bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-05-2015

B-log: 23 t/m 29 mei 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 07:04

Vrijdag 29 mei:
Niet zo veel en goed geslapen, maar als ik op ben, is het oké. Heel op tijd ben ik op de werkplek. Daar is het zeer stil en rustig, dus kan ik mooi volgens schema werken en nog wat meer doen ook. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. En om zes uur ben ik weer thuis. De Vrouw heeft spaghetti met tonijn en peper en wilde spinazie in room, met salade van krulsla, komkommer en kertomaatjes. Zeer goed en zeer snel weg. Ik lees iets. Eigenlijk willen we hardlopen, maar het regent nogal hard. Morgen dan maar? Als het er maar van komt. Aan de pc voorzie ik weer wat foto’s van een naam en ik zet ze op de webstek. (Ik ben al tot en met de dinsdag. Nog slechts drie fotodagen te gaan…)
Muziek vandaag: het tweede plaatje van Merlin Atmos (Van Der Graaf Generator), The Hidden Tower (Barren Earth), Electro Shock Therapy (Barracuda Triangle)

150529 060 Schaarsbergen Warnsborn 150529 061 Schaarsbergen Warnsborn

150529 062 Schaarsbergen Warnsborn 150529 063 Schaarsbergen

Donderdag 28 mei:
Vroeg de deur uit hoef ik nietb vanmorgen, maar toch sta ik op de gebruikelijke tijd op. Ik neem koffie en bewerk. Hog wat vakantiefoto’s. Half acht wanfel ik naar de carpoolplaats en om half negen ben ik ter werkplaatse. Een vrij hectisch dagje wordt het. Toch kan ik veel doen. Een van de dingen is een mail naar de bedrijfsarts, met wie ik over anderhalve week een grsprek heb. Een preventief consult, noemen we het maar. Geen pauze vandaag en om zes uur thuis. De Vrouw heeft het voorwerk voor het eten al gedaan. Ik bak gehakt rul, voeg gesnipperde knoflook toe, in blokjes gehakte courgette, paprika en peper, dan gewassen en gesneden paksoy, gekookte zoete aardappel, chilipoeder, paprikapoeder, een blik tomatenblokjes en ten slotte wat gesnipperde bosui. Nog geen half uur later zitten we aan tafel. Net als het goed weggegeten en opgeruimd is, komt een meneer van een dakdekkersbedrijf. Hij neust rond, beantwoordt vragen en zal ons spoedig een offerte sturen. Fijn. De rest van de avond lees en luister ik, plus ik doe nog wat aan de vakantiefoto’s. En iets na tien uur lig ik weer in bed.
Muziek vandaag: het derde plaatje in de verzameling The Real Henry Mancini (Henry Mancini), Cover Version (Steven Wilson), het eerste plaatje in de verzameling The Real Harry Nilsson (Harry Nillson), het eerste plaatje van Merlin Atmos (Van Der Graaf Generator)

150528 059 chiliachtigiets

Woensdag 27 mei:
Wederom bij vlagen diep geslapen, maar ook wakker geweest. Nou ja. Eenmaal uit bed is het prima. Vanmorgen op de werkplek schiet ik goed op. Ook heb ik een evaluatie van mijn eerste jaar in het team. Uitkomst: bijzonder jaar, ik wil het niet de hele tijd hebben over ziekte maar mijn jaar stond natuurlijk wel in het teken ervan, ik leer nog altijd veel van werken in een team, al vraag ik me wel af of het echt iets voor mij is, soms kom ik nonchalanter over dan ik ben, wil onderzoeken hoe ik mijn eigen stijl kan blijven houden te midden van de teamafspraken en hoe perfect willen we het allemaal hebben? Tussen de middag loop ik een rondje buiten. In de middag werk ik alleen in een kamertje en dan schiet ik nog meer op. Om half zeven sta ik in de keuken en begin ik het avondeten te maken. De ovenschotel van rode ui, rode biet, peer, walnoot en honing, met daarnaast varkenshaas en een salade van wortel, komkommer, krulsla, bosui en tomaat. De Vrouw vertelt onder het eten over de voortgang van de dakdekkers: ze heeft contact gehad met enkelen en in deze paar dagen komen er een stuk of wat om te kijken, zodat ze spoedig offertes aan kunnen leveren. Om acht uur is de avondmaaltijd op en opgeruimd en zijn De Zoon en ik klaar voor ons rondje hardlopen. Het gaat uitstekend, maar als we terug zijn, ben ik enorm moe. Ik wil en kan niet veel meer dan nog iets lezen en luisteren. Het is niet ver na tien uur als ik naar bed ga.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de verzameling The Real Henry Mancini (Henry Mancini), Electro Shock Therapy (Barracuda Triangle)

150527 054 Schaarsbergen 150527 055 Schaarsbergen

150527 056 hardlopen 150527 058 Matenpark

Dinsdag 26 mei:
Bam. Wakker. De wekker gaat. Ik zet ‘m uit. Wil verder slapen. Vannacht veel wakker geweest. Toch ook diep geslapen. Eruit dan maar. Op zich gaat alles wel voorspoedig vanmorgen. Op de werkplek kan ik veel doen en bijwerken. Er ligt nog weinig achterstalligs. In de middag heb ik werkoverleg met de leidinggevende. We spreken af dat mijn boventallige uren tot 1 november blijven bestaan. Ik dien uiterlijk 15 juni een plan in waarin ik vertel welke stappen ik ga zetten, welke acties ik onderneem en wat ik van de organisatie nodig heb. Bijvoorbeeld: oriëntatiebureau inzetten. Dat plan stellen we schriftelijk vast. Ook ga ik in gesprek met de bedrijfsarts. Mogelijk heeft hij nog wat tips hoe om te gaan met onrust en de spanning. Kijk, dit lucht wel op. Om zes uur ben ik thuis. De Vrouw heeft eten klaar: een kipfiletschotel met chorizo en paprika, een pan vol bloemkool en wortel, de blauwe kaassaus, plus salade van rucola en kerstomaatjes. Het is allemaal snel op en opgeruimd. Vervolgens bekijken we de reacties op de klus die De Vrouw op internet heeft gezet: we hebben lekkage en een nieuw dak nodig. Morgen gaat ze een paar bedrijven bellen om een afspraak te maken, want het zou mooi zijn als we het BTW-voordeel vóór 1 juli nog even meepakken. Ik lees en luister aan de keukentafel. Ook bewerk ik nog wat vakantiefoto’s en dan is het wel weer bedtijd.
Muziek vandaag: het tweede plaatje van Anesthetize (Porcupine Tree), een deel van het plaatje dat met de PROG mee kwam, The Unquiet Sky (Arena)

150526 053 Schaarsbergen 0730 uur

Maandag 25 mei: Tweede pinksterdag
Op zich wel goed geslapen. Vroeg wakker, dat wel. Echter, pas om negen uur uit bed. Koffie, was vouwen, enzovoorts. Buiten is het zonnig. Ik zit aan de keukentafel en lees. Ook bewerk, hernoem en verklein ik foto’s van de eerste dag van onze afgelopen vakantie. De Zoon is vanmorgen werken en komt begin van de middag terug. Tijd voor lunch. Erna wandel ik naar het centrum van het majestueuze Apeldoorn. Er is Harleydag. De Zoon komt ook even aangefietst en we lopen een rondje langs de motoren, kramen en lawaai. Kwart over vier ben ik weer terug. Nog even iets met foto’s en dan ga ik eten maken: rollade braden, aardappels bakken, kaassaus verbeteren, salade inelkander prakken. En het lukt allemaal. Het lijkt erop dat de rust weer wat is weergekeerd. Soms schrik ik van plotse geluiden, maar dat is het dan. Na het eten gaan De Zoon en ik hardlopen. Een nieuw schema: 6-7-6, met daartussen steeds een minuut pauze. Hm, weer even wennen. Maar het gaat goed. Weer thuis heeft De Vrouw het toetje af: zelfgemaakt meloenijs met daarbij een brownie. Het laatste anderhalf uur lees en luister ik. Dan blijk ik toch weer zeer moe, dus ook weer vroeg naar bed.
Muziek vandaag: Dark Intervals (Keith Jarrett), The Köln Concert (Keith Jarrett), The Grand Wazoo (Frank Zappa), het tweede plaatje uit de grote doos Archive 1965-1972 (Neil Young), The Unquiet Sky (Arena), The Endless River (Pink Floyd), Heaven And Earth (Yes), het eerste plaatje van Anesthetize (Porcupine Tree)

150525 035 vier mobiele telefoons - heel oud, werktelefoon, oude, nieuwe 150525 036 langs het kanaal

150525 039 Harleydag 150525 042 Harleydag

150525 044 Harleydag 150525 046 Harleydag

150525 048 Harleydag150525 051 rollade

150525 052 meloenijs met brownie

Zondag 24 mei: Eerste pinksterdag
Ik slaap redelijk, diep en lang. Acht uur ben ik uit bed. Ik geniet van de rust beneden. Even wat kleine huishoudelijke klusjes en wat lezen in het boekenweekessay Waanzin in de wereldliteratuur (Peter Steinz). Halverwege de ochtend wandel ik buiten mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Het is prachtig zonnig buiten. In het kanaal zit een fuut met drie kuikens. Als ik terugkom, ga ik dan ook in de tuin zitten met koffie en boekje. De Vrouw doet ook een wandelrondje en als ze terug is nemen we nog meer koffie en niet veel later maak ik de lunch: bacon and eggs, plus broodjes met Britse kaas. Een groot deel van de middag zit ik in de tuin. Inmiddels ben ik begonnen in Bruggenbouwers (Jan Guillou). Zeer vermakelijk. Ondertussen proeven we de salgam suyu, het frisdrankje dat we gisteren in de grote Turkse winkel kochten en gemaakt is van zwarte wortel. Het is heel zout! Dat is zeer ongebruikelijk en in eerste instantie ook zeer vies. Gelukkig is er ook nog Turkse citroenlimonade en die verfrist wat ‘gewoner’. Ik maak het avondeten. Eerst een saus van blauwe kaas. Vervolgens schil en kook ik asperges. De asperges gaan met de saus in de oven en ondertussen braad ik varkensfiletlapjes. De Vrouw heeft dan al salade gemaakt van meloen, pruim en ananas. Alles is zeer smakelijk en spoedig is de tafel weer afgeruimd en kan ik verder met lezen. En met het instellen van mijn nieuwe telefoon. ‘Mijn nieuwe telefoon’, dat is de oude telefoon van De Vrouw. En zo oud is deze telefoon helemaal niet. Iets ouder dan een jaar of zo. Het is elf uur als ik echt nogal instort.
Muziek vandaag: Sibelius – Complete Symphonies (Berliner Philharmoniker, Herbert van Karajan, Okko Kamu), Two Seasons – Live In Japan – Volume One (GPS), Merlin Atmos (Special Edition) (Van Der Graaf Generator), A Spark In The Aether (The Tangent)

150524 027 langs het kanaal 150524 028 langs het kanaal

150524 031 langs het kanaal 150524 032 langs het kanaal

150524 033 asperges 150524 034 asperges

Zaterdag 23 mei:
Half negen beneden. Ik heb veel en diep geslapen, maar ben ook veel wakker geweest. Er is nog druk op mijn hoofd, maar voor de rest voelt het redelijk rustig. Ik zucht en ga maar eens aan de slag met de gebruikelijke weekenddingen: de was, de vaatwasser en koffie. Halverwege de ochtend is De Vrouw ook beneden en ik wil mijn boodschappenrondje gaan doen. De verwachte motregen blijkt echter nogal een hoosbui. Even wachten, dus. Ik lees Wijsneus in de keuken (Julian Barnes) uit. Eind van de morgen is het beter. Ik bezoek een supermarkt en de Turkse winkel. Inmiddels is het zelfs droog. Thuis lunchen we en erna fietsen De Vrouw en ik naar het centrum om de grote nieuwe Turkse winkel nog eens te bekijken. Aansluitend rijden we samen met De Zoon naar het huis van Zwager, Schoonzus, Nicht en Neef. Ze vieren verjaardagen én het feit dat ze in januari getrouwd blijken te zijn. Gefeliciteerd! Het is er op zich aardig, leuk en vol. Na een uurtje merk ik dat het niet zo goed gaat. De druk op mijn hoofd is inmiddels fikse koppijn, geluiden doen me zeer en ik wil weg. Dat doe ik dan ook. Rustig fiets ik naar huis en alleen dat al maakt mijn hoofd leger. Thuis doe ik wat huishoudelijks en maak ik iets te eten voor mijzelf. Erna wil ik graag gaan hardlopen en De Vrouw en De Zoon komen ook thuis. Het hardlopen gaat mij goed af; het maakt mijn hoofd nog iets leger en rustiger. De Zoon heeft wat last van zijn knieën en kan me niet bijhouden. Ik ben dan ook eerder terug dan hij. Aan de keukentafel lees ik in stilte het boekenweekgeschenk 2015De zomer houd je ook niet tegen (Dimitri Verhulst) uit en om half elf moet ik naar bed.
Muziek vandaag: Discretion (Theo Travis & Robert Fripp), Swans And Turtles (Mark Springer & Sarah Sarhandi), Skyline (Steve Howe & Paul Sutin), The Unquiet Sky (Arena), Protein For Everyone (Schnouser)

150523 025 150523 026

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment