bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

24-03-2015

B-log: 21 t/m 27 maart 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 12:46

Vrijdag 27 maart:
Nu gaat de wekker om zeven uur. Vreemde week. Twee uur later zitten De Vrouw en ik bij de loog en de jater. Het gaat redelijk goed met mij; er is steeds meer ruimte om zaken op te pakken en mijn stemming blijft onder controle. Medicatie doet z’n werk, maar ik doe zelf ook veel. Probleem alleen zijn de bijwerkingen (slecht slapen, ’s nachts zwaar transpireren, diarree, seksueel). Advies van de jater: stoppen en een ander middel beginnen. Welnu, dat gaan we doen. Ik ga de sertraline stapsgewijs afbouwen. Wekelijks zal ik telefonisch contact hebben met de jater om te bekijken hoe de afbouw en de opbouw zal gaan verlopen. De behandeling bij de loog sluiten we af. Dag, Bram. Mijn dank is groot. Om kwart voor twaalf ben ik op de werkplek en om half zeven ben ik weer thuis. Moe. Zeer moe. Even denk ik dat het niet goed gaat, maar het gaat goed. De Vrouw heeft rabarbersap gemaakt, uiensoep gekookt, kaasbroodjes opgewarmd en lamsbiefstuk gebakken. Veel eet ik niet, maar het smaakt zeer goed. Ik lees nog wat en zo rond acht uur is er bezoek. Esther en Nico komen een avond bijkletsen en het is prettig en gezellig. Ik kan om half twaalf naar bed.
Muziek vandaag: geen.

Donderdag 26 maart:
Barst. Ik had de wekker gezet op half zes. Die ging nog af ook en ik deed nog heel even mijn ogen dicht. Nu ik ze weer open, is het kwart over zes. Te laat, dus. Gelukkig ben ik flexibel en kan ik wat schuiven met werktijd. Ik ben een half uurtje later op de werkplek en ga aan de slag. Er is weer veel te doen en weinig te beleven. Tussendoor loop ik een rondje buiten.

026 150326 Schaarsbergen 027 150326 Schaarsbergen

028 150326 Schaarsbergen 030 150326 Schaarsbergen

Half zeven thuis. De Vrouw heeft het eten klaar: zalmvissticks, sla en een schotel van chorizo, ui, peper, paprika en linzen. De Zoon vertelt over zijn ochtend in het Leo Kannerhuis; het is hem meegevallen en de behandeling/training gaat van start. Na de afwas lees en luister ik. Ik ben moe, merk ik. Zeer moe.
Muziek vandaag: Standards (Tortoise), Speaking Of Now (Pat Metheny Group)

Woensdag 25 maart:
Au, het is half zes. Opstaan, dus. En alweer niet erg. Op het werk haal ik de schade van de afgelopen dagen in. Veel weet ik te regelen en veel andere lijnen zet ik uit. Fijn. Echte pauze tussendoor komt er niet van, maar dat is niet erg. Zes uur weer thuis. Eten maken: de ovenhap van rode biet, rode ui, peer en witloof, met een salade van romasla, bosui, tomaat en komkommer, plus hamburger. Na opruimen is het tijd voor een kwartiertje 5-5-3 en ten slotte nog iets lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Fall In Love With The World (United Progressive Fraternity), Syndistruction (The Syn), A map Of The World (Pat Metheny)

Dinsdag 24 maart:
Pas half zeven gaat de wekker. Vanmorgen stappen we bij De Zoon in de auto. We hebben een tweede gesprek bij het Leo Kannerhuis. De training die De Zoon graag wil volgen, gaat niet door vanwege te weinig aanmeldingen, maar er is nu mogelijkheid om in een kleiner groepje en met meer individuele aanpak iets soortgelijks te doen. We zijn benieuwd. Het gesprek is goed en De Zoon gaat donderdagmorgen starten. Om elf uur zijn we weer thuis. Even wat koffie en dan ga ik aan de slag. Vandaag werk ik thuis. Ik handel allerlei mail af en werk een verslag of twee uit. Tussendoor belt de huisarts met de uitslag van de bloedtest: alles is goed, alleen is er een allergie voor honden (goh). Het betekent dat ik word doorverwezen naar maag-darm-leverarts en er dus een endoscopie aan zit te komen. Au. Om half vier ben ik in DokZuid, voor het afscheid van een gedragskundige met wie ik veel heb samengewerkt. Als ik om half zes thuis kom, bewerk ik eerst de foto’s en vervolgens ga ik eten koken: een tajine van kip met currykruiden, knoflook, ui, peper, paprika, courgette en postelein, met daarnaast een salade van romasla, bosui, komkommer, tomaat en Turkse schapenkaas. Om half acht aan tafel en dan happen we alles weg. Na het eten doe ik het rustig aan. Precies: lezen en luisteren.
Muziek vandaag: In The Orbit Of Ra (Sun Ra and his Arkestra), TNT (Tortoise), Jim Hall & Pat Metheny (Jim Hall & Pat Metheny)

025 150324 Leo Kannerhuis - Doorwerth

Maandag 23 maart:
Zo. Dit slaapt stukken beter. Na negen uur ben ik uit bed. Eerst maar eens koffie en de huishoudelijke dingen. Eind van de ochtend zoek ik alle paperassen voor de belastingaangifte bijeen en dat kost me nog geen uurtje en dan heb ik al het papierwerk van afgelopen jaar nog gesorteerd en gearchiveerd ook! We lunchen samen; De Vrouw is vandaag ook thuis. Ik begin met het sorteren en bewerken van de foto’s. Om half drie zitten we op de fiets. Mannetje Frits helpt ons in nog geen half uurtje de belastingaangifte te doen. Op de terugweg doen we een supermarkt en de Turkse winkel aan. Thuis lees ik de PROG uit en begin ik in Shell shocked – My life with the Turtles, Flo & Eddie, Frank Zappa, etc … (Howard Kaylan). Ik maak eten: stoemp van bataat met spek en andijvie, met daarnaast verse worst en een salade van romasla, komkommer, kiemen, paprika, bosui en rode rettich. Zeer goed. Na de dis gaan De Zoon en ik hardlopen. Deze week doen we nog een keer het 5-5-3 schema. Het kost moeite maar het lukt. Erna zie ik journaal en aansluitend bewerk ik alle foto’s. Morgen nog een laatste schifting en naamgeving. Vanaf tien uur lees en luister ik nog een uurtje.
Muziek vandaag: Kong’s Revenge (Inventionis Mater), Black Water (Bonnen), The Endless River (Pink Floyd), The Hobbit: An Unexpected Journey (original sound track), Storytone (Neil Young), … And I’ll Scratch Yours (various artists – play songs by Peter Gabriel), Visions (Gandalf), Hand.Cannot.Erase. (Steven Wilson) (op de hoofdtelefoon – wauw!), Imaginary Day (Pat Metheny Group)

Zondag 22 maart: van Corby (UK) naar huis
De wekker gaat rond half negen. Bij de ontbijttafel is het wat rustiger dan gisteren. We spreken Paul, James en Steve. Als we de koffers hebben gepakt, wachten we beneden in de lobby met Petter en Dagmar. De taxi is er en we nemen afscheid van alles en iedereen. Op het station treffen we Ian en Andrew. We bedanken hen voor de organisatie van een superweekend en dan stappen we de trein naar London in. Een uurtje later zijn we op luchthaven Luton en zonder problemen komen de veiligheidscontrole door. We kopen broodjes en wat te drinken. Het vliegtuig gaat om half vier en om iets over zes zitten we in de trein naar Amersfoort. Daar moeten we lang wachten op een overstap en het is al kwart voor acht als De Zoon verschijnt in het grillrestaurant op het Stationsplein in Apeldoorn. Er is shoarma en köfte en water. Nog weer een uurtje later zijn we thuis. De koffer pak ik uit, de was gaat aan en de rust is weer terug. Elf uur slaat de vermoeidheid zeer toe.
Muziek vandaag: Let’s Have Some Tea (The Muffin Men)

Zaterdag 21 maart: Moo-ah festival (2)
Geen wekker gezet. Om kwart voor tien zitten we aan het ontbijt. Het is zoeken naar een plekje en het voer is niet zo spectaculair was we hadden verwacht, maar we doen ons desondanks tegoed aan bacon and eggs en aan minimuffinz gevuld met blauwe bessen of de chocovariant. En dan? Gewoon weer terug naar bed. Om een uur zijn we beneden in de lobby. Steve en Suzan nemen ons mee naar een zaaltje en daar vindt een korte ceremonie plaats. Zij beloven trouw aan elkaar en wij heffen het glas daarop. Voorts trakteren ze bij de buren op een lunch. Ik hap een lichte pannini weg, maar niet voordat Giles en ik door Steffan enkele foto’s hebben laten maken die we gaan gebruiken voor de formele uitnodiging van ons verjaardagsfeest op 9 en 10 mei aanstaande. Eind van de middag wandelen we langs de Rockingham Road naar The Raven. Het programma loopt wat uit omdat er wat problemen zijn met de soundcheck. Niet erg. We vermaken ons. En dan zijn ze daar: The Muffin Men. Allemensen, als we dezelfde set en kwaliteit in mei ook krijgen, dan hoor je mij niet meer. Het is strak, speels, stevig en gewoon geweldig. Beetje dom dat de organisatie de beste band aan het begin van de avond neerzet. In de pauze ontmoeten we Tony en Kay en het is fijn om wat bij te praten. Bij de stand van G&S koop ik Kong’s Revenge (Inventionis Mater), Let’s Have Some Tea (The Muffin Men) en het boek Freak Out! My life with Frank Zappa (Pauline Beltcher). Het String Trash Project is een rustpuntje en klinkt al heel veel beter dan we tijdens Zappanale van ze hebben gehoord. Evil Dick & The Band Members mogen veel te kort spelen; hun Zappa- en Crimsonesque muziek ligt duidelijk niet zo heel goed bij de meeste bezoekers, maar ik vind het zeer vermakelijk. Dat kan ik niet zeggen van Zappatika, ook al spelen Jeff Hollie en Ike Willis mee. Het geluidsniveau is zo hard dat het ondraaglijk word. Al snel vluchten we de zaal uit. In de hal is het niet veel beter, dus gaan we. Een taxi brengt ons terug naar het hotel. Inmiddels is het half een geweest. Morgen op tijd op, dus bedtijd.
Muziek vandaag: The Muffin Men, String Trash Ensemble, Evil Dick & The Band Members, Zappatika (with Ike Willis & Jeff Hollie)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment