bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

27-02-2015

B-log: 28 februari t/m 6 maart 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 10:40

Vrijdag 6 maart: De Vrouw is jarig
De Vrouw is jarig. Ze is de hele dag thuis. Ik ook. Hoewel, ik ben om half tien bij de huisarts en leg haar de problematiek van mijn vele toiletbezoek voor. In ieder geval geen virus, want die duren maar twee weken en ik zit er al anderhalve maand mee. Nader onderzoek is nodig, dus maandag mijn fecaliën bij het ziekenhuis inleveren. (Even lijkt het er trouwens op dat het vandaag beter gaat, maar ik weet dan nog niet dat ik vandaag nog zeker vier keer mijzelf zal ontlasten.) Via een supermarkt ga ik terug naar huis. Daar is nog koffie en komen Zwager, Schoonzus en Babyneefje op visite. Later eet ik een broodje en ga ik nog naar een supermarkt en de Turkse winkel. De rest van de middag is er nieuw verjaardagbezoek: Jaap, Oma, Opa en De Zus. Het is een heel aardige middag en als de avond is gevallen en de visite is vertrokken, haalt De Vrouw eten. (Ze is jarig, dus mag kiezen.) Het wordt een grote Chinese rijsttafel die we met geen mogelijkheid opkrijgen. Later zit ik weer aan de keukentafel en lees en luister.
Muziek vandaag: Night Airs (Rick Wakeman), Live (Ry Cooder & Corridos Famosos), Hand. Cannot. Erase. (Steven Wilson), het verzamelplaatje dat bij de Wilsonbox meekwam.

[Plaatjes komen nog.]

Donderdag 5 maart:
Alles oké. Voorspoedige dag, ook op het werk. Het lukt om alles te doen wat ik wilde doen. Geen pauze, maar een leuke bijeenkomst elders, die ik heb meegeholpen te organiseren. Ben zelfs iets eerder thuis dan normaal, maar bewerk eerst de foto’s van vanmiddag en plaats die op een intern sociaal medium. Dan is De Vrouw thuis. Ze heeft een pakket opgehaald dat vandaag is aangekomen: de Deluxe editie van Hand. Cannot. Erase. (Steven Wilson)! Eerst maak ik eten warm: kliekendag. Alle overblijfselen van de afgelopen drie avonden komen op tafel en weer maken we het niet op. De rest van de avond lees ik. En luister. Het album van Wilson moet ik zeker nog een boel keren horen voordat ik er iets zinnigs over wil zeggen. Ik houd het voor nu bij: Allemensen. Veelbelovend. Over de vormgeving kan ik eveneens kort zijn: Allemensen. Indrukwekkend. Morgen weer.
Muziek vandaag: Sheik Yer Zappa (Stefano Bolsano), Sounds That Can’t Be Made (Marillion), Hand. Cannot. Erase. (Steven Wilson), Question And Answer (Pat Metheny, Charlie Haden & Roy Haynes)

061 150305 hij is er

Woensdag 4 maart:
Het voelt alweer wat rustiger in mijn hoofd. Vanmorgen op de werkplek doe ik erg mijn best om wat gestructureerder te werk te gaan. Dat lukt me half. Er is weer van alles door elkander te doen. Toch krijg ik er langzaam iets meer grip op en ik ervaar het niet (meer) als zware druk. Tussen de middag kan ik naar buiten om een rondje te lopen. Dat helpt ook.

053 150304 Schaarsbergen 054 150304 Schaarsbergen

055 150304 Schaarsbergen 056 150304 Schaarsbergen

057 150304 Schaarsbergen 058 150304 Schaarsbergen

Aan het eind van de middag ben ik thuis. Er is een pakketje gearriveerd: het boek dat ik zondag heb besteld, Wijsneus in de keuken (Julian Barnes). Tijd om eten te maken. De Vrouw heeft al wat voorkookwerk gedaan. Voor mij is het een kwestie van currykruiden in olie bakken, chorizo en kipfilet erbij en dichtschroeien, rode en gele wortel toevoegen en ten slotte bloemkoolroosjes meewarmen. Om half acht is De Vrouw thuis en kan de curry op tafel, samen met de salade van bosui, tomaat, monniksbaard en rode ui. Goed voer. De Zoon en ik wagen ons daarna aan een rondje hardlopen. Drie keer vier minuten met steeds een minuutje rust ertussen. En het valt me mee! Ik zag ertegen op, maar het gaat me opmerkelijk makkelijk af. Eenmaal in de cadans zijn die drie keer vier minuten zo voorbij. Thuis lees en luister ik nog drie kwartier en dan is het douche- en bedtijd.
Muziek vandaag: Man It Feels Like Space Again (Pond), Letter From Home (Pat Metheny Group), Protein For Everyone (Schnauser)

059 chorizo kip rode en gele wortel bloemkool 060 chorizo kip rode en gele wortel bloemkool

Dinsdag 3 maart:
De bus heeft pech onderweg. Toch ben ik voor kwart over acht op het werk. Het is er weer hectisch en het lukt me nauwelijks om geconcentreerd te blijven. Ik val van het een in het ander, maak bijna niets af en laat me ouderwets verleiden om veel dingen door elkaar te doen. Te veel. Als ik om zes uur thuis ben, merk ik dat ik doodmoe ben. Hardlopen stellen we een dag uit en na de krant maak ik avondeten: spaghetti met een saus van rundergehakt, ui, paprika, courgette, postelein en tomaten. Erbij salade van komkommer, bosui, zilverui en rode ui. De Vrouw is naar haar Zus die een paar dagen ter observatie in het ziekenhuis in Ede ligt, dus we gaan om acht uur vast aan tafel. Na de maaltijd lees en luister ik wat. De Vrouw is iets voor negenen thuis en schuift aan tafel. Half tien: ik zit nog even alleen aan de keukentafel. Een paar minuten later geef ik toe aan mijn vermoeidheid.
Muziek vandaag: One Night In Europe (Unitopia), Still Life (Talking) (Pat Metheny Group), Piano Renditions Vol. 1 (Mike Keneally)

Maandag 2 maart:
Opnieuw een onrustige nacht. Ik ben veel wakker, moet op de wc zitten. Als ik opsta, ben ik opgewekt; mijn bui lijkt echt voorbij. Op het werk verloopt alles voorspoedig; er is weer veel te doen. Merk wel dat ik het lastig vind om te ordenen en geplande werkzaamheden ook echt uit te voeren; ik laat me ‘verleiden’ tot veel ad hoc-zaken. Tussen de middag loop ik een rondje buiten.

051 150302 Schaarsbergen 051 150302 Schaarsbergen

Onderweg van de bushalte naar huis doe ik nog wat boodschapjes bij de supermarkt op de hoek. Het wordt een groentecurry van ui, knoflook, pastinaak, courgette, en peper, met daarbij runderbraadworst en een salade van komkommer, tomaat, bosui, augurk. Een redelijk goede pot, al zeg ik het zelf. En al staat de tajine op in tweeën breken, hij houdt zich nog prima. Na het eten bekijken en beantwoorden we mail can het Leo Kannerhuis. De Zoon heeft een positieve indicatie afgegeven gekregen, maar helaas zijn er te weinig aanmeldingen om een groep te starten. We gaan nu in gesprek om te bekijken wat mogelijkheden zijn voor een individueel traject. Wordt vervolgd, dus. Het laatste uurtje van vandaag lees en luister ik.
Muziek vandaag: I’m In Your Mind Fuzz (King Gizzard & The Lizard Wizard), The First Circle (Pat Metheny Group), Ten Seconds (Ten Seconds)

Zondag 1 maart:
Ik ben nogal vroeg uit bed. Het gaat. Eerst de gewoonlijke zondagmorgendingen. De Vrouw komt mee koffiedrinken en daarna loop ik mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal.

049 150301 langs het kanaal 050 150301 langs het kanaal

Thuis is er nog meer koffie en een brunch. Vervolgens gaan De Zoon en ik hardlopen. Het lukt ons wederom. In de middag doe ik wat bestellingen aan de hand van de vele cadeaubonben die ik op mijn werkjubileumfeestje mocht ontvangen. Ik lees en luister nog wat. Aan het eind van de middag maak ik me klaar voor het avondmaal: pannenkoeken bakken! Ik maak naturel, met spek, gevuld met kaas en gevuld met tomaat, bosui en rode ui. Het is een fikse hap. Na het journaal lees en luister ik weer. Soms is er nog druk in en op mijn hoofd, koppijn, last van geluid, maar het gaat. De Vrouw zegt dat mijn gezicht alweer meer ontspannen staat. En zij weet het, want zij kijkt al meer dan vijfentwintig jaar ertegenaan. Gelukkig. Vlak na half tien is het weekend voorbij.
Muziek vandaag: de laatste twee plaatjes uit de Bass Communion box (Bass Communion), Dois Selos E Um Carimbo (Deolinda), Bálvvoslatjna (Mari Boine Band), The Six Wives Of Henry VIII – Live at Hampton Court (Rick Wakeman), The Grand Experiment (The Neal Morse Band), Travels (Pat Metheny Group)

Zaterdag 28 februari:
Het is acht uur als ik uit bed ga. Eerst wat gebruikelijke zaterdagmorgendingen. Halverwege de ochtend fietsen De Zoon en ik naar het centrum. We doen boodschappen bij de biowinkel, bezoeken klerenzaken (waar we niets kopen), de markt, twee supermarkten en de Turkse winkel. Dan is er koffie en lunch. Aansluitend gaan we gedrieën naar de verjaardag van neef Cas (11). Hier zijn we de rest van de middag. Het is leuk om er te zijn, maar ik vind het er vol en druk en ik kan me niet concentreren op een gesprek en ik zit er wel en tegelijkertijd ook niet. De Vrouw en ik fietsen rond het avonduur naar huis. Ik braad een koprollade en maak salade van bladsla, bosui, tomaat en rode ui. Getweeën eten we die op. Ik merk dat mijn dip van donderdagavond nog niet helemaal voorbij is. Soms heb ik hoofdpijn, giert de pieptoon genadeloos door mijn kop en ben ik stil en in mijzelf gekeerd. Gelukkig zet het niet door en blijf ik overeind. Stel dat ik het advies van de jater had opgevolgd en een lagere dosis medicatie had genomen, wie weet wat dan. De rest van de avond doe ik veel moeite om wakker en de hoofdpijn de baas te blijven. Ik luister en lees tot een uur of tien.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de Bass Communion box (Bass Communion), In The Eye Of The Storm (Roger Hodgson), A Token Of His Extreme (Frank Zappa), Rejoicing (Pat Metheny)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment