bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

27-03-2015

B-log: 28 maart t/m 3 april 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 13:02

Vrijdag 3 april:
Ik heb de wekker twee uur later dan anders gezet. Om kwart voor tien kom ik op de werkplek aan. Het is er heerlijk stil en ik kan er veel doen. Eind van de middag heb ik een telefonische afspraak met de jater. Op zich gaat het goed tijdens het afbouwen; ik voel me bij vlagen wel lusteloos en ik hen niet zo veel zin in van alles, maar ik wil geen terugval en doe mijn best op de ingezette weg verder te gaan. Bijwerkingen zijn nog steeds aan de orde; dunne poep is al anderhalve week wel minder. Jater adviseert volgende stap in het afbouwen van sertraline te doen. Gaan we doen en tot volgende week. Na een zestal uren werken ga ik weer naar huis. Onderweg koop ik Wolflight (Steve Hackett). Marja is even op bezoek. Een uurtje later eten we pizza’s. Ik ben verschrikkelijk moe, maar nog weer een uurtje later lopen De Zoon en ik toch onze twee keer zeven minuten. Het gaat lekker! Weer thuis lees en luister ik. Hang on to a dream lees ik uit en dan is het elf uur.
Muziek vandaag: Wolflight (Steve Hackett), Live in Rome (Steve Rothery Band)

Donderdag 2 april:
Vanmorgen op tijd bij de bushalte, maar is de bus meer dan twintig minuten te laat. Dat betekent dat ik ook later op de werkplek ben. Vervelend, maar het is niet anders. Ik compenseer het door weer veel te doen en af te handelen. Tussen de middag is er voor een moment even geen regen, hagel of sneeuw, maar ik heb (lees: neem) niet de gelegenheid om een rondje te wandelen. Om zes uur weer thuis. De Vrouw zet shoarma op tafel met broodjes, de groenteprak van gisteren, en een salade van wortel, tomaat en Turkse schapenkaas. Ik lees nog wat. Om half negen stappen we op de fiets. Lex was gisteren jarig en viert dit vanavond in het aloude café door een concertje te geven met Otis Blues. Altijd leuk. Zowaar, het geluid valt mee. Toch ben ik na een uurtje al erg moe. Ik houd het vol. Pas om kwart voor een zijn we thuis. Ik ga gelijk naar bed.
Muziek vandaag: geen

Woensdag 1 april:
In tegenstelling tot wat ik overal heb lopen verkondigen – dat ik, omdat ik afgelopen weekend een uur minder weekend heb gehad omdat de klok een uur vooruit ging, vandaag een uur later zou beginnen -, gaat de wekker gewoon om de vaste tijd. Alles voorspoedig en ik ben zelfs zeer vroeg op de werkplek. Vandaag ook weer van alles, inclusief een klus in een andere locatie. Er komt nog veel meer aan. Leuk, zeer divers en gevarieerd, interessant, mooi. Toch ben ik bang dat ik het overzicht kwijt raak. Af en toe maar eens rust nemen en me goed concentreren door me af te zonderen in een kleine werkkamer. Geen pauze vandaag. Om zes uur thuis. Eten maken: een groentepruttelpot van ui, broccoli, wortel en aardpeer met de kerriesaus van gisteren. Ernaast braad ik varkenshazen en serveer ik de beroemde bootjes van witlof, rode paprika en blauwe kaas. Om acht uur is het op en opgeruimd. Buiten is het net even droog, dus kunnen De Zoon en ik twee keer zeven minuten hardlopen. Wederom gaat dat zonder problemen. Thuis kan ik nog heel even iets lezen zonder te luisteren.
Muziek vandaag: The Diary (The Gentle Storm)

Dinsdag 31 maart:
Nou, van slapen komt niet zo heel veel. Ik ben vaak en lang wakker. Toch sta ik goed op. Het stormt. Er ligt een boom dwars over de weg, vandaar dat ik later op de werkplek ben. Daar is veel te doen, maar geen spektakel. Eind van de middag geef ik een instructie in een locatie elders en dat is altijd mooi om te doen. Om zes uur ben ik thuis. De Vrouw serveert gehaktballen met broccoli, kerriesaus en wortelsalade. Dan heb ik nog ruim de tijd om te lezen en te luisteren.
Muziek vandaag: Time Machine – Live in Cleveland 2011 (Rush)

Maandag 30 maart:
Niet heel goed geslapen. Hopelijk gaat dat beter als ik andere medicijnen heb. Vroeg op, maar de bus is laat. Op de werkplek valt het me mee met de drukte, dus kan ik veel doen. Tussen de middag even een rondje buiten.

034 150330 Schaarsbergen 035 150330 Schaarsbergen

Aan het begin van de middag heb ik telefonisch contact met de huisarts. Ik leg de situatie voor en we spreken af dat ik de brief van de MDL-arts onderschep en het onderzoek tot nader order uitstel. En om zes uur ben ik thuis. Eten maken: een lasagne van gehakt, tomaten en ui met courgette als lasagnebladen. Ernaast salade van veldsla, komkommer, paprika en bosui. Plus verse ravioli gevuld met kaas. Om kwart voor acht zitten we aan tafel en eten we alles op. Het is al bijna helemaal donker als De Zoon en ik gaan hardlopen: twee keer zeven minuten met twee minuten pauze tussendoor. En het gaat me wonderwel gemakkelijk af. Tuurlijk ben ik moe, maar dat is snel voorbij. Nog iets lezen en luisteren en op tijd proberen te slapen. Het was een boven verwachting goede dag. In mijn hoofd is het rustig en ik kan en wil op dezelfde voet als hiervoor verder.
Muziek vandaag: With Us Until You’re Dead (Archive), Rei Momo (David Byrne), It’s All Around You (Tortoise)

037 150330 groentelasagne

Zondag 29 maart:
Ik ben om negen uur wakker en uit bed. Gisterenavond de wekker al een uur naar voren gezet, vandaar. Koffie, was vouwen, lezen. Dan mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal.

031 150329 langs het kanaal 032 150329 langs het kanaal

Nog meer koffie en ik lees Kaylans uiterst vermakelijke boek uit. Dan de zondagbrunch. Ik voel weer druk op mijn hoofd, soms steken die pijnlijk zijn. Ik wil me niet laten meeslepen door een tegenvaller, maar juist doorgaan op de ingeslagen weg naar herstel. Wil me niet moedeloos opstellen, maar het vooruitzicht op medicatie afbouwen en andere weer opstarten, met alle mogelijke bijwerkingen van dien, is niet echt bemoedigend. Nou ja. Het regent nogal heftig, dus niet hardlopen, maar na de huishoudelijke klusjes de foto’s van vorig weekend op de webstek zetten, lezen in Hang on to a dream – The story of The Nice (Martyn Hanson) en de pruttelpot van vanavond maken: een tajine van klapstuk, ras-el-hanout, ui, peper, knoflook, courgette en bouillon. Bijgerecht is schorseneren in kaassaus en bietensalade met ei en dille. Na het eten ben ik weer moe. Lezen en luisteren dus. Tot het bijna tien uur is.
Muziek vandaag: When Loud Wheather Buffeted Naoshima (David Sylvian), Hommage à Piazolla (Gidon Kremer), Gávcci Jahkejuogu (Mari Boine), Point Of Order (Bill Laswell), Radioaxiom – A Dub Transmisssion (Jah Wobble & Bill Laswell), Dress To Dig (Hell’s Kitchen), 2646+COMFORTZONE (Beardfish), One Quiet Night ( Pat Metheny)

033 150329

Zaterdag 28 maart:
Kwart over acht ben ik echt wakker en moet ik eruit. Douche, was, vaatwas, krant, koffie. Dan een rondje boodschappen. De bioshop, markt, twee supermarkten en de Turkse winkel. Thuis koffie en lunch. Er is druk op mijn hoofd en ik voel me wat opgejaagd. Ik lees. Eind van de middag is het even droog en fietsen De Vrouw en ik naar Zwager en Schoonzus om afscheid te nemen van zijn Schoonmoeder. Neef groeit goed en laat van zich horen. Half zeven liggen thuis de kipvleugels in de grill. Ik maak er een fikse salade bij. Na het eten is het weer flink nat buiten, dus stellen we het hardlopen uit. Ik zie journaal en lees aansluitend.
Muziek vandaag: Discretion (Fripp & Travis), Voyagers (Steve Howe & Paul Sutin), Kong’s Revenge (Inventionis Mater), Let’s Drink Some Tea (The Muffin Men), Hidden (Jungle By Night), New World (Dave Kerzner)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment