bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

10-12-2015

B-log: 12 t/m 18 december 2015

Filed under: B-log 2015 — bazbo @ 08:30

Vrijdag 18 december:
Half zeven op en alles is oké. Buiten op de fiets is het heerlijk. Ik ben precies op tijd aanwezig op de nieuwe werkplek. Vandaag heb ik al een aantal concrete klussen te doen en ik weet de tijd goed te benutten. Aan het eind van de dag komt er bericht van de gemeente: de subsidieaanvraag voor 2016 is zo goed als volledig gehonoreerd, dus de stemming is eventjes euforisch. En volgens mij waardeert de baas mijn werkzaamheden, dus wie weet. Iets na half vijf ben ik thuis. De Vrouw en De Zoon zijn al even weekend aan het vieren. Ik rust wat uit en bereid dan avondeten voor. We maken de soep op, op de tafelgrill mikken we kiphazen, ik heb kruidenboter gemaakt en er is brood en kaas. Acht uur is alles ook weer opgeruimd. Ik lees in de PROG en luister tot even na half elf.
Muziek vandaag: Darshan (David Sylvian & Robert Fripp), het tweede plaatje van Glitter And Doom Live (Tom Waits), Transgression (Theo Travis’ Double Talk)

151218 405 nieuwe werkplek - tweede dag

Donderdag 17 december:
Ik sta goed op vanmorgen en ben lekker opgewekt. Buiten is het heel zacht en de reis naar de oude werkplek verloopt snel; ik ben echt vroeg. Op die werkplek ben ik lekker bezig. Tussen de middag wandel ik door zon, bos en veld. Om zes uur ben ik weer thuis. De Vrouw heeft avondeten klaar: Witlof met spek en kaas uit de oven, hamburgers en een salade. Nog voor zevenen lopen De Zoon en ik ons rondje. Het is nog steeds aangenaam buiten, maar het waait flink en het lukt me niet een half uur onafgebroken te rennen. De Vrouw is vanavond uit en ik lees aan de keukentafel in de PROG die ik in de winkel vond (het novembernummer van abonnement is nog altijd niet binnen en dat is veemd). Tien uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Night Of The Demon (Gazpacho), The First Day (David Sylvian & Robert Fripp)

151217 390 Schaarsbergen 151217 391 Schaarsbergen

151217 392 Schaarsbergen 151217 393 Schaarsbergen

151217 394 Schaarsbergen 151217 395 Schaarsbergen

151217 398 Schaarsbergen 151217 399 Schaarsbergen

151217 400 Schaarsbergen 151217 402 Schaarsbergen

151217 403 Schaarsbergen 151217 404 Schaarsbergen

Woensdag 16 december:
De wekker staat een uur later dan gewoonlijk. Ik heb redelijk goed geslapen en sta fit op. Acht uur ga ik de deur uit. Op naar de nieuwe werkplek. Het is er rustig als ik binnenkom. Ik kan gelijk meedoen met wat praktische klussen en even later is mijn baas Erna er ook. We drinken koffie met het aanwezige team en dan gaan we aan de slag. Ik krijg een boel informatie en absorbeer als een gek. Eind van de ochtend krijg ik wat opdrachten en leeswerk en daar kan ik zeker tot vier uur mee uit de voeten. Als ik vertrek, lijkt het of het nooit anders is geweest. Vreemd en toch zo vertrouwd. Ik fiets via een supermarkt terug en ben nog op tijd thuis om De Vrouw even te spreken. Die gaat de rest van de dag aan het werk. Ik doe iets aan de webstek, ontspan iets en ga dan eten (warm) maken: de linzenpompoensoep van gisteren met wat brood erbij. Prima. Na het eten wil ik wat hardlopen, maar De Zoon en ik besluiten dat het te nat is. Dan maar lezen en luisteren aan de keukentafel. De Vrouw is er eind van de avond en we praten nog wat bij. Tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Led Zeppelin III (Led Zeppelin), Molok (Gazpacho), The 1999 Party (Hawkwind), As Falls Wichita, So Falls Wichita Falls (Pat Metheny & Lyle Mays)

151216 388 nieuwe werkplek - mijn werkplek van vandaag

Dinsdag 15 december:
Slapen gaat wisselend vannacht. Ik ben veel wakker, maar aan het begin en eind van de nacht slaap ik diep. Nou ja. Vanmorgen verloopt voorspoedig; zelfs de busrit gaat lekker en ik ben mooi op tijd op de werkplek. Er ligt een hoop werk. Ook mooi. Tussen de middag loop ik door veld en bos. Zes uur ben ik weer thuis. Doodmoe, dat wel. De Vrouw heeft het avondeten klaar: een soep van linzen en pompoen, met daarnaast gegrilde kip. Prima. Ze moet nog de deur uit om te werken. Ik maak met De Zoon een mail naar de Wmo-consulente van de gemeente om nog maar eens duidelijk te maken dat we graag met een bepaalde organisatie in zee willen. Daarna kan ik aan de keukentafel de krant lezen en luisteren. Tot half elf. Dan moet ik echt naar bed. Vanaf morgen heb ik een nieuwe werkplek.
Muziek vandaag: About Face (David Gilmour), Night Of The Demon (Gazpacho)

151215 378 Schaarsbergen 151215 379 Schaarsbergen

151215 380 Schaarsbergen 151215 381 Schaarsbergen

151215 383 Schaarsbergen 151215 384 Schaarsbergen

151215 385 Schaarsbergen 151215 386 Schaarsbergen

Maandag 14 december:
Ik slaap met horten en stoten. Opstaan verloopt voorspoedig. De busrit niet zo; er is oponthoud op de snelweg en ik ben wat later op de werkplek. Veel overleg vanmorgen. Tussen de middag loop ik een ronde door zon en bos. In de middag doe ik van alles aan verslaglegging van die overleggen. En dan is het tijd om naar huis te gaan. Daar ben ik om half zeven. De Vrouw is afwezig, dus maak ik eten voor mijzelf en De Zoon. Het wordt boerenkool op speciale wijze: rode ui, spekjes, gehakt, pepertje, knolselderij en boerenkool in bouillon pruttelen tot het gaar is. Dan een salade van bladsla, komkommer, tomaat en ei erbij. Er blijft nogal wat over; dat is voor De Vrouw van de week. Ik ga hardlopen. Deze keer slaat De Zoon over. Ik maak eens een ander rondje en loop door het donker achter de volkstuinen om. En het gaat me goed af! Ik heb wel last van PHPD (pijntje hier pijntje daar), maar het lukt me om een half uur onafgebroken gewoon door te lopen. Thuis lees ik de krant en luister ik nog wat aan de keukentafel tot het kwart voor tien is.
Muziek vandaag: Led Zeppelin III (Led Zeppelin), About Face (David Gilmour), Night Of The Demon (Gazpacho)

151214 370 Schaarsbergen 151214 371 Schaarsbergen

151214 372 Schaarsbergen 151214 373 Schaarsbergen

151214 374 Schaarsbergen 151214 375 Schaarsbergen

151214 376 Schaarsbergen 151214 377 Schaarsbergen

Zondag 13 december:

Half negen uit bed. Beneden koffie en allerlei huishoudelijks. Ook maak ik een salade voor De Vrouw voor morgen. Elf uur ga ik naar buiten voor mijn gebruikelijke zondagmorgenrondje langs de plasticcontainer, Matenpoort en het kanaal. Het is mooi zonnig en de wereld ziet er schitterend uit. Terug drinken De Vrouw en ik nog meer koffie en ik maak de brunch. Twee uur staat De Zus voor de deur. We rijden naar Ede. Mijn tante Gerda viert haar tachtigste verjaardag en doet dat met veel familie. Het is mooi om iedereen weer te zien; sommigen zijn ruim vijfentwintig jaar uit beeld geweest. Mijn vader, broers en zus, tantes Gerda en Lia en oom Charles, neven en nichten Robert, Caroline, Edwin, Stefan, Manon, Maura en Eva, en hun partners, kinderen en kleinkinderen: ik spreek ze lang niet allemaal, maar het voelt goed dat we allen bijeen zijn. Leuk! Dank! Na vijven vertrekken we weer. Met Maarten, Marieke, Geert en Kitty bezoeken we een pannenkoekenrestaurant voor een redelijk snel diner. We praten wat bij. Acht uur zijn we weer thuis. Deze middag in volle en drukke ruimtes met lawaai en veel stemmen door elkaar kost wel iets: ik zak enigszins in en kom niet veel verder dan nog even te lezen en luisteren aan de keukentafel tot kwart voor tien.

Muziek vandaag: The Deform Variations (Adam Holzman), The Private Collection (Rick Wakeman), Last Dance (Keith Jarrett & Charlie Haden), Time (Steve Howe), Glitter And Doom Live (Tom Waits)

151213 353 Matenpoort 151213 354 Matenpoort

151213 355 Matenpoort 151213 356 langs het kanaal

151213 357 langs het kanaal 151213 358 langs het kanaal

151213 359 langs het kanaal 151213 360 langs het kanaal

151213 362 met De Zus in Ede Ger en Henk (13 december 2015)

tante Ger feliciteren ... zeven jaar niet gezien (13 december 2015) Broers en zusters: Henk, Lia, Gerda, Charles (13 december 2015)

151213 364 pannenkoek met spek geitenkaas tomaten en sla

Zaterdag 12 december:

Acht uur ben ik wakker en ga ik uit bed. De Vrouw is zelfs al de deur uit. Ik neem koffie, lees de krant, ruim van alles op. Halverwege de ochtend stap ik op de fiets voor een rondje biowinkel, markt, supermarkt en daarna nogmaals naar een supermarkt en Turkse winkel. Terug neem ik nog wat koffie en lees ik. De Zoon en ik lunchen samen. Daarna is het buiten nog droog genoeg om een rondje te gaan hardlopen. Dat doen we. Halverwege gaat het toch echt regenen, dus besluit ik voortijdig naar binnen te gaan. Niet erg, want ik merk dat ik moeite heb met lopen. Het is alsof alle energie me ontbreekt. Thuis even douchen en nog wat verder lezen. Eigenlijk zou ik iets moeten en willen doen aan mijn toekomstplan, maar ik heb vandaag de puf niet. Hoe ik het dan wel af krijg in de komende dagen, weet ik nog niet, maar het komt wel. Dan maar wat ontspannen en lezen, dus. Begin van de avond maak ik eten voor mijzelf. De Vrouw is nog altijd weg en De Zoon gaat vanavond uit eten, vandaar. Ik bak spekjes, doe daar een ui en paprika bij in, roerbak er veldsla doorheen en vervolgens drie geklutste eieren. Als dat geen goed vullende omelet is, weet ik het ook niet meer. Het vult goed. Nogal na acht uur fiets ik door de regen (het lijkt dan even droog te zijn, maar na een paar honderd meter blijkt dat anders) naar het huis van Auke. Daar is De Vrouw ook. Auke is vandaag jarig en vindt dat hij dat moet vieren. Ik vind dat ook. Meerderen met ons, overigens. Het is er prima vertoeven, maar ik ben ook snel moe. Even na elven fietsen we naar huis en ik ga gelijk door naar bed.

Muziek vandaag: Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), Transgression (Theo Travis’ Double Talk), Deliverance (Opeth), Damnation (Opeth), The Never Ending Way Of ORwarriOR (Orphaned Land), On Lonely Towers (Barren Earth), I’m In Your Mind Fuzz (King Gizzard and the Lizard Wizard), Hall Of The Mountain Grill (Hawkwind), The Amsterdam EP (Simple Minds)

151212 351 gebakken sla 151212 352 omelet van spek, ui, paprika, veldsla

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment