bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

01-05-2015

B-log: 2 t/m 8 mei 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 07:12

Vrijdag 8 mei: Gatley & Stockport
Ik ben vroeg op. In de keuken ben ik even alleen. Giles maakt breakfast met toast en cheese. Om een uur of negen is Ged er; hij komt de feesttent brengen. Met z’n vieren zetten we die op. Het is nogal een werkje, maar het is zeer zonnig en dus niet erg. Aan het van de morgen gaan we met Ob mee naar Stockport. Het is nog geen twintig minuten met de auto. We vliegen over de overdekte markt, bestellen daar kaas en gaan dan een lunch gebruiken in Arden Arms. Op de terugweg lopen we nogmaals langs de kaasboer en vervolgens een supermarkt. Net als we in de auto zitten, gaat het regenen. Dat is niet erg. In de middag bereiden we namelijk het feest voor. Emile en Cynthia zijn er weer om te helpen met eten klaarmaken. Daarnaast richten we de tent in. Avondeten? Fish ‘n’ chips zijn zo gehaald. Halverwege de avond, als het schemert, maak ik met Ob en Geoff nog een avondwandeling langs het park.

Donderdag 7 mei: naar Stockport
Mijn wekker gaat om de gebruikelijke tijd: iets voor half zes, dus. Dat is niet vroeg voor mijn doen, want op een normale werkdag sta ik ook om half zes op, maar vandaag is geen normale werkdag. We gaan op reis. Eerst wat klusjes en koffie. Dan de krant en nog meer koffie. Dan de laatste dingen bij elkaar zoeken en in de koffer pakken. Ten slotte iets eten, nog wat meer koffie en … om kwart over acht lopen we naar de bus. Aloha!
De overstap op het station is ruim; we hebben de trein van iets na negenen en zijn om half elf op Schiphol. Alles verloopt voorspoedig: we checken onze koffers in en komen zelfs door de douane en veiligheidscontrole heen. Daarna hebben we nog wat tijd om koffie te nemen en om 12.35 vliegen we. Kennelijk hebben we de wind mee of zo, want nog vóór 12.30 uur landen we op Stockport. Giles staat ons op te wachten als we naar buiten komen en om half twee betreden we zijn huis in Obshire. Er is allemachtig veel te bespreken en hij serveert ons een lunch. In de middag maken we een wandeling met de hond Geoff door Gatley (vandaag zijn er landelijke verkiezingen en Ob moet stemmen in een schoolgebouw) en een park aan de rand ervan. Als we terugkomen, ontmoeten we de Oblings: Janice, Millie & Jack. Ook hebben we sms-contact met Emile & Cynthia; zij zijn vanmorgen vroeg al geland en zitten in een hotel even buiten Gatley. Ob en ik halen ze bij hun hotel op. Dan is het tijd voor cadeaus. De Vrouw heeft glazen bierpullen bewerkt door er de kop van ene meneer Zappa op te zoutzuren, Ob krijgt zijn alohapak, er zijn sieraden voor Janice en Milly, voor Jack is er een shooting-and-terror-for-Jackage-game, de hond ontvangt een MsPinky en voor alles en iedereen delen we Nederlandse chocolade, snoep en koeken uit. Ik word enorm verrast met een ingelijste Britse persing van Chunga’s Revenge (Frank Zappa) en een heuse bowler hat! Dan maakt Ob eent curry. Hij gebruikt een soort elektrische kruiden/specerijen-hakker (die op een koffiemolen lijkt) (Tefal) en ik wil ook zo’n ding. Het is vol in de keuken. Niet alleen door alle personen, maar vooral ook doordat het gemarineerde vlees voor de barbecue van zaterdag op het aanrecht staat en de familie Ob er een ietwat ander opruimidee op nahoudt dan in huize bazbo. De curry is verdomd goed en ’s avonds schuiven we in de lokale pub The Horse & Farrier bij Jim en Paul aan tafel aan om hen te ondersteunen bij de pubquiz. We hebben een paar vragen nog goed ook. Na elven zijn we thuis en gaan we naar bed. We mogen slapen in de echtelijke bedroom en het echtelijke bed.
Muziek vandaag: Arvo Pärt – Works For Violin And Piano And For Piano Solo (Ursula Schoch & Marcel Worms), het derde plaatje van Gathering The Threads – Fifty Years Of Stuff (Judy Dyble)

Woensdag 6 mei:
De wekker gaat. Ik word wakker. Of niet? Ik denk dat ik wakker word. Nee, ik word niet wakker. Toch wel. Snel uit bed. Dan ben ik wakker. Ik ben wakker. Op de werkplek doe ik heel veel en ik weet alles wat ik had gepland om af te krijgen, af te krijgen. Halverwege de middag loop ik ook nog een half uurtje buiten. Ik ben om half zeven thuis. Mijn bestelling Gathering The Threads – Fifty Years Of Stuff (Judy Dyble) is gearriveerd. Eerst de dis die De Vrouw heeft gemaakt opeten (schotel van rookworst, ui, prei, paksoy, chinese kool en peper) en dan hardlopen. Ha, het rondje langs de ringweg gaat ons goed af. Ik douche, pak koffers in, doe nog meer voorbereidingen en dan kan ik nog heel even zitten, lezen en luisteren. Vakantie!
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes van Gathering The Threads – Fifty Years Of Stuff (Judy Dyble)

180 150506 181 150506 Schaarsbergen

182 150506 Schaarsbergen 183 150506 Schaarsbergen

Dinsdag 5 mei: Bevrijdingsdag
Zowaar, half acht stap ik uit bed. En ik hoef niet eens naar de werkplek. Ik heb het een en ander op het lijstje staan voor vandaag. Om half elf heb ik al twee supermarkten gedaan. De Vrouw is werken en de zon schijnt. Ik maak de rest van het terras en het pad in de achtertuin schoon met de hogedrukreiniger. Inmiddels is het minder zonnig. Sterker nog, af en toe valt er water uit de lucht. Tussendoor is De Vrouw thuis en lunchen we. In de middag pak ik koffers in, strijk ik, draai ik een was en geef ik planten water. Ook kook ik bamisoep die we om half zeven op hebben. Vlak na het eten voel ik plots een ‘knal’ in mijn kop. Een pijnscheut. En nog een. Is alles nog in orde daarboven? Na een paar minuten lijkt het erop. Ik heb het wel ’s vaker. Schrikken. ’s Avonds ontspan ik met lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Amazing Grace (Rick Wakeman), Trilogy (Emerson Lake & Palmer) (2015 Deluxe Edition), Wind And Wuthering (Genesis), Main Course (Bee Gees), Judgement (Anathema), Camembert Electrique (Gong) (2015 remaster), A Fine Day To Exit (Anathema), A Natural Disaster (Anathema), Live at The Marquee – August 10, 1971 (King Crimson), het plaatje dat met de PROG meekwam

175 150505 lente langs het kanaal

176 150505 lente 177 150505 tuin aan kant

179 150505 alles voor de vakantie gedaan 178 150505 ontspannen voor vakantie

Maandag 4 mei:
Het gaat goed, ondanks dat ik weinig tot niet geslapen heb. Buiten schijnt de zon en de temperatuur is aangenaam. De bus vanaf het Willemsplein is laat, maar dat maakt me niet zo veel uit. Op de werkplek is het redelijk rustig, dus kan ik zeer veel doen (lees: alles overdragen voor de vakantie). Tussen de middag loop ik een rondje buiten langs het landgoed Warnsborn. En om zes uur ben ik thuis. De Vrouw heeft het eten klaar. Een rijstschotel met paksoy en daarnaast een fruitsalade. Nog vóór de Dodenherdenking lopen De Zoon en ik onze vier keer vijf minuten hard door het zonnetje. De route is nu helemaal de ring van De Maten en dat kan precies. Als ik terugkom, heb ik het warm. Heel warm. Dat wordt luchtiger loopkleding zoeken. Ik handel nog mail af, lees Freak Out! – My Life With Frank Zappa (Pauline Butcher) (eindelijk) uit en luister tot het half twaalf is geweest.
Muziek vandaag: Minstrel In The Gallery (Jethro Tull) (2cd+2dvd box)

Zondag 3 mei:
Ik ben weer eens vroeg wakker. Slapen lukt nog altijd niet zo heel goed. Rond kwart voor negen heb ik koffie gezet, de vaatwasser uitgepakt en de was gevouwen. Ik handel weer wat mail af, poets de plee en halverwege de ochtend ga ik naar buiten voor mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Thuis nog wat koffie en brunch. Begin van de middag fietst Het Hele Gezin naar het centrum om verscheidene boodschappen te doen. Aan allerlei winkels brengen we een bezoek, waaronder een klerenwinkel alwaar ik een nieuwe broek koop; van de vorige had ik na één week al de rits gemold, vandaar. Daarnaast betreden we schoenenwinkels, gameshops, een warenhuis en bazarachtige uitspattingen. We schuilen zelfs even in een stadscafé en pikken daar wat liedjes van The Bottles mee. Vijf uur zijn we weer thuis. Een moment zitten en opruimen en dan ga ik eten maken. Kipvleugels in de oven, een half uur later de restanten van de afgelopen twee dagen erbij in en een salade van komkommer, bosui, tomaat en appel. Goehoed! De rest van de avond doe ik nog wat mailgedoe en lees en luister ik. Vandag lukt van alles, maar ik merk dat mijn hoofd zó vol zit, dat ik echt maar een ding tegelijk kan. Wil ik allerlei stress en spanning voorkomen, dan zal ik rust moeten bewaren en me volledig concentreren op datgene waar ik nu mee bezig ben en dán pas storten op het volgende.
Muziek vandaag: Cenotaph (Bass Communion), Discretion (Travis & Fripp), A Scarcity Of Miracles (Jakszyk, Fripp & Collins), Who’s Afraid Of The Boogiemen? (Blue Grass Boogiemen), Selling England By The Pound (Genesis), A Trick Of The Tail (Genesis), Moving (Bugge Wesseltoft – New Conception Of Jazz), The 1999 Party (Hawkwind)

152 150503 153 150503 langs het kanaal

155 150503 langs het kanaal 157 150503 langs het kanaal

159 150503 Apeldoorn - gevel met bakkerij 160 150503 The Bottles in het Stadscafé

Zaterdag 2 mei:
Al voor zeven uur ben ik beneden. Ik heb geslapen, maar onrustig en bij vlagen ook weer veel wakker geweest. Eerst gebruikelijke weekendklussen en koffie. Dan zit wat achter de pc voor mail- en ander verkeer. Half negen op de fiets naar het politiebureau om aangifte te doen van misbruik van mijn persoonsgegevens. Erna bezoek ik de biowinkel, de markt, de toko en de supermarkt. Thuis snel koffie en dan weer naar een andere supermarkt en de Turkse winkel. Buiten is het inmiddels zeer aangenaam en de laatste bak koffie drinken we buiten in de zon. Vervolgens is er de zaterdagbrunch. In de middag zijn Marja en Robert er ook even en in de zonnige achtertuin verkneukelen we ons alvast op het komende weekend en de week erna. Eind van de middag maak ik het avondeten: moussaka en een salade van komkommer, bosui, augurk en wortel. Erbij drinken we bubbeltjeswijn. Zonder alcohol. In de avond kom ik tot rust aan de keukentafel. Precies: ik lees en luister. Niet eens heel laat, vlak voor ik naar bed ga, zit ik nog even aan de pc. Er is mail. Ik had iets naar de website van Judy Dyble gestuurd; er is geld van onze Paypal-account afgehaald, maar ik had nog geen bericht van het bedrijfje of mijn bestelling wel is doorgekomen en de boel is verstuurd. Nu krijg ik antwoord: van mevrouw Judy zelf. Bijzonder.
Muziek vandaag: Arvo Pärt – Works For Violin And Piano And For Piano Solo (Ursula Schoch & Marcel Worms), The Deform Variations (Adam Holzman), Belighted (iamthemorning), Kong’s Revenge (Inventionis Mater), Let’s Have Some Tea (The Muffin Men), The Diary (The Gentle Storm), Space Ritual (Hawkwind), Hall Of The Mountain Grill (Hawkwind), The Making of The Grand Experiment (dvd) (Neal Morse Band)

142 150502 vogelzaad bij de bioboer 143 150502 En wat zien we in Repop

144 150502 146 150502 pismanie in de Turkse winkel

148 150502 151 150502 moussaka

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment