bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

09-01-2015

B-log: 10 t/m 16 januari 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 08:34

Vrijdag 16 januari:
Kom ik lekker (heel) vroeg op het werk, ontdek ik: sleutelbos thuis laten liggen. Gelukkig kan ik eerst op een andere machine werken; later heeft de leidinggevende de reservesleutel van mijn kluisje. Vandaag kan ik weer veel doen en tussen de middag is het mooi weer voor een rondje wandelen.

024 150116 Schaarsbergen 025 150116 Schaarsbergen

026 150116 Schaarsbergen 027 150116 Schaarsbergen

Om zes uur thuis. De Vrouw is al een paar dagen niet fit, dus ik neem de kooktaak van haar over. Niet dat het veel is. Ik bak prei met knoflook en een pepertje, kieper daar haar gehaktlinzenmengsel van gisteren bij in, doe het over in een ovenschaal, dek het af met kaas en zet het in de oven. Vervolgens maak ik salade van bladsla, bosui, rode kool, komkommer en tomaat. En het is nog lekker ook. De rest van de avond lees ik tot ongeveer kwart voor elf. De spierpijn is weg.
Muziek vandaag: Kaleidoscope (Transatlantic), het bonusplaatje bij +4626-COMFORTZONE (Beardfish), Johnny Handsome (Ry Cooder).

028 150116 Dirkjan in AD

Donderdag 15 januari:
De werkdag is een dag als alle andere, zij het dat er een nieuwe collega is, die we mogen inwerken. Tussen de middag loop ik een rondje.

020 150115 Schaarsbergen 021 150115 Schaarsbergen

022 150115 Schaarsbergen 023 150115 Schaarsbergen

Tussendoor een sms van De Vrouw. Ze heeft het jaarlijkse bevolkingsonderzoek gehad en is weer een jaar lang schoon verklaard. Mooi. Vanmiddag een gesprek met mijn coach. Ze zegt dat ik er veel beter uitzie dan de vorige keer. Ik voel me ook veel beter, energieker vooral. We spreken af dat we elkaar maandelijks spreken; voor mij heeft voorlopig prioriteit: gezondheid en goed opbouwen medicatie, pas daarna nadenken en oriënteren op toekomst. Mogelijk komen er uren bij in mijn huidige klus of bij losse projecten; ik wil zien wat er op mijn pad komt. Daarnaast zal ik kranten gaan nakijken op hoe de arbeidsmarkt is, wat er zoal aangeboden wordt en of functiebeschrijvingen bij mij passen.
Om zes uur ben ik thuis en heeft De Vrouw het eten al klaar: een ovenschotel van gehakt, linzen, rozijnen, afgedekt met aardappelpuree. Om zeven uur hebben De Zoon en ik ons rondje hardgelopen. Het ging vlot en soepel; weinig last van de spieren. Erna zit ik aan de keukentafel en lees tot kwart voor tien.
Muziek vandaag: Live at the Orpheum (King Crimson), +4626-COMFORT ZONE (Beardfish), Blue City (Ry Cooder).

Woensdag 14 januari:
Volgens mij ging het slapen redelijk. Op het werk veel spoedklussen en overleg; om een uur zit ik in de bus terug. In het centrum van Arnhem kan ik snel even naar de platenwinkel; ik koop , allebei zeer recentelijk verschenen. Als ik thuis ben, lees ik de krant en daarna doe ik een fietsrondje boodschappen. Weer terug is De Vrouw even thuis. Rond vijf uur gaat ze nog even werken. Ik zet KC op (lekkâh) en daarna Beardfish (ook lekkâh). Ondertussen maak ik eten: een salade van ijsbergsla, komkommer, bosui en tomaat, plus de beruchte kruidenkaasspaghetti. (Pasta koken, daarna: spekjes uitbakken, gesneden champignons erbij, ik voeg pepertje en postelein toe maar dat hoort niet in het oorspronkelijke recept, kieper dit baksel door je afgegoten pasta, maak in de bakpan een saus van crème fraîche en kruidenkaas en roer deze warm door de pasta: zeer machtig, maar o zo lekker.) Om half acht zitten we aan de tafel en de dis is goed. Als alles is opgeruimd lees ik nog wat en hoor het bonusplaatje bij de Beardfishplaat. Dan is het kwart voor tien en ga ik naar bed. En ja, ik heb spierpijn. Hoog aan de binnenkant van mijn bovenbenen. ’s Kijken of het morgen wat minder wordt.
Muziek vandaag: Live at the Orpheum (King Crimson), A Map Of The World (Pat Metheny), +4626-COMFORT ZONE (Beardfish)

019 150114 spaghetti met spek peper champignons postelein roomkaas

Dinsdag 13 januari:
Ook vannacht is het met slapen beter gelukt. De wekker maakt me echt wakker. Op het werk stromen er steeds meer werkzaamheden binnen; het kost me moeite om het geordend en ingepland te krijgen voor mezelf. Ik maak een afspraak met mijn coach voor donderdagmiddag. Tussen de middag loop ik een rondje buiten.

017 150113 Schaarsbergen 018 150113 Schaarsbergen

De rest van de middag verloopt aardig. Ik ben om zes uur thuis. De Vrouw heeft bamisoep gemaakt. Na het eten gaan De Zoon en ik hardlopen. Het gaat goed! Ik ben niet eens heel uitgeteld. En in plaats van vijf keer een minuut hardlopen, doen we dat zes keer. Ook met spierpijn valt het (nog) mee. Donderdag verder. Weer thuis lees ik aan de keukentafel tot kwart voor tien.
Muziek vandaag: Abandoned Dancehall Dreams (Tim Bowness)

Maandag 12 januari:
Zowaar, ik heb wat meer geslapen dan de afgelopen nachten. Toch nog wel veel wakker geweest. De wekker gaat pas om zeven uur, omdat ik vandaag naar een locatie in Teuge mag. Ik heb de wind mee, dus nauwelijks last van de regen. Ter plaatse kan ik gelijk verbinding maken met mijn laptop, iets wat afgelopen vrijdag thuis niet lukte. Ik kan vandaag weer veel doen, nieuwe dingen en doorlopende zaken. Om vijf uur ben ik thuis; nog even een klein rondje met laatste boodschapjes. Vervolgens zet ik nog wat vakantiefoto’s op de webstek en maak ik eten: een hele kip in de oven samen met het restje stoofpot van gisteren, en daarnaast prepareer ik een salade van ijsbergsla, tomaat, augurken, rode kool en bosui. De Vrouw is pas om kwart voor acht thuis, dus we eten laat. Erna is gelegenheid tot natafelen. De Zoon heeft voorlopig geen werk. Zijn vaste werkgever begint pas over een paar weken; zijn vrijwilligerswerk ligt momenteel stil en het is maar de vraag of het project nog wel doorgaat. Zorgelijk. Ik ga om kwart voor tien naar bed.
Muziek vandaag: Frances The Mute (The Mars Volta), Trick Of The Tail (Genesis), Wind And Wuthering (Genesis).

Zondag 11 januari:
Het lijkt wel of ik nog minder geslapen heb dan anders. Toch sta ik op. Het is kwart voor tien. Beneden drink ik koffie, zoek ik een harloopschema voor beginners. Ik loop mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal, zij het dat ik geen plastic naar de container breng, want de containers zijn niet geleegd in verband met storm.

011 150111 langs het kanaal 012 150111 langs het kanaal

Na de brunch is het zover. De Zoon en ik gaan hardlopen. Eerste doel: vijftien minuten lang onafgebroken hardlopen. Dat gaan we volgens een schema doen in twaalf weken. We starten deze week met vijf keer een minuut hardlopen en tussendoor twee minuten wandelen. Het rondje gaat een stukje langs het kanaal. Het lukt mij en ik ben niet eens heel moe. Bij het naar buiten lopen had ik het koud; onderweg is dat verdwenen. Weer terug even douchen. Dan ga ik met de vakantiefoto’s aan de slag. Ze zijn nu geordend en ik plaats de eerste exemplaren op de webstek. Ik begin ook vroeg met eten maken: een runderstoof met sjalotten en knoflook, amandelen en rozijnen, harissa en pompoen. Erbij komt salade van komkommer, bosui, rode kool en tomaat. Vooral de tajine valt goed in de smaak. Na het eten lees ik de PROG uit en begin ik in Sporen van de kameleon (Breyten Breytenbach). Zo om tien uur ga ik naar bed. Ik ben moe, maar dat komt niet van het hardlopen, haha.
Muziek vandaag: Neroli, tweede plaatje (Eno), Dream (Kitaro), Turn Of The Wheel (Tempest), Narcotango (Carlos Libedinsky), More Never Is Enough (Transatlantic), Alamo Bay (Ry Cooder), Crossroads (Ry Cooder).

013 150111 orchidee in bloei 016 150111 tajine van rund pompoen amandel sjalot en rozijn

Zaterdag 10 januari:
Ik slaap niet goed, maar maak wel een paar stukken. Om negen uur ben ik uit bed. Eerst wat huishoudelijke dingen, koffie, de krant en dan op de fiets voor twee rondjes boodschappen. We lunchen met vis, quiche en Turks brood. En dan rijdt De Zoon – omdat het nogal stormt – ons naar een grote sportwinkel. Het is echt waar: ik koop hardloopschoenen, hardloopbroeken, hardloophemden en hardloophandschoenen. En nog opmerkelijker: De Zoon koopt het ook! Weer thuis zoek ik – met behulp van de werklaptop die ik mee naar huis heb genomen – hardloopschema’s voor beginners en … ik krijg er zin in. Is dat erg? Ik ga eten maken: de quiche kan warm, ik monteer een sla en braad varkenshazen. Erna blijf ik aan de keukentafel zitten lezen.
Muziek vandaag: Le Voyage De Sahar (Anouar Brahem), Mi mo bá (Sara Tavares), For Girls Who Grow Plump In The Night (Caravan), Black Moon (Emerson Lake & Palmer), Warchild (Jethro Tull), The Long Riders (Ry Cooder), Paris, Texas (Ry Cooder).

150111 eerste keer hardlopen

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment