bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

16-10-2015

B-log: 17 t/m 23 oktober 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 16:44

Vrijdag 23 oktober:
Heb ik geslapen? Ja, dat heb ik. Wel een paar keer wakker geweest, maar als ik uiteindelijk om half negen uit bed stap, is het goed. Ik ben even alleen beneden. De Zoon is net naar het werk. Ik neem koffie, doe iets aan de webstek, lees de krant en open de laptop voor wat kleine werkzaamheden. De Vrouw en ik nrmen nog wat meer koffie en tegen elf uur maak ik een boodschappenrondje langs de biowinkel en een supermarkt. De zon schijnt en het is gewoon zeer aangenaam buiten. Thuis nog een keer koffie en dan lunchen we. Ik wandel naar de hoek van de straat voor nog wat laatste boodschappen. De Vrouw is werken. Ik doe van alles aan de webstek, handel mail af, plaats reclame voor Zappaloween op ApeldoornDirect, enzovoorts. Dan is het tijd voor wat ontspanning: ik lees. En ik ga avondeten maken: we warmen de raapstelenstoemp en de prut van gisteren op. Ook maak ik nog sla van batavia, komkommer, bleekselderij, rode ui en mais, plus ik braad een rollade. Alles bij elkaar weer te veel, lijkt het. Maar we eten het allemaal wel op. Dan is het avond en doe ik het rustig aan met lezen en luisteren aan de keukentafel. Elf uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Follow (Theo Travis & Robert Fripp), Six Pieces For Orchestra (Tony Banks), Mercedes Benz (Jimmy Carl Black & The X-tra Combo), Lick My Decalls Off, Baby (Captain Beefheart), Courting The Widow (Nad Sylvian), Alexandrine (Grice), Falling Deeper (Anathema), Zappa In New York (Frank Zappa), Genesis Revisited (Steve Hackett), Secret Story (Deluxe Edition) (Pat Metheny)

151023 091 151023 092

Donderdag 22 oktober:
Het lukt. Ik sta op en heb ruim de tijd voor van alles, voordat ik wegga. Ik ben op tijd in Velp, maar Henk is wat later, dus ik mag in de aangrenzende koffiewinkel iets drinken. Dat doe ik. Vijf minuten later kunnen we in gesprek. En wat voor gesprek. We hebben het over de netwerkgesprekken tot nu toe, over kernkwadranten, over mijn resumé, over de uitslagen van mijn beroepen- en competentietest en over hoe het nu gaat. Het gaat goed. Ik ontdek dat er zo veel is dat ik kan komen brengen, maar ik heb het nog niet scherp. Uit de tests blijkt dat ik vooral scoor in de hoek artistiek/mensgericht en daar horen beroepen bij als … tekstschrijver/copywriter. Ik zit dus goed; het bevestigt waar ik mee bezig ben. In de competentiesfeer scoor ik hoog op allerlei gebied; ik kan dus meer dan dat ik uitspreek. De grote tip van vandaag: laat zien wat je wél in huis hebt, minder vanuit negativiteit. Goh. Even na twaalf uur ben ik op de werkplek. Daar doe ik van alles en ik besluit dat ik morgen niet ga werken. Wel neem ik wat spullen mee, die ik thuis kan doen. Over thuis gesproken: ik ben daar uiteindelijk om half zeven. De Vrouw maakt eten: een schotel van ui, bonen, erwten, kerrie, rozijnen en tonijn. Best wel. Kort erna lopen De Zoon en ik onze ronde hard. Ik doe het wederom in kalm tempo en het lukt me weer om onafgebroken het half uur uit te lopen. Ik lees de PROG uit, begin in The Colour Of Magic (Terry Pratchett) en luister wat. Dan is het kwart voor elf en is alle energie voor vandaag op.
Muziek vandaag: Courting The Widow (Nad Sylvan), het plaatje dat met de PROG mee kwam

151022 087 Velp 151022 088 Velp

151022 089 koffiehuis Puur en coachhuis Velp 151022 089 koffiehuis Puur  Velp

Woensdag 21 oktober:
Het is stil in huis vanochtend. De Zoon begint sinds deze week een uur later op het werk en staat ook een uur later op. Ik ga gewoon de normale tijd de deur uit en ben mooi op tijd op de werkplek. Daar doe ik van alles (voornamelijk werk) en tussen de middag wandel ik door bos en veld. Ook in de middag zelf verricht ik werkzaamheden. Vandaag is de laatste woensdag dat ik hier werk; volgende week ben ik op woensdag vrij en dan is het 1 november. Gelijk die eerste novemberweek ga ik met werkdagen schuiven, zodat ik op woensdag hier weer wel werk, maar dat doet niet af aan het idee. Nee, zeg. Om half vijf sta ik op de bus te wachten. Een collega uit Apeldoorn komt langs en neemt me mee. We moeten even via Klarenbeek, maar uiteindelijk ben ik om kwart over vijf weer thuis. De Vrouw is bezig met eten maken. Het wordt een curry van kip, courgette, de rest van de schotel van gisteren, currypasta en kokosmelk. Erbij carpaccio van chioggiabiet. Zeer lekker allemaal. De Vrouw gaat om zeven uur de deur uit om te werken. Ik doe wat foto- en webstekwerk. Buiten is het nat, dus De Zoon en ik hebben onze ronde hardlopen uitgesteld tot morgenavond. Ik besluit ook dat ik zeer moe ben en lees en luister aan de keukentafel tot het tien uur is. Dan ga ik naar bed, waar ik in slaap val. Goh.
Muziek vandaag: Coma Ecliptic (Between The Buried & Me), On Lonely Towers (Barren Earth)

151021 081 Schaarsbergen 151021 082 Schaarsbergen

151021 083 Schaarsbergen 151021 084 Schaarsbergen

151021 085 Schaarsbergen
151021 Stadsblad 151021 De Stentor

Dinsdag 20 oktober:
Het is moeilijk wakker worden. Ik heb bij vlagen zeer diep geslapen, maar op verschillende momenten vroeg in de nacht ontwaakte ik. Nu de wekker gaat valt het niet mee. Zo gauw ik eenmaal uit bed ben, is het helemaal oké. Buiten is het niet eens koud. Ik heb een zeer snelle verbinding, waardoor ik vlak na half acht al op de werkplek ben. Daar kan ik in alle rust (en dat op de doorgaans zo drukke dinsdag) veel werk verzetten. In de ochtend maak ik de huiwerkopdrachten af en ik stuur ze naar Henk. Tussen de middag loop ik een rondje door nevel, veld en bos. Ik ben om zes uur thuis. De Vrouw is al een heel eind met het eten. Het wordt een groenteschotel van ui, paprika, spek en linzen. Ernaast komen ovenfrieten en ik braad varkenshazen. Na het eten zie ik mail. De moeder van Tim blijkt ernstig ziek; ik lees veel onzekerheid en angst. Daar zal mijn antwoordmail niets aan veranderen, maar ik wil dat hij weet dat ik aan hem denk. De rest van de avond lees ik in de PROG die vandaag binnen kwam en ik luister aan de keukentafel. Kwart over tien is de dag ten einde.
Muziek vandaag: The Orchestrion Project (Pat Metheny), Crisis? What Crisis? (Supertramp)

151020 073 Schaarsbergen 151020 074 Schaarsbergen

151020 075 Schaarsbergen 151020 076 Schaarsbergen

151020 077 Schaarsbergen 151020 078 Schaarsbergen

Maandag 19 oktober:
Diepe slaap als ik wakker word van de wekker. Ik ga uit bed. Alles lukt vanmorgen. Behalve een goede busaansluiting, dan. Iets na acht uur ben ik op de werkplek. Daar kan ik veel doen. Ik maak mijn huiswerkopdrachten bijna af. Morgen verstuur ik alles naar Henk. Tussen de middag loop ik een rondje door bos en veld. Om half zeven ben ik thuis. Gelijk kan ik aan de slag met het avondeten. Het wordt een stoemp van aardappel, knolselderij, gebakken spekjes en raapstelen. Ernaast braad ik runderworst en serveer ik een salade van komkommer, bosui, mais en tomaat. De Zoon en ik zijn alleen; De Vrouw is immers werken tot later op de avond. Na het eten maken we een mail ter uitnodiging van de verjaardag van De Zoon en aansluitend gaan we hardlopen. Het is stil op straat en de nevel zet in. Het is lekker. Ik loop in een rustiger tempo, ben me volop bewust van alles om me heen en het gaat me goed af. Deze keer geen pauzes nodig; ik loop de afstand mooi kalm uit. Als ik thuis ben, ga ik nog heel even aan de keukentafel zitten lezen en luisteren. De Vrouw komt thuis. Ze treft een vent die volledig ingestort is. Het is niet erg, want het gaat niet gepaard met spanning of dergelijke. Het gaat gewoon goed. Tien uur ga ik naar boven, neem een korte douche, probeer een oefening te doen, maar val in slaap.
Muziek vandaag: Solid Ether (Nils Petter Molvaer), The Kinks are Green Village Preservation Society (The Kinks)

151019 067 Schaarsbergen 151019 068 Schaarsbergen

151019 069 Schaarsbergen 151019 071 Schaarsbergen

Zondag 18 oktober:
Slaap ik goed? Ik denk het. Vannacht ben ik wel een paar keer wakker. Vanaf acht uur lukt slapen niet meer en om kwart voor acht ga ik uit bed. Koffie, klussen, twijfel. Gedachten zijn geen feiten. Het is maar goed ook. Halverwege de ochtend maak ik mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Het regent, het is grijs, het is fris, het is herfst, het is mooi. Thuis maak ik verse koffie en na wat bijpraten met De Vrouw prepareer ik de brunch. Aansluitend wat klussen, lezen, voorbereidingen voor het avondeten en een druilerige zondagmiddag doorbrengen op aangename wijze. Bijvoorbeeld door de film Nebraska te bekijken. Een mooie rolprent, mag ik wel zeggen. Voor het eerst sinds tijden zit ik in de woonkamer een film van Het avondeten is een moussaka met daarnaast een salade van bosui, komkommer, bleekselderij, mais en avocado. Die gaat goed. De rest van de avond lees en luister ik. De kop in het zand, deel vier uit de serie De grote eeuw (Jan Guillou) is uit. Ik ga op tijd naar bed voor een uitgebreide oefening en een poging tot voldoende nachtrust.
Muziek vandaag: Live at Coventry Cathedral (Theo Travis & Robert Fripp), The Deform Variations (Adam Holzman), Transcience (Steven Wilson), Bone Machine (Tom Waits), Zoot Allures (Frank Zappa), Better Late Than Never (Anderson Ponty Band), A Trick Of The Tail (Genesis), Wind And Wuthering (Genesis), Two Way Mirror (Sand Snowman)

151018 062 Matenpoort 151018 063 langs het kanaal

151018 064 langs het kanaal 151018 066 moussaka

Zaterdag 17 oktober:
Ik ben rond acht uur wakker en stap een half uur later uit bed. Koffie, krant, een online test voor het oriëntatietraject (de resultaten moet ik nog eens op mijn gemak lezen). Halverwege de ochtend ga ik boodschappen doen. Buiten is het grijs, kil en af en toe motregent het. Ik houd het gelukkig droog en bezoek de markt, wat supermarkten en de toko, en in de tweede ronde nóg een supermarkt en de Turkse winkel. We lunchen met brood, haring en kaas. Dan rijdt De Zoon ons naar een elektronicawinkel, waar we een nieuwe huistelefoon kopen. In de naastgelegen sportzaak koop ik een warm hardloopshirt en dito broek. Gelijk na thuiskomst probeer ik die uit en inderdaad: ik blijf warm. Ik moet zelfs een pauze inlassen halverwege. Niet erg. Als ik weer thuis ben, is de middag vergevorderd en begin ik met de voorbereidingen voor het avondeten. Ik kook aardappelen, daarna mais en ten slotte ook chioggiabieten. Ondertussen maak ik een salade van tomaat, komkommer, bosui en bleekselderij. Dan bak ik de aardappelen en uiteindelijk leg ik de lamskoteletten in de pan. Feest op tafel. Het is op voor we er erg in hebben. Nee, dat is niet waar. We genieten er ook van. Pas om half negen is alles ook weer opgeruimd en ik zie een muziekdvd op de pc. Het eind van de dag komt in zicht; de vermoeidheid slaat toe. Ik viuw was, lees en luister nog iets aan de keukentafel en even na half twaalf ga ik naar bed zonder oefeningen te doen.
Muziek vandaag: The Deform Variations (Adam Holzman), Chariots Of Fire (Vangelis), Page Of Life (Jon & Vangelis), My Generation (Deluxe Edition) (The Who), Icon II – Rubicon (John Wetton & Geoff Downes), de dvd die mee kwam met Double Live (Deluxe Edition) (Glass Hammer), Question And Answer (Pat Metheny with Dave Holland & Roy Haynes)

151017 061 lamskoteletten en gebakken rode aardappelen

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment