in de oven. Ik merk dat ik nogal instort. Ik ben niet alleen onrustig, maar ook wat angstig. Even lijkt het erop dat ik een angstaanval en neerslachtige bui krijg. Het zet niet door, gelukkig. De medicatie doet z’n werk. Toch wankel ik op het randje. Veel eten doe ik niet. Bij de fazant komen de restanten van gisteren. Later voelt het weer iets rustiger. Ik lees en lig om kwart voor tien in bed.
Muziek vandaag: Soil Festivities (Vangelis), (Lopez), The Myths And Legends Of King Arthur And The Knights Of The Round Table (Rick Wakeman), Balancé (Sara Tavares), Waterloo Lilly (Caravan), The Shutov Assembly (Eno).

Zaterdag 3 januari:
We zijn niet eens vroeg op. Na de koffie doe ik mijn boodschappenrondjes. Dan brunchen we. In de middag zet ik de foto’s over van de camera naar de pc en voer ik de eerste bewerkingen uit. Dan maak ik eten: een groentestoof van wortel, ui en yacon. Erbij bak ik rundersaucijzen en maak ik groentetorens uit de oven. Om acht uur fietsen we naar het huis van Auke. Hij en Heidi vieren vandaag dat ze tien jaar bij elkaar zijn. Het lukt me om een uur lang erbij te zijn; daarna zak ik in. Veel gaat langs me heen en ik ben echt moe geworden. Iets na elf uur rijden we naar huis.
Muziek vandaag: Cruel Destino (Titina), Tango 3.0 (Gotan Project), Emerson Lake & Powell (Emerson Lake & Powell), Ministry Of Carnival (Kasha Nasha).

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment