bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

23-01-2015

B-log: 24 t/m 30 januari 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 10:20

Vrijdag 30 januari:
Stik. Ik heb de wekker gewoon gezet op half zes en die gaat af ook. Ik zet ‘m uit en blijf nog heel even liggen. Als ik mijn ogen open doe, is het bijna half zeven. Ik heb de bus van kwart over zeven, maar mis lekkere aansluitingen in Arnhem, waardoor ik voor mijn doen laat op de werkplek ben. Nou ja. Gelukkig kan ik al mijn geplande werkzaamheden vlot afhandelen, dus lig ik weer op schema. En ik neem geen lange onderbreking, maar alleen maar een paar korte pauzes. Dus ben ik ook om zes uur thuis. Daar heeft De Vrouw eten klaar: ovenschotel van gegratineerde rode bieten, shoarma en aardappelpuree. Zeer goed weer. Het is snel op en opgeruimd. Vervolgens gaan De Zoon en ik hardlopen. Het regent heel lichtjes, maar daar merken we niets van. Het gaat goed! Ik merk wel spierpijn in mijn bovenbenen, maar zou ook wel langer dan twee minuten aaneen kunnen lopen. Vanaf zondag volgens het schema een stapje terug om te kijken of we vordering hebben gemaakt. In de verdere avond handel ik wat mail af en lees ik verder.
Muziek vandaag: Perilous (Glass Hammer)

Donderdag 29 januari:
Het sneeuwt, regent en hagelt als ik van de bushalte naar de nieuwe werkplek loop. Niet erg. Van alles te doen vanmorgen, zoals wat haast- en spoedklussen. Ook niet erg. Tussen de middag loop ik naar buiten. Na twee minuten sneeuwt, regent en hagelt het weer. Nog steeds niet erg.

007 150129 Schaarsbergen 008 150129 Schaarsbergen

009 150129 Schaarsbergen 010 150129 Shaarsbergen

011 150129 Schaarsbergen 012 150129 Schaarsbergen

De rest van de middag kom ik ook goed door. Om zes uur ben ik weer thuis. Ik merk dat ik zeer vermoeid ben. De Vrouw heeft pompoensoep gemaakt met daarnaast een oosterse schotel en een fruitsalade. Als toetje is er later nog bavarois met meloen en ananas. Waarom ook niet? Ik lees nog wat en ga op tijd naar bed.
Muziek vandaag: Live at the Royal Albert Hall (Emerson Lake & Palmer), KIN (Pat Metheny Unity Group)

Woensdag 28 januari:
Een rustige ochtend op het werk met veel te doen. Voor half drie ben ik thuis. Het is nogal flink gaan regenen. Ik wil wat boodschappen doen en vraag me af of ik nog met De Zoon ga hardlopen. De boodschappen doe ik inderdaad en ik houd het nog redelijk droog. Later in de middag, ook als het al wat donker wordt, is de regen toch weer heviger. Ik maak eten: een soort chili van rundergehakt, ui, peper, paprika, broccoli en bruine bonen, waarnaast ik een salade van rucola, komkommer, bleekselderij en bosui zet. We zijn iets voor achten van tafel en dan gaan De Zoon en ik hardlopen. Het is niet zo verschrikkelijk koud, het is droog en er liggen geen grote plassen op ons rondje. Het lukt ons goed om vier keer twee minuten achter elkaar te lopen. Toch is het wel een aanslag op mijn uithoudingsvermogen. Weer thuis heb ik nog even tijd om te beginnen in Een geschiedenis van de wereld in 10 1/2 hoofdstuk (Julian Barnes) en daarna is het bedtijd.
Muziek vandaag: The Endless River (Pink Floyd), One Night In Europe – Live at the Boerderij, Zoetermeer, The Netherlands (Unitopia), Cor Cordium (Glass Hammer), Live at the Orpheum (King Crimson)

Dinsdag 27 januari:
Een vermakelijke dag op de werkplek vandaag. Vanmorgen van alles te doen en te regelen, halverwege de dag naar Musis Sacrum in het centrum van Arnhem voor een grote bijeenkomst. Ik mag achter een kraam uitleg geven over het sociale medium Yammer (jaja).

20150127_130807

Ik rijd met een collega mee terug en ben voor half zeven thuis. Daar staat het eten bijna klaar. De Vrouw heeft de schotels van gisterenavond aangevuld en bakt hamburgers en maakt sla. En er is een bestelling binnengekomen: nieuwe ringen voor ons beiden. De mijne is net iets te groot, maar om mijn rechterduim gaat het net. De rest van de avond lees ik de krant en Guggenheimer in de mode uit. Dan is het kwart voor tien.
Muziek vandaag: Belighted (iamthemorning), Stranger Inside (Richard Barbieri)

006 150127 nieuwe ring

Maandag 26 januari:
Het gewone doordeweekse leven begint weer en ik heb geen moeite met erin te stappen. Op het werk weer van alles en niets en tussen de middag loop ik een rondje buiten.

001 150126 Schaarsbergen 002 150126 Schaarsbergen

003 150126 Schaarsbergen 004 150126 Schaarsbergen

Zes uur weer thuis. De Zoon en ik gaan eerst lopen. Twee minuten achtereen, gevolgd door een pauze van twee minuten en dat dan vier keer achter elkaar. Het is andere koek. Dit vraagt al heel wat meer. Maar we redden het. Vervolgens ga ik eten maken. Het word een groentestoof van ui, peper, wortelpeterselie en zoete aardappel, met daarnaast een risotto en pepersteaks. Pas om acht uur zitten we aan tafel. Erna lees ik de krant en in een boek en dan is het kwart voor tien.
Muziek vandaag: I See You (Gong), het bonusplaatje bij +4626-COMFORTZONE (Beardfish)

005 150126 tajine van wortelpeterselie peper ui en zoete aardappel met steak en risotto

Zondag 25 januari:
De wekker gaat om negen uur en ik sta op. Ik heb niet zo heel goed geslapen, maar het is oké. We pakken de spullen in en vertrekken. De wandeling gaat richting het station, maar we stoppen bij El Python. Hier hebben we met velen afgesproken om gezamenlijk te ontbijten. Als we er binnenkomen is het nog leeg. We nemen wat koffie en niet veel later schuiven aan: Chantal en Tim, Nicola en Dave, Clint, Danny, Heidi en Auke, Jessica en PauluS. De meesten nemen ontbijt en eigenlijk wordt het gewoon een vervolgfeest. Tegen twee uur gaan we naar een ander café, maar onderweg worden we opgehouden door een carnavalsoptocht. Het café is Iers en we blijven er even hangen. Om vijf uur zitten we in de trein en om kwart over acht zijn we weer thuis. Ik rijd naar de uitbaterij op de hoek en haal verse pizza’s. Die gaan er goed in. Ik had het plan om ook nog te gaan hardlopen, maar dat stel ik uit tot morgenavond. Ik lees nog iets in de krant en dan is het tien uur geweest. Het was een goed weekeinde met goede mensen!
Muziek vandaag: geen.

Zaterdag 24 januari: feest in Maastricht
We staan vroeg op. Half acht. Buiten sneeuwt het als een gek. We nemen een trein van kwart over tien. Op naar het zuiden! Niet, dus. Als we bij de fietsenstalling aankomen, krijgen we het bericht dat er geen treinverkeer is vanwege sneeuw en ijzel. O. Terug naar huis. Daar nemen we nog een koffie en maken een lunchpakket. Vervolgens rijden we opnieuw naar het station in de verwachting dat de treinen nu wel rijden. Dat doen ze ook. Iets na twee uur in de middag zijn we in Maastricht. Op het station treffen we Heidi en Auke. Gezamenlijk wandelen we richting het centrum. We brengen spullen naar onze B&B De Hofnar en dan gaan we naar De Gouverneur op de markt. Onderweg komen we een klerenwinkel tegen en ik koop twee truien van Italiaanse makelij. In de Gouverneur nemen we iets te drinken en later ook te eten. Ruim voor zeven uur zijn we in de afgesproken locatie: café Forum. Veel bekenden zijn er: Jessica en PauluS, Nicola en Dave, Petter en Dagmar, Eric, Danny, Clint, John en zijn broer Naamkwijt, Alexandra, mevrouw Stolz en partner, allerlei anderen en nog veel meer. Dan komt Chantal binnen en we verrassen haar enorm. Tim heeft dit feest voor haar georganiseerd. Gruppo Go speelt de sterren van de hemel. Leuke band. Plots schiet me te binnen dat ik medicatie moet nemen, maar na enig zoeken in de tas van De Vrouw ontdek ik dat de pillendoos in de B&B staat. Ik loop er even heen. Buiten is het lekker; het is een goede onderbreking die ik even nodig heb temidden van alle drukte en lawaai. Na nog geen half uurtje ben ik weer terug. Ik heb het laatste stukje van de pretband gemist en dat vind ik wel jammer. Tegen tienen de tweede muzikale bijdrage: The FoolZ spelen, zij het in uitgeklede formatie. Lex, Remco en Pedro doen een paar makkelijk in het gehoor liggende succesnummertjes en Tim zingt op enkele stukken mee. Hoogst vermakelijk, al merk ik dat veel ‘buitenstaanders’ afhaken. Na een uurtje is het concertje voorbij en gaat de stereo weer aan. Het geluid doet me pijn aan mijn oren. Ook De Vrouw trekt het niet. We gaan. Op de terugweg wil De Vrouw nog even De Perroen in duiken voor een laatste consumptie. Het is half een als we naar bed gaan.
Muziek vandaag: Time (Steve Howe)

• • •
 

1 reactie »

  1. Hij zegt mevrouw tegen mij :-). De stereo stond inderdaad veel te hard voor oude mensen. Wij zijn ook snel na jullie vertrokken. Verder was het wel een super leuk feest en mooi om te lezen, dat jullie ook nog een fijne zondag hadden.
    Bis zum nächsten Mal!

    Reactie by Kirsten Stolz — 26-01-2015 @ 11:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment