bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

06-08-2015

B-log: 8 t/m 14 augustus 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 08:43

Vrijdag 14 augustus:
Goed donker vanochtend. Het heeft geregend. Ik heb er niet veel van meegekregen, vannacht. Alles gaat voorspoedig en ik ben weer zeer vroeg op de werkplek. Het is er stil en rustig. Via Spotify beluister ik veel albums van Kitaro. Ook verricht ik zeer veel werkzaamheden. Plots komt Peter, de man voor wie ik veel werk verricht en die per 1 september weg is, met de vraag of ik aansluit bij een overleg. Wanneer dan? Nu. Oké. Even schakelen en daar ga ik. Tussen de middag loop ik daarom geen rondje door het bos. Wel ga ik, omdat ik geen pauze heb, een half uur eerder weg. Om half zes ben ik thuis. Het is zeer broeierig en benauwd, dus ik trek veel kleren uit. De Vrouw heeft het eten bijna klaar. Een soep van venkel en peer. Een eierquiche met courgette en paprika en kaas. Een hamburger. Half acht is het allemaal op en opgeruimd. Buiten regent het even, dus wacht ik. Iets voor achten is het weer droog en dus gaan we hardlopen. Deze keer ben ik halverwege goed moe en naar mijn idee loop ik lang niet zo hard als eerder deze week. Toch loop ik in afstand verder dan eerder. Vreemd. Het maakt dat ik na mijn douche online ga zoeken naar een sporthorloge. Het is erg. Ik vind wel een mooi type, maar nu nog een goedkopere variant. Andere keer. Aan de keukentafel lees ik de PROG uit en luister ik tot het half twaalf is. Dan ben ik ook wel op. Of nee, dat was vanmorgen. Toen was ik op. Nu ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Transgression (Theo Travis’ Double Talk), Lunatic Soul I (Lunatic Soul), Lunatic Soul II (Lunatic Soul)

Donderdag 13 augustus:
Opnieuw erg vroeg op de werkplek. Mooi. Ik heb een vrolijke en voorspoedige twee uur achter de rug. Buiten schijnt de zon; het belooft warm te worden vandaag. De eerste twee uur is het rustig op de werkplek en kan ik veel voorbereidend werk doen. Dan ga ik allerlei gesprekken in. Tussen de middag loop ik een rondje buiten. In de loop van de middag merk ik dat de vermoeidheid toeslaat. (Maandag had ik veel energie op de werkplek, dinsdag voerde ik wat gesprekken waarin nogal wat ingrijpende zaken in de organisatie aan de orde kwamen, gisteren ontdekte ik negatieve energie om me heen die van invloed is op mijn eigen energieverdeling – ik was weer zeer moe aan het eind van de werkdag.) Ik kan om half vijf met een collega meerijden; zij zet me in Apeldoorn langs de snelweg aan de Zutphensestraat af. Ik wandel door de warmte naar huis; zeker in het Matenpark is het bloedheet. Half zes ben ik thuis. Even in de tuin de krant lezen en dan maak ik eten. De Vrouw heeft het meeste voorwerk al gedaan: de sla en veel snijdwerk. Ik bak currypoeder in boter en olie, voeg chorizoblokjes toe en vervolgens het restje prei en peper van gisteren. Dan snijd ik snijbiet en was ik die goed. In de pot gaan ook twee grote verse augurken en twee tomaten in blokjes, Ik doe de snijbiet erbij, laat die slinken en vul de hele schotel met witte bonen. Lik pikante paprikapuree erbij, zout, peper en verse koriander. Het resultaat is een zomerse schotel die pikant is, maar voortreffelijk smaakt. Goed vullende pot ook. Om half acht is alles afgerond en lees ik buiten in de PROG. Iets voor negenen ga ik binnen zitten; het wordt al snel donker en er is regen/onweer verwacht. De regen blijft uit en als ik iets voor half elf naar bed ga, is het nog altijd zeer warm in en om huis.
Muziek vandaag: Brief Nocturnes And Dreamless Sleep (Spock’s Beard), het plaatje dat met de PROG meekwam

150813 066 Schaarsbergen 150813 068 Schaarsbergen

Woensdag 12 augustus:
Allemensen, wat is het nog donker als de wekker gaat. Volgens mij was het gisteren nog veel lichter, maar dat zal niet zo zijn en het komt vast doordat het nogal bewolkt is. Het is wel warm in huis. Ik heb moeite met wakker worden en opstaan, maar eenmaal in de badkamer en onder de douche is het weg. Ik ben weer vroeg op de werkplek. Daar geen dringende zaken; ik mag het afscheid regelen van Peter voor wie ik het afgelopen jaar zeer veel werkzaamheden heb verricht, ik moet wat gespreksgegevens in een database invoeren en enkele gesprekken voor de komende weken voorbereiden. In alle rust kan ik het doen. Tussen de middag loop ik een rondje buiten in het bos. Het is nog altijd grijs en bewolkt, maar wel warm en benauwd. (Morgen schijnt nog erger te worden.) Zes uur ben ik weer thuis. De Vrouw heeft het eten bijna klaar. Ik bak de omeletjes en kook de mie, zodat we nog voor zevenen aan tafel zitten en ons volstoppen met bamisoep. Buiten is het nog lang zeer aangenaam, dus ik lees de krant en de PROG. Om negen uur gaan De Zoon en ik hardlopen. Ook dit keer gaat het goed. Aanvankelijk voel ik wat stijve beenspieren en vraag ik me af of ik het half uur aaneen wel ga redden, maar dat blijkt een onnodige zorg. Wel is het zo dat ik in het half uur minder ver loop; kennelijk heb ik langzamer gerend, al heb ik dat idee tijdens het rennen niet. Ik haal net de twee ‘rondjes’ kanaal niet. Erg is het niet; het gaat me ook niet om de afstand, maar om de tijd dat ik intensief aan het lopen ben. Iets voor tien uur ben ik weer terug. Ik lees nog heel even iets aan de keukentafel en als ik naar boven ga om te douchen en te slapen is het nog geen half elf.
Muziek vandaag: geen

150812 058 Schaarsbergen 150812 061 Schaarsbergen

150812 062 Schaarsbergen 150812 063 Schaarsbergen

Dinsdag 11 augustus:
Zeer fit sta ik op. Het moet toch niet gekker worden. Buiten is het fris, maar zeer zonnig. Ik ben weer vroeg op de werkplek. Een lekker bezige dag, vandaag. Allerlei gesprek en overleg en tussendoor de gelegenheid om veel te doen. Pas om half twee loop ik een kort rondje buiten. Om zes uur ben ik weer thuis. De Vrouw heeft het eten klaar: gehaktballekes in tomatensaus en een salade van komkommer, bosui, kikkererwten en pruimen. Goed, mooi. We zijn zeer op tijd klaar en ik zit vroeg in de avond in de tuin te lezen in de krant en de nieuwe PROG. In die PROG een maar liefst veertien pagina’s tellend eerbetoon aan Chris Squire, met daarin veel mooie foto’s. Ik krijg het potjandosie een paar keer te kwaad. Mag dat? De laatste twee uur zit ik aan de keukentafel te lezen en te luisteren. Vandaag de dag is het al rond negenen te donker om buiten te lezen. Het is kwart over tien als ik naar bed ga.
Muziek vandaag: Down And Out In Paris And London (The Tangent), A Map Of The World (Pat Metheny)

150811 055 Schaarsbergen 150811 056 Schaarsbergen

150810 055 langs het kanaal tijdens hardlopen

Maandag 10 augustus:
De wekker maakt me om half zes niet eens wakker. Opstaan kost geen moeite. Ik heb bij vlagen goed geslapen, af en toe wakker geweest. Het is nog redelijk warm in huis. Als ik bij de bushalte sta, ontdek ik dat ik mijn leesbril niet bij me heb; ik heb mijn jasje niet aan. Ik zet het lettertype van de e-lezer veel groter en ik heb geen probleem meer. De werktelefoon is leeg. Gelukkig heb ik goede en snelle aansluiting, dus ben ik even na half acht op de werkplek. Mooi. Verschillende collega’s zijn terug van vakantie, dus dat betekent bijpraten. Ik ben snel weer op orde. Vanmorgen een gesprek met de leidinggevende en Henk, de loopbaantrajectcoach. Het gesprek is enerzijds kennismaking, anderzijds uitspreken van verwachtingen. Henk gaat deze week een offerte sturen (bedrag dat hij noemt is het dubbele van wat er ‘structureel’ beschikbaar is door de organisatie, dus dat kan nog wat worden) en indien de organisatie akkoord is maken we volgende week goede afspraken. Tussen de middag loop ik een half uurtje buiten. Het is ondertussen zonnig en de temperatuur is goed. Half zeven ben ik thuis. Dat wordt eten koken. Varkenshazen braden en een groenteschotel van ui, knoflook, gember, spitskool, rode paprika, geelwortel, komijn en zoete aardappel. Met sla van tomaat, tomaat, tomaat, bosui, radijs en komkommer. Waarom ook niet? De Vrouw is redelijk vroeg thuis en we zitten om kwart voor acht aan tafel. De dissen smaken opperbest en drie kwartier later is alles opgeruimd. Ik zit nog even in de tuin te lezen en dan is het negen uur en zover: hardlopen. Deze week loop ik een half uur onafgebroken! Allemensen, en het ging nog niet eens moeilijk ook. Natuurlijk ben ik wel moe, maar niet zo afgepeigerd als dat ik bang was. Nog heel even koel ik af in de tuin, dan neem ik een douche en om half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: Coma Ecliptic (Between The Buried & Me), A Map Of The World (Pat Metheny)

150810 051 Schaarsbergen 150810 054 Schaarsbergen

Zondag 9 augustus:
Vannacht een paar keer wakker geweest. Lichte maagpijn. Toch slaap ik verder. Als ik om negen uur uit bed ga, is het weer op orde. Koffie, klussen. De Vrouw komt ook beneden koffie drinken. Halverwege de ochtend loop ik mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Het is zonnig en prachtig buiten. Terug is er nog wat koffie in de tuin en ik prepareer een brunch. We eten fruit, broodjes, eieren en beemsterkaasbroodjes. In de middag doe ik nog wat (veeg-, was- en strijk-)klusjes en verder zit ik vooral in de tuin te lezen. Tegen een uur of vijf druppelt het licht. Ik maak een eenvoudige maaltijd: de moussaka van eergisteren, rosbieffiletlapjes en een salade van bladsla, komkommer, tomaten en bosui. Ei ernaast en pruimen in zuur. Nagerecht is er ook: fruit, baklava en ijs. Toe maar. Als alles opgeruimd is, lees ik verder aan de keukentafel. Kwart over tien ga ik naar boven om te gaan slapen. Een goed en ontspannen weekeinde was het. (Inmiddels komen de eerste aan- en afmeldingen voor ons huwelijksfeest op 19 september binnen.)
Muziek vandaag: SIX Pieces For Orchestra (Tony Banks), Heaven’s Isle (Oliver Wakeman), The Hobbit – A Tale Of The Unexpected  (OST), The Breaking Of The World (Glass Hammer), A Fine Day To Exit (Anathema), Kytecrash (Colin Benders & Eric Vloeimans), het tweede plaatje van The Diary (Storm) (The Gentle Storm)

150809 049 langs het kanaal 150809 050 langs het kanaal

Zaterdag 8 augustus:
Kwart voor acht ben ik toch echt wakker en ga ik uit bed. Douche en baardbeurt. Koffie, klussen, krant. Halverwege de ochtend stap ik op de fiets en rijd ik naar het centrum. Ecowinkel, grote Turkse winkel (baklava! börek! lamsvlees!), markt. Thuis lever ik de boodschappen af en dan stap ik nogmaals op de fiets. Supermarkt en Turkse winkel. Thuis nog wat koffie en een brunch (baklava! börek!). De Zoon en ik lopen nog even naar de supermarkt op de hoek voor de allerlaatste dingetjes. Dan kan ik een uurtje in de tuin zitten lezen. Half vijf gaan De Vrouw en ik op weg naar het huis van Herman en Thea in het centrum. We worden er allerhartelijkst onvangen, niet alleen door Thea en Herman, maar ook door hun 3 (drie!) honden, en nemen plaats aan de grote tafel op hun zeer ruime balkon. Wat volgt is een mooie avond met leuke, onderhoudende en serieuze gesprekken, goed eten en prachtige mensen. We krijgen allerlei hapjes vooraf en een soepje, maar de grote verrassing is de enorme pot cataplana (Portugese stoofschotel met vlees, vis, schaal- en schelpdieren). Met mijn hondenallergie valt het erg mee en mijn maag houdt zich rustig bij al het zeefruit. Het nagerecht komt uit de ijswinkel op de hoek van de straat en dan is er nog koffie. Allemensen, wat worden we verwend en wat hebben we een fijne avond. Pas rond middernacht zitten we weer op de fiets terug. Thuis vouw ik was die uit de droger komt en ik lig om kwart voor een in bed.
Muziek vandaag: Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), The Deform Variations (Adam Holzman), Fatou (Fatoumata Diawara)

150808 046 Cataplana eten bij Thea en Herman 150808 047 Cataplana eten bij Thea en Herman

150808 048 Cataplana eten bij Thea en Herman

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment