bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

30-01-2015

B-log: 31 januari t/m 6 februari 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 11:24

Vrijdag 6 februari:
Lekker vroeg op het werk. Het is er zeer rustig; tenminste, er zijn nauwelijks mensen om mij heen ’s morgens. Als het gaat om dingen die te doen zijn, is het absoluut niet rustig. Maar da’s ook leuk. Halverwege de ochtend belt De Vrouw: we gaan in september naar King Crimson! Nog leuker. De verdere dag kan ik zeer veel doen en afhandelen. Tussendoor een rondje door de snijdende kou.

008 150206 Schaarsbergen 013 150206 Schaarsbergen

En ja, ik ben zes uur weer thuis. De Vrouw heeft eten gemaakt: de spruiten/risotto opgewarmd en er shoarma naast gebakken. Als het weg is en alles opgeruimd, werk ik wat mail af. De aankondiging voor een zeker feestje is gedaan! De rest van de avond lees ik Barnes uit en begin ik in de vandaag binnengekomen PROG.
Daevid Allen is ernstig ziek. Zó ernstig, dat hij nog maar korte tijd heeft. Ik zag ‘m twee keer tijdens het Zappanalefestival (2010 en 2011, meen ik). Bijzondere man, die veel bijzondere muziek maakte. Ik heb al een latere Gong-plaat, maar zal me ook ’s verdiepen in ouder werk.
Muziek vandaag: Grace For Drowning (Steven Wilson), Invitation (California Guitar Trio)

Birthday Invitation

Donderdag 5 februari:
Wederom koud én sneeuw, vanmorgen. Niet erg, maar juist heerlijk. En ik ben ook nog goed op tijd op het werk. De hectiek is er weer, maar het is niet erg. Ik ben sneller klaar met mijn geplande werkzaamheden dan ik verwacht. Tussendoor loop ik een rondje.

003 150205 Schaarsbergen 004 150205 Schaarsbergen

006 150205 Schaarsbergen 007 150205 Schaarsbergen

De rest van de middag verloopt even vlot en productief als de ochtend. Ik ga iets eerder weg en om zes uur zit ik op het politiebureau. Even aangifte doen van poging tot oplichting. Het deurwaarderskantoor wil een kopie van de aangifte zien, ter bewijs dat er echt misbruik is gemaakt van mijn persoonsgegevens. Drie kwartier later fiets ik weer naar huis, alwaar De Vrouw bamisoep heeft gemaakt. ’s Avonds lees ik de krant en een verhaal uit het boek van Barnes.
Muziek vandaag: The Ghosts Of Pripyat (Steve Rothery), Memories In My Head (Riverside)

Woensdag 4 februari:

001 150304 Schaarsbergen

Het is heel koud. Maar ik heb al beter geslapen weer. Opnieuw een gekke morgen op het werk. Ik heb verschillende overleggen en doe daaraan vooraf van alles, maar ook van alles vooral niet. Morgen is er weer een dag. Ik ben om half drie thuis, maak eerst een fietstochtje naar de supermarkt en aansluitend lopen De Zoon en ik een rondje door het Kanaalpark. Deze keer geen natte voeten. Als we terug zijn, gaat De Vrouw nog werken en ik begin aan het eten. Spruiten schoonmaken en koken, zoete Ermgard appels schillen en bakken, spruiten erbij, venkel schoonmaken en fruiten, risottorijst erbij, bouillon erbij, karbonades kruiden en bakken, of het allemaal niets is. Dat is het niet. Het is veel. Na half acht zitten we aan tafel. Dat het inderdaad veel is, blijkt uit het feit dat er veel groenten en risotto overblijft. Ik zit en lees nog wat. Om tien uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: Raise The Dead – Live at Wacken 2014 (Alice Cooper), The Ghosts Of Pripyat (Steve Rothery), Polytown (David Torn, Mick Karn & Terry Bozzio)

002 150204 spruitjes met zoete appel en venkelrisotto en karbonade

Dinsdag 3 februari:
Opvallend slecht geslapen, vannacht. Nu ben ik tegenwoordig vaak een paar keer wakker, maar nu is het meer dan anders. Overdag heb ik er geen last van. Kan ook niet, want vandaag blijkt een hectische dag te zijn op het werk. Ik ben er vroeg. We hebben een overleg met collega’s en ik heb bij de bakker op de hoek taarten besteld. Na het overleg gebeurt er van alles en ik kan ad hoc ook van alles doen. Tussen de middag spreek ik Luppo, oud-collega die ik een fikse tijd niet heb gezien en die er gisterenmiddag niet bij kon zijn. Het is goed om bij te praten; mogelijk ontmoeten we elkaar wat vaker. Aan het eind van de middag zak ik helemaal in. Ik ben zelfs laat thuis doordat een overleg iets uitliep. De Vrouw blijkt vandaag tot laat te werken en dat was ik me niet bewust, dus is het mijn beurt om te koken: een stoemp van wortel, knolselderij en ui, salade van komkommer, paprika, tomaat en bosui, plus daarnaast tartaartjes. Als toetje heb ik Turkse appeltaart meegenomen. Zo! Er is tijd voor wat natafelen en iets lezen en om kwart voor tien ben ik echt volledig moe.
Muziek vandaag: Travelling Ways (Caravan), Falling Deeper (Anathema)

20150203 - 03 20150203 - 04

Maandag 2 februari: Vijfentwintig jaar in dienst! Een jubileumfeestje

20150202 - 02

Als ik op de werkplek kom, dan ontdek ik dat die versierd is. Gisteren was ik vijfentwintig jaar in dienst. De hele dag zal voor mij in het teken hiervan staan. Van echt werk komt niet superveel en ik besteed nogal wat tijd aan netwerken en felicitaties ontvangen. Mooi. Tussen de middag loop ik een klein rondje.

018 150202 Schaarsbergen 019 150202 Schaarsbergen

Eind van de middag krijg ik een receptie. En dat niet alleen, ook veel bezoek, felicitaties, kaartjes, cadeaus. Van vier tot zeker half zes kom ik tijd en ogen tekort om iedereen te zien en te spreken. Ik zeg een paar woorden. Het is een geweldige middag; heel fijn om mensen te zien die voor mij in de afgelopen vijfentwintig jaar in beeld zijn. De Vrouw en De Zoon zijn er ook. Leuk! Om half zeven heeft De Zoon ons met de auto teruggereden. Ik weet dat ik nog zeker een tijdje zal terugdenken aan mijn jubileum. Thuis maak ik iets te eten voor mijzelf; de anderen hebben tijdens de receptie al veel gegeten, ik niet. Daarna lees ik wat aan de keukentafel en uiteindelijk zet ik wat foto’s op het sociale medium van de werkgever. Ik was om zes uur al zo’n beetje hondsmoe en om half tien komt dat gevoel wederom opzetten. Naar bed, dus.
Muziek vandaag: Hindsight (Anathema)

04 150202 09 150202

12 150202 18 150202

Zondag 1 februari:
Pas na tien uur ben ik uit bed. Vannacht een paar keer naar de wc geweest waar ik water poepte. Verhip, krijg ik het nu ook? Ik ben al wel wat snotterig, de laatste twee dagen. In de badkamer ga ik op de weegschaal staan. Hm, ik duik net onder zestig kilo, voor het eerst in pak ‘m beet vijftien jaar. Beneden doe ik de zondagmorgendingen en ik loop mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal.

016 150201 langs het kanaal 017 150201 langs het kanaal

We drinken koffie en ik prepareer brunch. Erna doe ik wat mail- en computerzooi. Aansluitend gaan De Zoon en ik hardlopen. We doen vijf keer een minuut lopen, steeds afgewisseld met twee minuten wandelen. Het gaat heel makkelijk. We nemen een iets ander rondje, namelijk door het Kanaalpark. Ik vergis me in de weg en we klimmen een heuvel op en het asfaltpaadje stopt en we moeten door het gras en het blijkt enorme blubber en plots heb ik natte schoenen én voeten. Niet fijn. Toch lopen we lekker door. Weer thuis begin ik aan het eten: ovenschotel van biet, witlof, peer, rode ui, honing en olie, met ernaast varkenshaas plus een salade van komkommer, tomaat, wortel en avocado. Dit alles blijkt zeer lekker enis om kwart over zeven op. De avond is begonnen. Ik zie de concert-dvd die meekwam met Octane Twisted (Porcupine Tree), lees nog iets en lig om tien uur in bed.
Muziek vandaag: Heaven’s Isle (Oliver Wakeman), Fatou (Fatoumara Diawara), … Por El Tango (Sexteto Canayenga), Gravitas (Asia), Flame (Richard Barbieri & Tim Bowness), One Night In Europe – Live at the Boerderij, Zoetermeer (Unitopia), Unity Band (Pat Metheny Unity Band)

Zaterdag 31 januari:

013 150131 zonsopgang

Het is heel koud buiten. Gisterenavond en vannacht sneeuwde het nogal. Ik ben op tijd op, doe allerlei doorgaanse zaterdagmorgendingen en fiets zo rond tien uur naar het centrum van de stad. In een klerenwinkel koop ik een kek jasje voor een werkelijk idioot lage prijs. Ik bezoek de biowinkel, de markt, twee supermarkten en de Turkse winkel. Als ik thuis kom, is De Vrouw nog in bed. Ze is al een paar dagen niet fit en sinds gisterenmiddag goed beroerd. Ik hang was op en we drinken samen koffie; vervolgens brunchen we gedrieën. En dan begin ik aan het avondeten. Het wordt een rundertajine met ui, knoflook, amandel, abrikozen, rozijnen en pompoen. Tussendoor loop ik nog even naar de supermarkt op de hoek voor de laatste kleine boodschapjes. Ik monteer een salade van bladsla, komkommer, tomaat, wortel en bosui. Om zeven uur kunnen we aan tafel. De tajine is zeer goed gelukt. We zien een documentaire over het schip Wasa (zie: Stockholm) op de zender Arte en die neemt een goed deel van de avond in beslag. Nog een hoofdstuk lezen en rond elf uur is het wel welletjes.
Muziek vandaag: The Shutov Assembly (Brian Eno), Leahkastin (Mari Boine), Cunning Stunts (Caravan), Mokum (Amsterdam Klezmer Band), In The Hot Seat (Emerson Lake & Palmer), OK (Talvin Singh)

014 150131 tajine van rundvlees abrikoos amandel en pompoen 015 150131 tajine van rundvlees abrikoos amandel en pompoen

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment