bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

13-02-2015

B-log: 14 t/m 20 februari 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 12:11

Vrijdag 20 februari:
Het regent. Niet erg. Op het werk veel te doen. Ook niet erg. Om half drie weer thuis. Nog veel meer niet erg. Ik fiets naar de supermarkt door de regen. Ook niet eens erg. Doe weekendboodschappen en rijd door de regen terug naar huis. Nog steeds niet erg. Marja is even op bezoek. De Zoon en ik besluiten om vandaag niet meer te gaan hardlopen vanwege de regen. Dát is wél erg. Ik maak de aardappelsoep van gisteren warm en douw de zuurkoolschotel en een zak kippenvleugeltjes in de oven. Deze keer is alles op. In de avond lees en luister ik
Muziek vandaag: Rei Momo (David Byrne), Lifelign (Neal Morse), Unplugged – Live in New York (Nirvana), Storytone (Neil Young)

Donderdag 19 februari:
Ik kan een uurtje later op, zodat ik om half negen bij een locatie in Teuge sta. Leuke klus daar: een verhalenboek van en over mensen met hersenletsel en hun schilderstukken. Zo omstreeks twaalf uur ben ik weer op de werkplek in Arnhem en op tijd ga ik ook weer naar huis. De Vrouw heeft aardappelsoep gereed: volgens klassiek recept. Zeer goed, die klassieken. Er is mail van Lex: mogelijk een bijzondere happening verderop in het jaar en of ik wil meehelpen denken en doen. Dat wil ik en er begint zowaar iets te kriebelen. Ik lees in het boek van Byrne (Hoe muziek werkt – David Byrne): het pakt me volledig en ik baal een beetje als het kwart voor tien en dus bedtijd is.
Muziek vandaag: de doos A Passion Play (Jethro Tull), Storm Corrosion (Storm Corrosion)

Woensdag 18 februari:
Opnieuw een redelijk goede nacht. Buiten is het koud en de bus heeft vertraging. Al de derde keer deze week. Nou ja. Op het werk van alles en nog wat. Tussendoor loop ik een rondje buiten.

015 150218 Schaarsbergen 016 150218 Schaarsbergen

017 150218 Schaarsbergen 018 150218 Schaarsbergen

019 150218 Schaarsbergen 020 150218 Schaarsbergen

En ik ben weer om zes uur thuis. Daar heb ik even alle tijd om te koken. Ik vind gehakt en zuurkool en maak er een ovenschotel van, compleet met puree van knolselderij. We nuttigen hem als De Vrouw thuis is en dat is om half acht. Erna is het tijd om te gaan hardlopen. De wind is fiks koud, maar dat deert ons niet. Later op de avond is er nog een klein uurtje om te lezen.
Muziek vandaag: Abandoned Dancehall Dreams (Tim Bowness), Pathways (California Guitar Trio), Situation Dangerous (Bozzio Levin Stevens)

Dinsdag 17 februari:
Ik geloof dat ik redelijk heb geslapen en slechts een paar keer wakker ben geworden vannacht. Op de werkplek niet echt een hectische dag; wel is er van alles te doen. Zes uur weer thuis. De Vrouw is vandaag voor het laatst ziek thuis en heeft eten al vroeg klaar. Het is een nogal hete kipkerrie. Nogal heel heet. Er staat verse meloen en een pak Turkse mangosap naast. We zijn ook vroeg van tafel. Ik niet. Ik lees en luister. En de nieuwe ring is binnen. De vorige was te groot. Of mijn duimpje is te dun, dat zal het zijn. Welterusten.
Muziek vandaag: I See You (Gong), het tweede plaatje van Different Every Time (Robert Wyatt), The Endless River (Pink Floyd)

014 150217 nieuwe ring past nu wel

Maandag 16 februari:
Heel koud en mistig buiten, vanmorgen vroeg. Ik ben daardoor iets later op de werkplek, maar heb alle tijd en gelegenheid om alle geplande werkzaamheden uit te voeren. Tussen de middag kan ik een rondje door het zonnetje lopen.

010 150216 Schaarsbergen 011 150216 Schaarsbergen

012 150216 Schaarsbergen 013 150216 Schaarsbergen

En om zes uur weer thuis. De Vrouw heeft het eten alweer klaar: een groenteschotel van pompoen en boerenkool, met daarnaast salade en hamburgers. De vaat gespoeld en in de machine? Dan gaan we lopen. Deze week drie keer drie minuten hardlopen, afgewisseld met twee minuten pauze. Na de eerste drie minuten vind ik het zeer zwaar, maar de twee volgende keer drie minuten gaan me opvallend makkelijk af. Het lijkt wel of ik er zin in krijg. Eigenlijk kan en wil ik langer doorgaan, maar je moet dat sporten ook weer niet overdrijven, hè? Thuis zien we het journaal en dan lees ik nog iets tot de klok kwart voor tien slaat. (Ha! De klok slaat helemaal niet! De enige klok die kan slaan, staat al jaren stil.)
Muziek vandaag: Man It Feels Like Space Again (Pond), The Ghosts Of Pripyat (Steve Rothery)

Zondag 15 februari:
Negen uur sta ik weer beneden. Volgens mij heb ik beter geslapen. Waar ik me nu zorgen om maak, is dat ik veel op de wc zit. Even aankijken nog, af en toe een Immodium en volgende week zeker aankaarten bij de loog. Halverwege de ochtend, als De Vrouw ook beneden is en de knopen aan mijn jas zet, maak ik mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal.

002 150215 langs het kanaal 003 150215

Na een uitgebreide lunch fietsen we met z’n drietjes weg om op kraambezoek te gaan. Zwager heeft een mooie zoon op wie hij terecht trots is. Het is bijna half zeven als we weer thuis zijn en ik de stoofpot nog een uurtje kan laten pruttelen. Deze keer zit er sucade, ui, tomaat en pastinaak in de tajine. Er komt nog sla bij ook (niet in de tajine, maar ernaast). De pot is goed en de avond komt vol met wat muziek en lezen.
Muziek vandaag: Wandermüde (David Sylvian & Walter Mathieu), I’m In Your Mind Fuzz (King Gizzard & the Lizard Wizard), Gula Gula (Mari Boine Persen), (Orchestra Reve), Call Of The Gods (The Ipanemas), Analog Man (Joe Walsh), Heaven & Earth (Yes), Protein For Everyone (Schnauser), A Secret Life (D’Agusto/Foxx/Jansen)

005 150215 kraamvisite bij Dante 006 150215 kraamvisite bij Dante

009 150215 stoof van sucade en pastinaak 001 150215 lente

Zaterdag 14 februari:
Onrustige nacht, maar ik vertel niets nieuws. Ook niet dat ik op tijd op ben, de gebruikelijke zaterdagmorgendingen doe en na koffie, krant en de eerste was op de fiets mijn zaterdagmorgenboodschappenrondje doe. De biowinkel, de markt, een supermarkt en de Turkse winkel, maar ook bezoek ik een anderezaak in het centrum en ik koop er iets voor De Vrouw. Het is tenslotte veertien februari. De Vrouw is nog verrast ook. Na de koffie en de lunch fietsen we samen naar een nogal grote speelgoedwinkel. Morgen op kraamvisite, vandaar. Als we weer thuis zijn, gaan De Zoon en ik hardlopen. Het is zonnig en niet al te koud. Bovendien gaat het ons goed af, ook al moeten we wat heuveltjes op en af nemen. Erna maak ik het avondeten. Ik bak aardappels en gyros, plus ik monteer een ferme salade van komkommer, paprika, tomaten en veldsla. Dit eten we op. In de avond lees en luister ik tot het bijna elf uur en dus bedtijd is.
Muziek vandaag: Man It Feels Like Space Again (Pond), Proteine For Everyone (Schnauser), XXX (Asia), Benja (Amsterdam Klezmer Band), World Trade (World Trade), Live in Rome (Steve Rothery Band), I’m In Your Mind Fuzz (King Gizzard & the Lizard Wizard)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment