bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

16-05-2015

B-log: 16 t/m 22 mei 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 08:15

Vrijdag 22 mei:
… waardoor vroeg opstaan lastig is. Zeker ook omdat ik niet zo heel goed geslapen heb. Maar buiten is het zonnig en lekker. Ik ben vroeg op de werkplek en weet daar veel werk te verrichten. Aan het eind van de dag ben ik weer helemaal bij en heb ik ook nog een boel extra gedaan. Tussendoor loop ik een rondje buiten. Om zes uur ben ik thuis. Ik heb me helemaal voorbereid op een zeer rustig weekend, waarin (bijna) niets hoeft en waarin ik weer wat kan bijtanken; ik ben namelijk heel erg moe. Als ik binnenkom vertelt De Vrouw dat we die avond weggaan. Reinier heeft ons kaartjes voor de schouwburg gegeven. Het kost me heel veel moeite om de omschakeling te maken. Aanvankelijk lijkt het me niet te lukken, maar ik wil me niet laten leiden door spanning en angst. Ik heb hoofdpijn, druk op de kop, het gevoel dat ik ieder moment weer kan huilen; het gaat ook gewoon niet goed. Het hele idee moet ook gewoon even bezinken. Daarnaast staat er een telefoon of tablet op tafel die luid een film afspeelt. Het geluid doet me weer zeer aan mijn hoofd.
De Vrouw heeft een viscurry gemaakt met zalm. Die is heel lekker, maar ik kan niet veel eten. Als we om kwart over zeven op de fiets zitten, is het al wel rustiger. We halen de kaartjes op bij Reinier; hij wil vanavond graag uitrusten na een drukke week (hij wel). In de grote zaal van ons lokale theater zien we de voorstelling Teerling door Claudia de Breij. Voor mij geen dijenkletser of onderkaak-op-de-grond-laten-valler, maar alleszins best mooi, kwalitatief prachtig en het toont de artiestes grote veelzijdigheid. En: het ontspant me. Om elf uur zijn we weer thuis. Ik lees de krant en ga naar bed.
Muziek vandaag: geen.

150522 017 Schaarsbergen 150522 019 nieuw vriendje in Schaarsbergen

150522 021 Schaarsbergen Warnsborn 150522 023 Schaarsbergen

Donderdag 21 mei:
Zowaar. Ik ben om kwart voor zes beneden. Niet dat ik zo vroeg op moet, niet dat ik zo fijn opsta. Integendeel, de ’taxi’ gaat pas om acht uur, ik heb niet veel geslapen en de wekker wekt me ruw uit de laatste diepe ruk. Vroeg in de ochtend bereid ik me rustig voor op de dag van vandaag en werk zowaar iets aan deze webstek bij. Ik wandel naar de snelweg, rijd met een collega mee naar Arnhem en ben om half negen op de werkplek. Op zich gaat het goed vandaag. Ik heb me voorgenomen dat alle spanning en onzekerheid in het werk me niet gaat raken; ik red het dan ook goed. Wel is het af en toe schrikbarend hectisch en loopt mijn hoofd om van verschillende klussen en ad-hoc-zaken die spelen. Tussen de middag loop ik een rondje buiten. In de middag spreek ik een van de kwaliteitsmensen voor wie ik veel werk doe. We hebben het over de ontwikkelingen in de organisatie, over de onzekere tijden voor iedereen en onze bevindingen. Mocht hij een overstap maken, dan denkt hij aan mij. Fijn. Vandaag werk ik tot zes uur en aansluitend gaan we met het team en de kwaliteitsmensen voor wie we werken een hapje eten in een sjieke tent in Oosterbeek. Het eten valt wat tegen, maar het gezelschap is goed. Tien uur loop ik in Apeldoorn over straat naar huis en pas om half twaalf lig ik in bed…
Muziek vandaag: Arvo Pärt – Complete Works For Violin And Piano And For Piano Solo (Ursula Schock & Marcel Worms)

150521 014 Matenpark 150521 015 Matenpark

150521 016 Schaarsbergen

Woensdag 20 mei:
Slapen gaat redelijk, maar ik ben ook veel wakker. Vanmorgen weer op tijd op de werkplek. Al snel kruip ik in een klein kamertje en kan ik zeer veel doen en bijwerken. Tussen de middag loop ik een rondje door het bos. Uiteindelijk ben ik om half zeven thuis. De Vrouw heeft al voorwerk voor het eten gedaan. Ik hoef slechts aardappels te schillen, in bouillon aan de kook te brengen, prei te reinigen en toe te voegen, te pureren, rookworsten te snijden en mee te warmen, en dan is de aardappelpreisoep klaar. De Vrouw is inmiddels thuis en we spreken over de spanning die ik momenteel voel. Ik heb een concept mail naar de jater geschreven; die gaat vanavond laat de deur uit. De soep is goed, het hardlopen gaat lekker en het toetje erna is ook weer fijn. Ik lees en luister nog iets en ga toch vroeg naar bed.
Muziek vandaag : A Spark In The Aether (The Tangent), On Lonely Towers (Barren Earth)

150520 011 Schaarsbergen 150520 012 Schaarsbergen

150520 013 AD

Dinsdag 19 mei:
Wilde ik gisteren nog ergens vermelden dat het tegenwoordig goed gaat met slapen; dat ging vannacht wel anders. Toch is het oké als ik eenmaal op ben. Op de werkplek kan ik verschrikkelijk veel doen. Alle achterstallige klussen zijn aan het eind van de dag bijna weggewerkt. Het lucht op. Toch is er ook weer wat spanning. Aan mijn coach mail ik het volgende. ‘Ik merk dat ik behoefte krijg aan een gesprek, waarin je me het vuur weer na aan de schenen legt. Er zijn wat ontwikkelingen op het gebied van mijn klus/contracturen en ik merk dat er weer druk/spanning op mij komt. Niet goed. […] Vanaf 13 mei lopen er drie (3!) vacatures […]. Ik ben niet voorgedragen. Volgens P&O “omdat er een vakgerichte HBO-opleiding wordt gevraagd. Deze heb je niet.” In de vacature zelf staat: “Om wederzijdse teleurstellingen te voorkomen, vragen wij alleen te reageren indien je aan alle functie-eisen voldoet.” Nu heb ik een HBO-opleiding, maar geen vakgerichte; aan de andere kant heb ik wel veel ervaring in de (secretariële) ondersteuning van een regiomanager. En weet je wat ik merk? Dat ik er helemaal geen zin in heb. Ik wil er niet van wakker liggen. Ik wil graag hard werken en veel doen en betekenen, maar ik wil ook de rust en de zekerheid. Ik wil ook graag ontwikkelen en beter worden, maar niet met de gekte/drukte/jachtigheid van vandaag de dag. Ik wil steeds meer genieten van de dingen die ik doe en die wil ik dan ook voor de volle 100% doen en ondergaan, … verhip, het lijkt wel mindfoolishness.’ Over twee weken spreken we elkaar. In de tussentijd kan ik mooi onderzoeken wat er zoal gevraagd wordt in vacatures. Om half zeven ben ik weer thuis. De Vrouw heeft de bamisoep klaar. (De woordvoorspeller op mijn mobiel voorspelt nu al hele zinnen.) Die smaakt. Na het eten blijf ik aan de keukentafel zitten om te lezen en te luisteren. Tussendoor serveer ik het nagerecht: de extra taart die ik gisteren heb meegenomen. Aan het eind van de avond lees ik (eindelijk) de PROG uit, begin ik (eindelijk) in Wijsneus in de keuken (Julian Barnes) en beantwoord ik nog wat mail.
Muziek vandaag: Teide 2390 (Nosound), Of Time & Stars (Hawkwind)

Maandag 18 mei:
… want vanmorgen gaat de wekker weer iets voor half zes. Ik voel me rustig en opgewekt als ik iets na achten de werkplek betreed. Ook hier volop felicitaties; de verjaardag is nog niet afgelopen. Ik trakteer op taart(en) en mag alle aandacht in ontvangst nemen. Tussendoor is er ook veel drukte om bij te lezen en te werken. Het lukt me om gedurende de dag het overzicht terug te krijgen. Aan het begin van de middag loop ik een rondje. Uiteindelijk heb ik aan het eind van de dag veel voor elkaar gekregen. Om half zeven ben ik thuis. Ik maak een lasagne van courgetteplakken, rundergehakt, ui, knoflook, gezeefde en snoeptomaten, met voor De Zoon wat pasta erbij en voor ons allen parmesan. En natuurlijk sla van komkommer, bosui, wortel, appel en dergelijke. Pas tegen acht uur zitten we aan tafel en om iets voor negen lopen De Zoon en ik onze vier keer vijf minuten hard. Daarna nog even iets lezen en luisteren en is het weer welletjes geweest.
Muziek vandaag: Just Another Band From LA (Frank Zappa), A Fine Day To Exit (Anathema), het derde plaatje van Gathering The Threads – Fifty Years Of Stuff (Judy Dyble)

1501518 10 1501518 11

150518 009 Schaarsbergen Warnsborn 150518 010 Schaarsbergen Warnsborn

Zondag 17 mei: 50
Nog voor acht uur ben ik uit bed. Slapen gaat de laatste tijd redelijk; toch moet ik er vroeg uit. Eenmaal beneden doe ik wat gebruikelijke zondagmorgenklussen. Halverwege de ochtend wandel ik naar buiten voor mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Ik prepareer een lunch, we nemen nog een koffie, zetten spullen klaar en nuttigen die lunch. Tussendoor weet ik alle foto’s te bewerken en het gras te maaien. Om twee uur kan het kliekjesfeest beginnen. Het lijkt wel of ik al anderhalve week mijn verjaardag aan het vieren ben. Er is nog redelijk veel volk, de meeste tijd is iedereen in de tuin, Lex en Hans zingen hun Bottlesliederen en ik vind het vanmiddag helemaal geweldig. Kwart over zes ruimen we op en om acht uur zijn we klaar en hebben we ook al een hap gegeten (inderdaad: de kliekjes). We kletsen wat na en ik lees en luister aan de keukentafel. Vroeg naar bed…
Muziek vandaag: Arvo Pärt – Complete Works For Violin And Piano And For Piano Solo (Ursula Schock & Marcel Worms), The Deform Variations (Adam Holzman), Spirits (Having Flown) (Bee Gees), Benja (Amsterdam Klezmer Band), The Rough Guide To The Music Of Hawaï (div), het bonusplaatje dat meekwam met 1974-1979 (Bee Gees), Let’s Have Some Tea (The Muffin Men), Pale Communion (Opeth), The Ghosts Of Prypiat (Steve Rothery), het tweede plaatje van Gathering The Threads – Fifty Years Of Stuff (Judy Dyble)

150517 003 150517 004 langs het kanaal

150517 005 langs het kanaal 150517 006 langs het kanaal

Zaterdag 16 mei:
Wakker om zeven uur, een half uurtje later ben ik uit bed. Koffie, de was, de blogs. Dan nog meer koffie en de krant. Vervolgens een ronde boodschappen langs de markt, de biowinkel, de grote nieuwe Turkse winkel in het centrum en een andere supermarkt. Aansluitend met De Vrouw naar nog een Turkse winkel en nog een supermarkt. En maar weer koffie. Het is grijs en koud buiten en het regent af en toe lichtjes. Dan lunch. En nogmaals naar een supermarkt, voor wat doosjes bier en de laatste dingetjes. Het laatste stukje van de middag zit ik aan de keukentafel en lees ik de kranten van de afgelopen negen dagen. Ik maak een groentecurry en een salade en bak pepersteaks. Die eten we op (goh). Na het eten gaat De Vrouw foto’s in de woonkamer hangen. Foto’s van mij, welteverstaan. Ik hang een paar slingers op en begin met het bewerken van de foto’s van de vorige week. Het schiet (niet) op. Aan het eind van de avond ben ik (nog niet) op de helft. Aan het eind van de avond schiet me ook te binnen: ik heb helemaal vergeten om te gaan hardlopen. Oei. Maandag dan maar weer en hopen dat ik het ritme en de afstand weer kan oppakken. Helemaal aan het eind van de avond hoor ik dé plaat nog en dan ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Arvo Pärt – Complete Works For Violin And Piano And For Piano Solo (Ursula Schock & Marcel Worms), Time (Steve Howe), The Deform Variations (Adam Holzman), Children Of The World (Bee Gees), Judgement (Anathema), Camembert Electrique (Gong), het eerste plaatje van Gathering The Threads – Fifty Years Of Stuff (Judy Dyble), Day Trip (Pat Metheny with Christian MacBride & Antonio Sanchez), Waka/Jawaka (Frank Zappa), Prog Fusion With Balls (Chato!), Technicions Of The Sacred (Ozric Tentacles), Hand. Cannot. Erase. (Steven Wilson)

DSC_0140 DSC_0143

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment