bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

19-06-2015

B-log: 20 t/m 26 juni 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 09:24

Vrijdag 26 juni:
Een dag roostervrij. Het is mooi weer als ik om acht uur beneden ben. Krant, koffie. Om negen uur zit ik op de fiets voor wat boodschappen. De biowinkel, een grote Turkse winkel en een supermarkt zijn aan de beurt. Thuis nog koffie en lezen in de tuin. Dan een korte lunch. Begin van de middag is het financiële mannetje in huis. Hij gaat onze hypotheek omzetten naar een annuïteitenhypotheek, zodat we aan het eind van de rit ook daadwerkelijk veel hebben afgelost en we niet met een halfgare restschuld blijven zitten. Fijn. Wel een boel administratief gedoe. De rest van de middag schoon ik de pc op met antivirus, weet ik niet hoe ik die malle gele verticale streep van het beeldscherm af krijg en lees ik in de tuin. Als avond maaltijd serveer ik een tajine van kip, ui, peper, courgette, knoflook, gember, wortel en ras-el-hanout met een salade van bladsla, komkommer, radijs en tomaat. Als het allemaal op en wegis,ga ik nog even in de tuin zitten lezen. De
PROG lees ik uit en ik begin in Er kon niets verkeerd gaan (Bob den Uyl). Na negenen vind ik het wat fris worden en ga ik binnen verder lezen en luisteren. Half twaalf vind ik de dag leuk geweest.
Muziek vandaag: Exile (Geoffrey Oreyama), Majurugenta (Ghorwane), Axis XXX Live (Asia), Le Sacre Du Travail (The Tangent), The Unquiet Sky (Arena)

Donderdag 25 juni:
Ik ben nog heel moe als ik opsta en de gebruikelijke dingen doe. In het begin heb ik dan ook grote moeite overeind te blijven, maar als ik eenmaal beneden ben, gaat het goed. Bij het nalopen van het forum op FOK! ontdek ik dat vele collegacolumnisten zijn vertrokken en vertrekken; er vallen zeer veel gaten in het rooster. Ik heb een paar stukjes op voorraad en bied aan weer wekelijks te gaan plaatsen, uiteraard slechts op proef. Helaas niet meerijden met collega Hetty vanmorgen, dus ook weer op tijd de deur uit. Buiten is het zonnig en goed. Op de werkplek doe ik weer van alles en niets. Een grote klus maak ik af. Tussen de middag loop ik een rondje en om zes uur ben ik weer thuis. Einde werkweek. Mooi. Ik lees de krant in de tuin en De Vrouw heeft het eten klaar: een pan vol worst, ui, gele paprika en Chinese kool, met meloen ernaast. Het is op en weg voor we het weten. Na het eten ga ik hardlopen. De Zoon is niet fit, dus ik ga alleen. Ik loop langs het kanaal; het kwartier is toch wel zwaar en de twee keer vijf minuten erachteraan red ik maar net. Toch herstel ik goed en snel. Thuis een snelle douche en dan lees ik nog zeker een uur in de tuin. Het laatste anderhalf uur van de dag zit ik aan de keukentafel. Dear Boy: The life of Keith Moon (Tony Fletcher) komt uit. Intrigerend boek, intrigerend onderwerp, ik ben er wat stil van, weet niet goed hoe erover te denken. Tijd voor de PROG van mei. En om naar bed te gaan; het is tenslotte elf uur.
Muziek vandaag: het tweede plaatje van After The Flood – At the BBC 1968-1977 (Van Der Graaf Generator)

150625 152 Schaarsbergen 150625 153 Schaarsbergen

150625 155 Schaarsbergen 150625 156 Schaarsbergen

Woensdag 24 juni:
Het lijkt rustiger in mijn hoofd vanmorgen. Ook op de werkplek is veel tijd en ruimte om van alles te doen. Ik krijg veel af. Tussen de middag loop ik een rondje buiten. Eind van de middag, om half vijf, is er een soort ‘zomeruitje’ met mensen van de Raad van Bestuur (waarom ik dat met hoofdletters typ, is mij een raadsel), managers en collega-secretaresses. Erna gaan we naar een eetgelegenheid, gelegen in het park Sonsbeek van Arnhem, alwaar de barbecue aanstaat. Wat van de barbecue afkomt, blijkt zeer smakelijk en wat ernaast staat ook. Het gezelschap is redelijk prettig. Na enige tijd zak ik wel in. Het laatste uurtje zoek ik naar een moment om te ‘ontsnappen’; uiteindelijk is het negen uur als ik met nog wat mensen vertrek. De bus rijdt niet meer door onze woonwijk, dus moet ik een andere nemen. Ik stap bij de Arnhemseweg uit, loop het laatste stukje en vind dat heerlijk. Iets na half elf ben ik thuis. Nog wat bijkletsen met De Vrouw, maar lang houd ik het niet vol. Om kwart over elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: geen.

150624 147 Schaarsbergen Warnsborn 150624 148 Schaarsbergen Warnsborn

150624 149 Schaarsbergen Warnsborn 150624 151 Schaarsbergen

Dinsdag 23 juni:
Opnieuw slaap ik nog diep als de wekker gaat en ik heb dus moeite met wakker worden, maar eenmaal uit bed gaat het wel goed. Ik voel me opgewekt. Buiten schijnt de zon zelfs. Doordat de bus laat is, mis ik mijn aansluiting weer en ben ik opnieuw ‘laat’ op het werk. Ik kan wel gelijk goed aan de slag en doe vanmorgen veel werk dat ik deze week echt af wil/moet hebben. Ik neem geen pauze tussen de middag en ben de rest van de dag ondersteuner bij een themabijeenkomst over verslaving in een andere locatie. Dus ben ik om half zeven thuis. Mooi. De Vrouw is vanavond heel laat. Niet mooi. Ik maak eten: een goede chili vol peper, courgette en paprikapuree. De Zoon en ik eten die op. Hij is goed scherp, maar niet te. Acht uur is alles ook weer klaar. Dan kan ik ontspannen. Ik lees en luister. Een uur later is De Vrouw thuis. Ze eet wat, ze kletst wat en ik merk dat mijn energie op is en ik heel moe ben. De ruis in mijn hoofd, de pieptoon en de druk zijn groot. Het is dan ook pas net tien uur geweest als ik naar bed ga.
Muziek vandaag: Mulennium (Gov’t Mule)

150623 146 chili

Maandag 22 juni:
De wekker gaat. Ik word wakker. Daar is alles mee gezegd. Vijf minuten later is het helemaal oké. Buiten regent het stort. Niet erg. Er is oponthoud op de weg, zodat ik ‘pas’ om kwart over acht op de werkplek ben. Daar doe ik van alles en nog wat en van alles en nog wat niet. Maakt het allemaal uit en kan mij het allemaal schelen. Tussendoor geen pauze, zodat ik gewoon om half vijf de bus terug heb. Thuis even pauze en dan eten maken. Het wordt een groentetajine van ui, bosui, gember, knoflook, rode paprika en Chinese kool in Bengaalse kerrie, geelwortel, komijnen koriander. Daarnaast de kaassaus van gisteren, plus couscous en ik bak kalkoenschnitzels. Als toetje zijn er aardbeien en ander fruit. Iets na achten lopen De Zoon en ik buiten. Nieuwe stap: 15-5-5 met steeds twee minuten wandelen ertussen. Dat kwartier is lastig, maar ik red het goed en die twee keer vijf minuten zijn dan bijna eenvoudig. Het laatste dik uur van de dag lees en luister ik. Dan is het bijna half elf.
Muziek vandaag: Exile (Geoffrey Oryama), At Home – Live in Maciac (Fatouma Diawara & Roberto Fonseca), het eerste plaatje van After The Flood – At The BBC 1969-1977 (Van Der Graaf Generator)

150622 145 groentetajine met couscous en kalkoenschnitzel met blauwe kaassaus

Zondag 21 juni:
Ik slaap goed bij vlagen en ben om half negen weer beneden. Wat gebruikelijke zondagklussen, wat koffie, wat mail. Halverwege de ochtend loop ik mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Vandaag is het zomer. Alles is dik groen en dat is het dan wel zo’n beetje. Thuis maak ik koffie, ik hang het cadeau van Ob (de originele gele Britse versie van Chunga’s Revenge) op de plee en bak bacon ’n eggs. Buiten regent het stort, dus even niet naar buiten. Dan maar de was en vegen en opruimen en mail maken en lezen. Plus vast eten maken: een saus van blauwe kaas en de salade van wortel, komkommer, radijs, bosui en zilveruitjes. Tussendoor zoeken we van alles uit aangaande onze reis naar Duitschland over drie weken en bezienswaardigheden aldaar in de omgeving. Als het heel even droog is, ga ik naar buiten: hardlopen, waarom ook niet? Gewoon omdat het kan en omdat het leuk is. Ik ben langer onderweg dan verwacht, maar dat geeft niks. Het voelt goed om buiten en met mijn lijf bezig te zijn. Ik zou er zowat een harde plasser van krijgen, maar dat is iets wat ik zou schrijven in een verhaal en ik schrijf al in geen tijden meer een verhaal. (Hoewel, afgelopen donderdag en vanmorgen verscheen er een verhaal van mij op respectievelijk FOK! en ApeldoornDirect, maar dat had ik in december al gemaakt, dus dat telt niet.) Als ik thuis kom, merkt De Vrouw niet zo veel aan mij en dus doet ze ook niet zo veel met die harde plasser van mij. Ik ga dan maar snel douchen, lees wat aan de keukentafel en ga verder met de avonddis. Vier mullen, paprika, bosui, tomaat, dille, peper, zout, limoen, olie, en dit alles gaat in folie en wordt zo een viertal pakketjes. Ook kook ik asperges. Alles bij elkaar blijkt het zeer goed en lekker te zijn. Er is allerlei ijs toe en dan is het allemaal wel genoeg geweest. De genadeloze pieptoon is er volop, samen met ander gedreun in de kop. Ik lees en luister nog een tijdje aan de keukentafel tot het kwart over tien is en ik die harde plasser zo ongeveer vergeten ben. (Dit stukje onthouden voor als ik een verhaal moet schrijven.)
Muziek vandaag: The Deform Variations (Adam Holzman), Juice (Medeski Martin & Wood), The Heart Of Saturday Night (Tom Waits), Man & Myth (Roy Harper), The Breaking Of The World (Glass Hammer), Technicians Of The Sacred (Ozric Tentacles), +4626-COMFORTZONE (Beardfish), Royal Albert Hall (Eels), Storm Corrosion (Storm Corrosion)

150621 139 Matenpoort 150621 140 Matenpoort

150621 141 langs het kanaal 150621 142 langs het kanaal

150621 143 vispaketje mul met asperges 150621 144 ijs met Turks fruit

Zaterdag 20 juni:
Tegen zeven uur ben ik al wakker, maar ik ga er pas een half uur later uit. Beneden doe ik wat zaterdagmorgendingen. Er is nog wel wat druk op mijn hoofd, maar de rust op de benedenverdieping doet me goed. Halverwege de ochtend fiets ik mijn boodschappenrondje langs de markt, twee supermarkten en de Turkse winkel. Thuis weer koffie en ik maak lunch. Erna gaan De Zoon en ik hardlopen. Het gaat nog altijd goed, onvoorstelbaar eigenlijk. Vlugge douche en vervolgens zet ik de pruttelpot voor het avondeten vast op. Ik maak het gras, loop nog een keer naar de Turkse winkel en een supermarkt voor de laatste dingetjes en schoffel in de tuin. Dan prepareer ik een salade van rode bladsla, bosui, radijs, komkommer en avocado. De Vrouw maakt het frambozenijs en ik heb de tajine van rundvlees, ui, gember, knoflook, oranje paprika, Turkse peperpasta, tomatenpuree, bouillon en gebakken warmoes klaar. Het heeft drie uur geprutteld en is in tien minuten op. Erbij komt Turks brood en erna komt het frambozenijs met Turks fruit. Fijn, fijn. Ik lees nog iets, kijk een dvd, vouw was, lees wat en zak ineen van vermoeidheid. Half twaalf ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), Cheating The Polygraph (Gavin Harrison), Big Blue Ball (various artists from Real World label), A Town Called Addis (Dub Colossus), A Quick One (The Who), The Doughnut In Granny’s Greenhouse (Bonzo Dog Band), Anesthetize (dvd) (Portcupine Tree)

150620 133 Marktplein Apeldoorn - beachvolleybal 150620 134 Markt

150620 136 de druif heeft fruit 150620 138 rundertajine met warmoes

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment