bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

26-06-2015

B-log: 27 juni t/m 3 juli 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 07:58

Vrijdag 3 juli:
Echt lang en goed slaap ik niet. Als ik heel vroeg op de werkplek ben, is mijn eerste gedachte: Ik ben moe. Ik gaap. Nou ja. Tralala, eerst maar eens wat achterstallig werk doen en op orde komen. Dat lukt. Halverwege de dag loop ik een rondje buiten. Eind van de middag gaan we met collega’s naar de receptie van de trouwerij van de leidinggevende. Een en ander vindt plaats op een landgoed in De Steeg. Mooie locatie. Bruidspaar heeft de dag van hun leven. Ik pak een bus terug. Onderweg gaat het mis. Ergens in Eerbeek stappen zo’n zeven dames van een jaar of zestig in en die zijn luidruchtig klaar voor een avondje uit in Apeldoorn. Hun schelle gepraat en geschreeuw doet me zeer en ik moet alles doen om de storm in mijn hoofd te laten liggen. Aan de Arnhemseweg stap ik uit en ik loop het laatste stuk, zodat ik iets na zeven uur thuis ben. Ik ben doodmoe en stort goed in. Het lukt me om iets te eten (restmateriaal) en ik sta op de rand van heel neerslachtig worden, compleet met huilbui. Ik maak keuzes. Over een week wil ik goed de vakantie ingaan, daaraan vooraf gaat nog een flinke week werken. Dan wil ik dit weekend bijtanken en weinig gedoe. Ik zeg het etentje voor morgenavond af; we zouden naar Marco en Karin gaan onder andere om de voortgang van Zappaloween 2015 te bespreken en ik weet hoe ik ben: ik ga daar allerlei werk op me zitten nemen terwijl ik de druk niet kan hebben. Vanavond zouden we naar de verjaardag van Daan gaan; in eerste instantie wil ik niet, maar ik besluit mezelf te motiveren en toch te gaan, al was het maar een half uurtje. Om kwart voor negen lopen we; om twaalf uur zijn we thuis. Het is er redelijk aangenaam in de tuin en we spreken goede mensen. Thuis lees ik de krant (zonder kleren) en dan ga ik naar boven, in de hoop dat ik wat kan slapen.
Muziek vandaag: geen

150703 204 Schaarsbergen 150703 205 Schaarsbergen

150703 206 Schaarsbergen 150703 207 Schaarsbergen

150703 01 Landgoed Rhederoord De Steeg 150703 03 Landgoed Rhederoord De Steeg

150703 05 Landgoed Rhederoord De Steeg 150703 07 Landgoed Rhederoord De Steeg

150703 08 Landgoed Rhederoord De Steeg 150703 10 Landgoed Rhederoord De Steeg

Donderdag 2 juli:
Veel heb ik niet geslapen, ondanks dat de hele nacht het raam en het gordijn wijd open hebben gestaan. Het is niet zo erg. Ik ga de normale tijd de deur uit. Alle vervoer loopt perfect en dus ga ik veel te vroeg in Malden zijn; ik ‘pauzeer’ even in Nijmegen en lees in de schaduw. Kwart voor negen ben ik bij een loopbaantrajectbureau. Leuk kennismakingsgesprek. Ik vertel wat ik nodig heb en van mevrouw vraag; mevrouw vraagt wat ik nodig heb. Voor mij is het eerste doel dat ik op 1 november helder heb wat ik wil en wat ik kan; een volgende stap is hoe ik daar zou kunnen komen, wat daarvoor nodig heb en ondersteuning bij het nemen van die stappen. Om iets na tienen sta ik weer buiten. Het openbaar vervoer is geweldig snel tot aan het station in Arnhem; nog voor elf uur ben ik daar. Ik moet wachten op aansluiting en uiteindelijk ben ik tien voor twaalf op de werkplek. Ik neem geen pauze en werk door tot vijf uur. Half zeven ben ik thuis. Eerst maar eens afkoelen onder de douche. Vervolgens heeft De Vrouw het eten klaar: gevulde wraps uit de oven. Erna komt fruitsalade met slagroom. Inmiddels is het buiten donker geworden en gaan onweren. Het blijft tot zeker half tien regenen en pas daarna kan ik buiten nog wat zitten lezen tot het half elf en dus ruim bedtijd is. Het raam en gordijn blijft weer open vannacht. Een kwartier later moet ik het raam alweer (tijdelijk) dichtdoen; het weerlicht voortdurend en het onweer barst in hevigheid los. Lang duurt het niet. Uiteindelijk val ik ook nog in slaap.
Muziek vandaag: Yesshows

150702 203 Nijmegen Flyer door Sven

Woensdag 1 juli:
Het raam en het gordijn staan open en het is mooi fris in de slaapkamer. Als de wekker gaat en ik opsta, doe ik allebei dicht. Buiten is het schitterend zomerweer en zeer aangenaam. Ik ben op tijd op de werkplek. Tussen de middag loop ik een rondje buiten; daar is het warm, heel warm, maar toch is het lekker om rustig te wandelen. Ik ben om zes uur thuis. Niet veel later is de salade klaar: komkommer, bosui, krulsla, augurk en cranberry. Ik maak een bechamelsaus en zet de moussaka in de oven. Een dik half uur later is De Vrouw thuis en nog weer een paar minuten verder zitten we aan tafel. De borden zijn snel vol en bijna nog sneller leeg. We tafelen kort na en ik ga in de tuin zitten lezen. Om kwart over negen maak ik me klaar voor een rondje hardlopen. De Zoon gaat niet mee; hij vindt het niet zo prettig om later op de avond te lopen; ik kies er juist voor omdat het wat is afgekoeld. Niet dus. Het is en blijft zeer warm buiten. Ik loop mijn drie keer negen minuten op mijn gemak en al is het flink afzien en zweten, ik red het toch goed. Als ik terug ben, drink ik veel water, sop ik mijn zweetlijf zacht en ga ik slapen met de gordijnen en het raam open. Het is een broeierige nacht.
Muziek vandaag: Fall In Love With The World (United Progressive Fraternity), Conspiracy/ (Chris Squire & Billy Sherwood)

150701 199 Schaarsbergen 150701 201 Schaarsbergen

Dinsdag 30 juni:
Opnieuw niet zo heel goed geslapen, maar eenmaal uit bed gaat het goed. Mijn jas laat ik aan de kapstok hangen. Buiten schijnt de zon al volop en het belooft een warme dag te worden. De bus is laat, ik mis de aansluiting en ben pas om kwart over acht op de werkplek. Ik rond mijn grote klus af, start weer nieuwe klussen op en weet een boel werk te verzetten. Tussen de middag loop ik geen rondje buiten. Om zes uur ben ik weer terug. Ik trek een heleboel kleren uit en heel weinig weer aan. Eerst even de krant lezen, dan leg ik de kip in de oven en maak ik salade van ijsbergsla, komkommer, rode ui, kikkererwten en ei. De hele meuk eten we met z’n allen op. De Vrouw gaat dan nog even werken; ik maak eten voor morgen, dat wil zeggen: de basis van de moussaka. De Vrouw is ook weer snel terug. Ik ga buiten nog wat zitten lezen tot kwart over tien en dan ben ik moe.
Muziek vandaag: Sattyg (Kaipa), het tweede plaatje van The Geese And The Ghost (Anthony Phillips)

Maandag 29 juni:
Heel goed geslapen heb ik niet. Toch kan ik uit bed komen. Buiten schijnt de zon en het is heerlijk om te wandelen. Op tijd op de werkplek. Ik doe er weer van alles en schiet mooi op, zo voor de vakantie. Tussen de middag loop ik een rondje buiten. Om half zeven ben ik thuis. Ik heb me nog niet omgekleed of De Vrouw komt ook binnen. De voorbereidingen voor het eten kunnen beginnen. Het wordt een woktajine van bosui, peper
, knoflook, gember, venkel en spinazie. Daarnaast bak ik rosbieflapjes en De Vrouw verzorgt de fruitsalade van meloen, aardbeien en papaja. We laten het ons goed smaken en het is op voordat je het weet. Dan gaan De Zoon en ik hardlopen. Drie maal negen minuten met respectievelijk twee en een minuut pauze ertussen. En het gaat weer goed. Ik word wel moe in mijn benen, maar ik ga gewoon door. Niet forceren, maar kalm door blijven lopen. De Zoon kan me net niet helemaal bijhouden, maar hij komt een heel eind. Half negen ben ik alweer terug. Bijna alle kleren gaan uit en ik lees nog lang in de tuin. Eind van de avond zit ik ook nog even binnen; dan ga ik mijn zweetlijf soppen en voor half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: Fish Out Of Water (Chris Squire), het eerste plaatje van The Geese And The Ghost (Anthony Phillips) (Deluxe Edition)

150629 191 Schaarsbergen 150629 192 Schaarsbergen

150629 194 Schaarsbergen 150629 195 Schaarsbergen

150629 196 Schaarsbergen 150629 197 rosbieffiletlapjes met venkel en spinazie

Zondag 28 juni:
Ik ben pas om half tien beneden. Koffie, was vouwen, plee boenen, vaatwasser uitpakken en dan in de tuin lezen. eind van de ochtend maak ik mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Terug nog wat koffie, meer was en een strijk, plus een lunch. Nog wat meer klussen en dan loop ik door een heel fijn regentje naar de heemtuin in het Matenpark. Het is er vol groen en lekker rustig. Als ik weer thuis ben, gaan we met de auto van De Zoon naar de verjaardag van Richard. Er zijn weer veel bekenden en het is er een tijdje aardig vertoeven. Er is volop eten en er zijn volop honden, dus na enige tijd krijg ik volop last van mijn allergie, ook al zitten we volop buiten. Zo om negen uur zijn we weer thuis en kan ik nog even wat lezen en luisteren tot het kwart over tien is en ik naar bed ga.
Muziek vandaag: The Deform Variations (Adam Holzman), Nighthawks At The Diner (Tom Waits), Blackfield IV (Blackfield), Warm Winter (Memories Of Machines)

150628 169 langs het kanaal 150628 170 langs het kanaal

150628 175 heemtuin Matenpark 150628 177 heemtuin Matenpark

150628 178 heemtuin Matenpark 150628 181 heemtuin Matenpark

150628 182 heemtuin Matenpark 150628 184 heemtuin Matenpark

150628 185 heemtuin Matenpark 150628 186 Matenpark

150628 187 Matenpark 150628 188 Matenpark

Chris Squire is dood. Dat bericht hakt er even in. Hij was sinds half mei plots ziek (een bijzondere vorm van leukemie). Het werk van de man heeft altijd indruk op me gemaakt. Zijn baswerk voor Yes mogen we legendarisch en vernieuwend noemen; hij past in het rijtje John Entwistle en Jack Bruce. Zijn soloplaat Fish Out Of Water vind ik werkelijk prachtig. Ik mocht hem een paar keer ontmoeten en hij kwam op mij over als een vriendelijke man, die genoot van de aandacht, aandacht had voor wie er tegenover hem stond, veel lachte en in wiens enorme en harde handen mijn kleine klauwtje verdronk. Mooie vent. Het nieuws van zijn overlijden grijpt me aan. Een van mijn jeugdhelden is er niet meer.

Chris Squire 1 Chris Squire 2

bazbo & Chris Squire

Zaterdag 27 juni:
Om half acht ben ik toch echt goed wakker. Uit bed, dus. De was, de vaatwasser, koffie en krant. Dan op de fiets voor boodschappen bij de Turkse winkel en een supermarkt. Buiten is het grijs en bewolkt, maar de temperatuur is prima. Als ik terug ben, nog even koffie met De Vrouw en dan loop ik mijn rondje hard. Alleen, want De Zoon is nog niet gesignaleerd. Het gaat goed; het kwartiertje is na tien minuten lastig, maar ik herstel goed in de pauze en de twee keer vijf minuten erna gaan redelijk gemakkelijk. Weer terug nog een keer koffie en een fikse douche. Dan lunchen we met z’n allen. Begin van de middag fietsen we naar het centrum, meer bepaald de kanaaloevers, alwaar het jaarlijkse Drakenbootfestival plaatsvindt. Eerst lopen we een rondje over het hele terrein en uiteindelijk vinden we een tafel en bank langs het kanaal. Niet veel later heeft mijn Zus en De Neef die plek ook gevonden en heeft de traditie zich ook dit jaar voortgezet. We zitten er een poosje en rond half vijf vertrekken we naar Sam Sam, alwaar Reinier en GAteL een feest ter ere van de zomer geven. Er is goed eten, er is goed zomerweer en er zijn goede mensen. Kortom: een goede middag en avond. (We slepen er nog twee etentjes bij goede mensen thuis uit ook: volgende zaterdag bij Marco en Karin en over zes weken bij Herman en Thea.) Om negen uur echter zak ik fiks in; we zijn thuis om half elf. Daar lees ik nog iets. Niet veel, want ik ben echt goed moe en ga graag slapen.
Muziek vandaag: Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), Tadpoles (Bonzo Dog Band)

150627 157 Drakenbootfestival Apeldoorn 150627 158 Drakenbootfestival Apeldoorn

150627 159 Drakenbootfestival Apeldoorn 150627 160 Drakenbootfestival Apeldoorn

150627 162 Cas Marieke b - Drakenbootfestival Apeldoorn 150627 163 E Luuk Cas Marieke - Drakenbootfestival Apeldoorn

150627 165 E Luuk - Drakenbootfestival Apeldoorn 150627 168 feestje van Reinier en GAteL - voorgerechtje

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment