bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

05-06-2015

B-log: 6 t/m 12 juni 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 08:16

Vrijdag 12 juni:
Ik hoef niet naar het werk, maar ben wel om zeven uur uit bed. Beneden is het lekker stil. Ik ruim wat op, doe wat aan de webstek en lees de krant. Dan samen met De Zoon naar de tandarts. De Zoon mankeert niets; er zitten alleen wat ‘groefjes’ in een achterste kies en die kunnen snel gaatjes worden, dus moeten binnenkort ‘dichtgeverfd’. Ikzelf mis inmiddels twee melkkiezen. Op zich geen probleem, maar de voortanden staan nuniet meer stabiel en hebben de neiging naar achteren te gaan staan. Ik mag ’s nadenken over een frame, een brug of implantaten. Tot volgend jaar. Ik fiets naar de biowinkel, loop door het centrum, koop neusspray, halogeenlampjes en voor geen geld de boeken Beffen-IJs – De avonturen van Sliske en haar vriendjes (Windig en De Jong) en Magnetic Storm (Roger Dean & Martyn Dean), en fiets via de supermarkt terug naar huis. Inmiddels is het warm tot heet. In de tuin lees ik en als De Vrouw terug is van haar dingetjes lunchen we samen. Ik vul de middag met lezen in de tuin en een loopje naar de Turkse winkel. Het avondeten moest simpel zijn, maar is toch bewerkelijk: ik schuif kipvleugels onder de grill, maak een salade van krulsla, komkommer, wortel, bosui en radijs, een fruitsalade van nectarine, aardbei en meloen, plus een guacamole van avocado, sjalotten, tomaat, peper en knoflook. Voor De Zoon is er ook nog pasta met de spek-peulen-wortelhap van gisteren. Het is allemaal op voor we het weten. Als het ook weer is opgeruimd, lees ik nog anderhalf uur in de tuin tot het lichtjes begint te regenen. De beloofde stortbui blijft uit, maar ik moet toch naar binnen vluchten. Daar zie ik een muziek-dvd en dan is het ruim elf uur geweest.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de doos Bass Communion (Bass Communion), Deseo (Jon Anderson), het derde plaatje van Gathering The Thread – Fifty Years Of Stuff (Judy Dyble), het eerste plaatje van Saved By The Bell – The Robin Gibb solo recordings: 1969-70 – Robin’s Reign + extra (Robin Gibb), de eerste dvd van de heruitgave The Kids Are Allright (The Who)

Windig & De Jong - Beffen-IJf

Donderdag 11 juni:
Ik hoef pas om half acht de deur uit, maar sta gewone tijd op. Half zes, dus. Buiten is het zonnig. Dat belooft wat. Na een carpool ben ik om half negen op de werkplek. Er kan weer van alles. Ik stel mijn plan bij, doe iets in een andere locatie, heb geen pauze, maar weet toch veel werk te verzetten. Zes uur thuis. De Vrouw heeft het eten bijna klaar: courgettes gevuld met de saus van gisteren avond. Erbij een disje van spej, wortel en peulen. Plus sla met oranje paprika. Best goed. Ik kan tot een uur of negen lezen in de tuin; vervolgens lees ik verder aan de keuken tafel. Dan is het half elf en wil ik slapen. Christopher Lee en Ornette Coleman zijn dood. Vlak voor het slapengaan ben ik angstig. Ik weet niet waarom.
Muziek vandaag: Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), Not As Good As The Book (The Tangent)

Woensdag 10 juni:
Dus. We gaan weer. Het is zonnig. Op de werkplek kan ik weer veel doen. Tussen de middag loop ik een rondje buiten. Ik ben om half zeven weer thuis. De Vrouw is er niet, dus maak ik eten voor De Zoon en mijzelf. Het wordt een pastapot. Erna ga ik hardlopen. De Zoon voelt zich niet fit en loopt niet mee. Het gaat me ook alleen goed af. Als ik terugkom, is De Vrouw ook net thuis van een werkfeestje. We kletsen bij, ik lees nog wat en dan is het alweer half elf en tijd om het bed op te zoeken. James Last is dood.
Muziek vandaag: Not As Good As The Book (The Tangent), Le Sacre Du Travail (The Tangent)

150610 103 Schaarsbergen Warnsborn 150610 104 Schaarsbergen Warnsborn

150610 105 Schaarsbergen 150610 106 Schaarsbergen

Dinsdag 9 juni:
Moe, maar het lukt. Niet zo goede aansluiting in Arnhem, waardoor ik ‘pas’ om tien over acht op de werkplek ben. Daar kan ik wel heel veel doen. Info over loopbaantrajectbureaus doorspitten, info inwinnen over WW als ik boventallige uren kwijtraak, mijn concept plan voor het komende half jaar afmaken en naar de coach sturen. En ’s middags ben ik voor een workshop evenementen organiseren in Papendal. Wat doe ik daar? Opfrissen, want evenementen heb ik ruimschoots georganiseerd in mijn jeugd, in mijn werk en in mijn vrijwilligerstijd. Pas om half zeven ben ik weer thuis. De Vrouw heeft het meeste gedoe van de bamisoep al gedaan; ik hoef het alleen nog maar af te maken. Na het eten stuur ik mails naar dakbedekkers dat we met hen niet in zee gaan; met de andere heb ik telefonisch contact en spreek ik af dat hij donderdagmorgen 18 juni start. Twee dagen gaat het duren. Dan is het klaar en zijn we tweeëntwintighonderd ballen lichter. De rest van de avond lees ik aan de keukentafel en iets na tienen heb ik de dinsdag wel weer gezien.
Muziek vandaag: het tweede plaatje van The Deep End volume 1 (Gov’t Mule), A Spark In The Aether (The Tangent)

Maandag 8 juni:
Ik heb geslapen, maar niet heel goed. Met moeite kom ik uit bed. Maar dan gaat het goed. Op tijd op de werkplek en daar kan ik zeer veel doen. Tussen de middag loop ik een rondje buiten, half door het bos. Begin van de middag heb ik een preventief consult bij de bedrijfsarts. Welke tips en adviezen heeft hij voor iemand met psychische klachten om de momenten van druk en hectiek te weerstaan? Precies. Hij zegt dat ik aan de ene kant wel bezig kan zijn met de klachten (daar zijn tips en trucs zat voor en verwijst hij mij ook naar), maar de laatste jaren maakt de gezondheidszorg steeds meer de overstap/verschuiving naar hoe je beter kunt omgaan met die klachten, meer acceptatie zoekt, meer rust vinden in het hier en nu, meer … nou ja, het lijkt wel mindfoolish. Kortom, is zijn advies, ga stappen zetten. Het bevestigt me wel in mijn beeld dat ik op zoek moet naar een (werk)omgeving waar heus wel dynamiek is, maar waarin die dynamiek me niet zo onder druk zet, dat ik klachten krijg. Fijn. Op de goede weg dus. De rest van de middag is ook zo voorbij en om half zeven ben ik thuis. Ik roerbak een paksoy, doe die samen met kikkererwten bij de pruttelpot van gisteren in, maak een salade van krulsla, olijven, komkommer en bosui, en braad varkenshazen. Saus van zaterdag erbij en klaar is de maaltijd. Om acht uur is die op. De Zoon en ik gaan hardlopen. Nieuwe week: nieuwe stap. Eerst tien minuten aaneengesloten, dan twee minuten pauze en dan twaalf minuten aaneengesloten hardlopen. Toe maar. Het gaat me verbazingwekkend goed af. Licht is het niet, maar het lukt gewoon goed. Ook fijn. Het laatste uurtje van de dag lees ik nog wat en De Vrouw en ik beslissen nog met welke dakdekker we in zee gaan. Morgen stappen zetten. Morgen stappen zetten. Kwart over tien lig ik in bed.
Muziek vandaag: het eerste en derde plaatje van The Deep End volume 1 (Gov’t Mule)

150608 098 Schaarsbergen 0730 uur 150608 099 Schaarsbergen

150608 100 Schaarsbergen 150608 101

Zondag 7 juni:
Als ik iets na achten wakker ben, lukt het me niet meer verder te slapen. Ik ben nog steeds snotterig en mijn keel is droog. Beneden doe ik het laatste restje was, maak ik koffie en doe ik wat aan de webstek. En ik lees. Halverwege de ochtend wandel ik mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. In de tuin is het heerlijk, al is een vest voor mij wel nodig. De Vrouw en ik drinken koffie en aansluitend maak ik brunch. Vervolgens nog meer huiselijkheid (klussen) en dan wandelen De Vrouw en ik wat langs het kanaal. Om half vier gaat in de keuken het vuur aan onder de pruttelpot: rundvlees met knoflook, gember, ui, rode puntpaprika, Turkse salca en bouillon. Ook kook ik aardappels en broccoli. Tussendoor lees ik in de tuin. Ik maak sla van groene krulsla, bosui, komkommer en oranje paprika en bak de aardappels. Vervolgens gaan we aan tafel en eten we het meeste op. Nog heel even kan ik in de tuin zitten, maar dan is het toch echt te fris. Aan de keuken tafel lees en luister ik tot het tien uur is geweest en het weekeinde als voorbij beschouwd.
Muziek vandaag: Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), Dream (U. Srinivas & Michael Brook), Lost (The Unthanks), het tweede plaatje van Gathering The Thread – Fifty Years Of Stuff (Judy Dyble), Beat The Border (Geoffrey Oryama), New World (Dave Kerzner)

150607 091 150607 092 Matenpoort

150607 093 langs het kanaal 150607 094 langs het kanaal

150607 095 runderstoof met broccoli 150607 096 runderstoof met broccoli

Zaterdag 6 juni:
Negen uur beneden. Is het nog warm? Het is nog warm. Koffie. De was. Enzovoorts. Eind van de ochtend een boodschappenrondje. De markt. Een klerenwinkel. Een Turkse winkel. Een supermarkt. Nog een supermarkt. Nog een Turkse winkel. Een lunch. Lezen in de tuin. Dan hardlopen. Lezen in de tuin. Vervolgens eten maken. Salade van rode krulsla, komkommer, bosui en zwarte olijven. Shoarma bakken. Een barbecuesaus van ui, knoflook, tomaten, paprikapoeder, hot pepper sauce, bruine suiker, bier. De Vrouw heeft aardbeien-frambozenijs gemaakt. We eten alles op. Ik ga naar de tuin, maar daar wordt het koud. Binnen kijk ik een dvd op de pc. Dan vouw ik was. Lees ik nog een hoofdstuk. En om half twaalf in bed.
Muziek vandaag: Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), About Time (Steve Winwood), het eerste plaatje van Gathering The Threads – Fifty Years of Stuff (Judy Dyble), Live in NYC (Blackfield), Arriving Somewhere … (Porcupine Tree) (dvd)

150607 090 barbecuesaus

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment