bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-07-2015

B-log: 18 t/m 24 juli 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 10:16

Vrijdag 24 juli:
Slapen gaat beter. Wel ben ik om acht uur echt wakker en stap ik uit bed. Beneden wat koffie, de vaatwasser, deze webstek, de foto’s. Ik fiets even naar de Turkse winkel voor wat koriander, gember, fruit en brood. Dan nog wat koffie. Zo om half twaalf rijden De Zoon en ik naar het station. Daar pikken we Annemarieke en Angelica op. Thuis drinken we nog een kop koffie, ik maak een start met de pruttelpot voor vanavond en we nemen een lunch. Later die middag wandelen we door het Matenpark langs de kinderboerderij en we halen nog wat laatste boodschappen. De Marokkaanse pruttelpot gaat nog anderhalf uur aan. In de tussentijd maak de Turkse gehaktschotel met spinazie. De boel smaakt wonderwel prima. Na het eten ga ik een rondje hardlopen: die twee keer veertien minuten lijkt nu wel zeer gemakkelijk te worden; ben benieuwd wat volgende week gaat brengen. De rest van de avond brengen we in alle rust door; uiteindelijk zien we de concertfilm van Banned from Utopia van afgelopen zondagavond. Het is iets na twaalf uur als ik beneden overal het licht uitdoe.
Muziek vandaag: Clearlight Symphony (Cyrille Verdeaux), 1.001 Centrigrades (Magma 2) (Magma), Visor Fran Vinden (Sofia Karlsson), Fran En Plats Du Ej Kan Se (Beardfish), dvd van het Zappanale-optreden 2015 (Banned from Utopia)

150724 005 naar het park 150724 014 Angelica Annemarieke & E

150724 016 Annemarieke Angelica & E 150724 018 Angelica Annemarieke & E

150724 019 tajine van rundvlees wortel pruimen en abrikozen 150724 021 Marokkaans-Turks diner

Donderdag 23 juli:
Ik ben om kwart over negen uit bed. Goed geslapen heb ik niet; geen idee waardoor het komt. Ik drink koffie, lees de krant, doe klusjes, schift nog wat foto’s, probeer het dagboek op de webstek bij te werken. Ik loop naar de super op de hoek en koop vlees en bacon. Weer thuis maak ik bacon and eggs. De Vrouw moet vanmiddag even bij de dokter zijn in verband met verstopte oren. Maandag mag ze terug komen om de boel schoon te laten maken. Aansluitend doe ik wat boodschappen bij een supermarkt en de Turkse winkel. Daarna peuter ik groen tussen de stenen vandaan aan de voorkant van het huis. De rest van de middag lees ik de PROG uit in de tuin. De Vrouw heeft salade niçoise gemaakt en ik bak daar hamburgers bij. Na het eten zit ik nog even in de tuin te lezen. Om half negen wordt het fris en ga ik aan de keukentafel beginnen inFor Mother’s sake – The memoirs and recollections of Jimmy Carl Black 1938-2008 (Jimmy Carl Black). Om elf uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Dance Me This (Frank Zappa), Themes Of Secrets (Eddie Jobson), Volume One (Fission Trip), Blues for Tony (Allan Holdsworth, Alan Pasqua, Jimmy Haslip & Chad Wackerman)

150723 002 bacon and eggs 150723 003 salade niçoise

Woensdag 22 juli:
Half negen toch echt goed wakker en uit bed. Was aan, koffie, muziekje, krant. Ook maak ik een begin met de 2750 foto’s: ze staan op de harde schijf en ik start met een eerste selectie. Eind van de ochtend fiets ik een rondje langs de supermarkt en de Turkse winkel. Pas na twee uur brunchen we uitgebreid. In de middag klussen we wat in de tuin. Ik maai gras, peuter onkruid tussen tegels vandaan en wied wat perken te buiten. Pas om zes uur begin ik aan het avondeten. Het wordt een groentetajine van ui, knoflook, peper, zoete aardappel, sperzieboon en ras-el-hanout. Daarnaast gebakken biefstukreepjes in mediterraanse kruiden en een salade van romasla, komkommer, bosui en tomaat. Gelijk na de dis gaan De Zoon en ik hardlopen. Ik red het goed, al kom ik ook goed moe weer terug. Even zonder kleren nahijgen in de tuin. Dan een snelle douche. Ik lees en luister aan de keukentafel. Ten slotte ga ik nog wat verder met de foto’s en om half twaalf ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Clearlight Symphony (Cyrille Verdeaux), Dance Me This (Frank Zappa), Platform One (The Wrong Object), Koralrevens Klagesang/em> (Panzerpapa), Astromalist (Panzerpapa), The Aristocrats (The Aristocrats)

Dinsdag 21 juli:
De wekker gaat om 07.00 uur. Ik sta op, maak koffie en we ontbijten samen. Dan begin ik met het inpakken van de koffers. Ook loop ik naar de supermarkt om de lading lege waterflessen weg te brengen. De heer en mevrouw Zühr, eigenaren van het appartement, brengen ons om tien uur naar station. We nemen afscheid van ze, vertellen onze wens voor volgend jaar en bedanken ze voor de schitterende tijd die we in hun vakantiehuis hebben mogen hebben. Om 10.35 zitten we in de boemel naar Rostock. Daar kopen we broodjes. De hele reis verloopt zeer goed en voorspoedig; we halen alle aansluitingen en zijn precies volgens planning om 18.00 uur in Apeldoorn op het station. De Zoon haalt ons met de auto op. Thuis pakken we de koffers uit en beginnen we met opruimen. Na een uurtje wandelen we naar ons winkelcentrum op de hoek. Bij Midas trakteer ik op eten, voor De Zoon en mij is dat döner met kaas. Iets na acht uur zijn we weer thuis. Het plan om de concertfilm van Banned From Utopia te kijken sneuvelt. Ik ben zeer moe, kom niet verder dan wat kranten lezen en lig al om tien uur in bed.
Muziek vandaag: Themes of Secrets (Eddie Jobson)

Maandag 20 juli:
De wekker van De Vrouw gaat om 07.00 uur. Ik sta op. De Zoon is ook wakker. Ik ga nog even liggen en val in slaap. Om 09.00 uur weer wakker; De Zoon wordt opgehaald door EdLick en NotPedro; ze vertrekken naar huis. De Vrouw gaat nog even naar bed; ik wil gaan hardlopen. Plots is Chantal binnen; ze is enigszins in paniek omdat zij en Tim een portemonnee met van alles erin kwijt zijn. Ik zwaai ze uit als ze met de taxi naar het station vertrekken. Ik ga hardlopen, inclusief bloot poepen in het weiland. Lekker. Onderweg belt Chantal met de mededeling dat de portemonnee terecht is: op een ongebruikelijke plaats in de tas. Ook fijn. Als ik weer terug ben, is De Vrouw op en neem ik een douche. We doen een rondje laatste boodschappen en ontbijten in de Stadsbäckerei. De Vrouw wil nog wat winkeltjes kijken en dat doen we dan ook. Het is al halverwege de middag als we wat drinken bij Kamp-Theater. Daar nemen we afscheid Sascha en Nona en Dieter. We wandelen nog een rondje en gaan uiteindelijk eten bij Shanghai: geroosterde eend met groente in hete kokossaus. Erna steken we over naar de ijswinkel voor een nagerecht. De rest van de avond is rustig in het appartement. Ik draai wat gekochte muziek en later kan ik lezen, terwijl De Vrouw tv kijkt. Ik lig om half elf in bed.
Muziek vandaag: Tonträger (Provinztheater), Woyaya (Osibisa), The Crazy World of Arthur Brown (The Crazy World of Arthur Brown)

Zondag 19 juli:
Ik ben vroeg wakker, maar val weer in slaap. Pas om 09.45 uur schrik ik weer wakker. Ga ik het doen? Ja, ik ga het doen. Ik schiet snel in mijn kleren en ga in mijn eentje naar het gebouw van de Arf-Society voor de Joe’s Garage special: een interview met Ike Willis, Denny Walley, Craig Stewart en Jeff Hollie over Joe’s Garage en het optreden van gisteren. Ze spelen geen muziek, maar desondanks is het wel aardig. Zo vertelt Denny het verhaal van Jumbo Go Away. Ik ben voor twaalf uur weer terug in het appartement. Ik douche en we ontbijten. Kwart voor twee zitten we in de trein naar het festival. Een nogal karig programma vandaag. Maar Stefan Hüfners Zappata vind ik zeer mooi! Een grote big band met de geweldige stem van Mara Minjola; zij zingt de stukken van Zappa zeer jazzy. Goede band, mooie verrassing. Erna is er een gat in het programma. Alle tijd dus voor boodschappen: voor €2 The Crazy World of Arthur Brown. Veel pikken we niet mee van Mick’s jamsessie. Nee, dan Banned From Utopia. Wat een band. Zeer gedegen goed! Ik ben vooraan, schiet wat goede foto’s en geniet vooral. Ray White vind ik altijd een plezier om te horen en te zien, Robbie Mangano en Morgan Agren zorgen voor pit in de band, maar eigenlijk zijn alle muzikanten in goede vorm vandaag. Zeker een hoogtepunt in het programma dit jaar. Als het afgelopen is, koop ik bij Uli nog The Aristocrats (The Aristrocrats). Ook loop ik naar de tent van de Arf-Society en ik vraag wanneer de dvd van het concert van Banned from Utopia klaar is en verwacht wordt. Ik krijg het allereerste exemplaar in mijn handen gedrukt; hij is zojuist binnen. Kijk aan! De afsluitende sessie is niet onaardig, maar vreemd: alleen Willis met Z3 en Mann op het podium, met als enige gasten Stewart, Walley en Öberg. We nemen nog iets te eten, voor mij een pannenkoekje met camembert en bosbessen. Van Jazzproject Hundehagen horen we niet veel. We nemen afscheid van enkelen bij de Zappateerstent en nemen dan een taxi naar Gunnar’s bar. Daar zitten we nog een uurtje of wat met allerlei lui en vooruit, we hebben leut. Iets voor een uur gaan we terug naar het appartement.

Zaterdag 18 juli:
We zijn redelijk op tijd op en nemen een ontbijtje in huis. Iets voor elf uur zijn we in het gebouw van de Arf-Society. Inventionis Mater spelen er. We hebben ze in maart in Corby gezien en ook nu: zeer mooi. Zo zit er een stuk bij dat ik herken – de melodie komt ze zeer bekend voor – maar ik kan het niet thuisbrengen en ik weet geen titel. Even later verklapt Andrea wat hij heeft gespeeld: King Kong, maar dan achterstevoren! Ach zo. Na drie kwartier is het afgelopen en gaan we via de bank naar de trein. Kwart voor een rijden we, dus we zijn op tijd naar de lezing van Jim Cohen. Dit keer gaat het over de love songs van Zappa. Veel nieuws hoor ik niet, maar het is altijd aangenaam om de man te horen spreken. Tussendoor heeft hij een directe verbinding met Bob Zappa (de broer van) en hij interviewt hem kort over diens op stapel staande boek. Drie uur begint de muziek op het grote podium. Univers Zero was groots aangekondigd, maar het valt me wat tegen: wel goede muzikanten, maar het is me niet avontuurlijk genoeg. De Zoon trakteert op veganistische wraps (haha) en we zitten ruim op tijd voor het kleine podium. Daar krijgen we Inventionis Mater nogmaals en ondanks de wind is het wederom zeer mooi. Op het grote podium volgt Zappatika met Ike Willis, Denny Walley, Jeff Hollie, Craig ‘Twister Stewart en Ed Mann. Waar ik een beetje bang voor was, gebeurt: het is niet slecht, maar geen spektakel, weinig vuur. Denny Walley vind ik altijd zeer mooi om te zien en te horen. Tijdens het lange optreden wandel ik nog eens het festivalterrein over en ik doe nog een keer boodschappen bij Uli: Theme Of Secrets (Eddie Jobson), Volume One (Fission Trip) en Platform One (The Wrong Object featuring Annie Whitehead and Harry Becker). Nee, dan Frank Out! op het kleine podium: dit knalt, er is heel veel speelplezier en ik vind het een geweldig mooie setlijst (Disco Boy, Punky’s Whips, Welcome to the United States, Yo Mama). Volgens mij zijn we niet de enigen die het goed vinden, want het is enorm druk voor het kleine podium en de vraag rijst waarom deze band niet op het grote podium staat. Op dat hoofdpodium begint om tien uur Fried Dähn en das Onomatopoeia Perturbation Consort. In het begin vind ik het vooral heel luid en niet zo interessant, dus we gaan eten (pizza). Ook doe ik nog boodschappen bij Charlie: Clearlight Symphony (Cyrille Creveaux), 1.001 Centigrades (Magma), Mëkanïk Dëstruktïv Kömmandöh (Magma) en Köhntarkösz (Magma). Iets later ga ik nog wel even wat meer vooraan het podium staan en is de muziek van Dähn met teksten van Zappa (in het Duits) toch beter te pruimen, vooral Penis Dimension en de toegift Sabre Dance van Khatchaturian. Inmiddels is het heel koud geworden, dus gaan we na middernacht met de taxi terug naar ons appartement en missen we Z3 volledig.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment